Je Bůh proti gayům?

Je Bůh proti gayům? https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404509/mid_je-buh-proti-gayum-zqG-404509.png 5 3 3

Zdá se, že křesťané, církev a Bible za moderním světem a jeho přístupem k homosexualitě jaksi „zaostávají“. Zakazuje Bible manželství gayů a leseb? Co máme říct věřícím i nevěřícím, kteří jsou přitahováni lidmi stejného pohlaví? Je Bůh skutečně proti gayům? A jaký vztah k nim máme my? Tato kniha nabízí pozitivní a osvobozující pohled na homosexualitu a otázky s ní spjaté. Pastor Sam Allberry, který se s náklonností ke stejnému pohlaví musel sám vyrovnávat, srozumitelně vysvětluje, co se dá o manželství, sexualitě a homosexualitě vyčíst z Bible a jak to aplikovat v dnešní společnosti.... celý text

Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , KMS - Křesťanská misijní společnost
Originální název:

Is God Anti-Gay? , 2013


více info...

Přidat komentář

lenka0383
07.09.2022 4 z 5

Ne že bych se se vším aktuálně ztotožňovala, ale na téhle knize mi přijde úžasná jedna věc, a to je zdůraznění, že sexualita není jedinou věcí, která definuje člověka. A že úkolem církve není pořádat hon na čarodějnice, ale zvěstovat Krista, který za nás zemřel, a ukazovat světu Boží lásku k nám. Že radostná zvěst je důležitější než pořád dokola řešit sex. To bylo super. Některé argumenty byly trochu na hlavu, což plyne z autorova striktního přesvědčeni, že jakékoli homosexuální projevy jsou hříchem. Například "je super žít sám a vůbec vám nebude chybět rodina, protože v rodině je to přece tak náročné, ty řvoucí děti, neshody a podobně". Trochu přeháním, ale takhle mi to vyznělo. Kniha Svatý sex mi připadala mnohem bližší, už jen z toho důvodu, že připouští, že jsou situace a lidské příběhy, kdy by bylo vyžadovat celibát a zdržení se homo projevů až příliš tvrdé a nemilosrdné.

kacaabba
26.06.2022 5 z 5

Kniha mi nepřinesla vyloženě nové informace, ale některé postřehy byly skvělé a mají pro mne váhu, protože je napsal gay - křesťan. Určitě využiji a ke knize se vrátím. Na druhou stranu budu mít potřebu přečíst dílko na toto téma od Putny, který, pokud jsem to pochopil správně, došel rozborem biblických textů k opačnému pohledu. Inu, tak to v životě bývá, nicméně velmi by mne překvapilo, kdyby to byly opravdu silné argumenty pro zásadní změnu pohledu.


Tylluan
10.04.2020 5 z 5

Tak to jsem nečekal. Kniha s takovým názvem přece nemůže být dobrá. Ale ona je. Tedy alespoň z mého pohledu. Skoro bych dokázal říct, že je to možná první komplexněji popsaný postoj k homosexualitě, se kterým se dokážu ztotožnit a který mě opravdu neuvěřitelně obohatil.
Ale možná se autor i já pleteme. Kdo ví...

Štítky knihy

homosexualita křesťanství sexualita a náboženství LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Sam Allberry
britská, 1975
2018  93%Je Bůh proti gayům?
2019  0%7 mýtů o singles
2021  %Proč Bohu není jedno, s kým spím?
2023  %Zajímá Boha naše tělo?

Kniha Je Bůh proti gayům? je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x