Jas kvasaru

Jas kvasaru https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362526/bmid_jas-kvasaru-0NK-362526.jpg 4 28 4

Vesmírná asociace série

< 3. díl >

Jmenuji se Natálie St. Pierre. Jsem dvojitou agentkou – konsorcium OROS, nemilosrdně prosazující zájmy Vesmírné asociace, si stejně jako koloniální špionáž myslí, že pracuji pro něj. Pravda je, že pracuji jen sama pro sebe. Vše se změní v okamžiku, kdy zaplane kvazistelární objekt Fénix a hrozí, že zničí Galaxii. Někdo to chápe jako nevyhnutelnou zkázu, někdo jako pozvání od někoho nás přesahujícího, možná od samotného Velkého architekta, který prý stvořil samotný vesmír. Poselství je jasné: přijďte. Jenže jsme neměli jak, protože Fénix leží mimo Galaxii. Všechno však změnila jediná věta: Eridanus nebyl první. Existuje totiž někdo, kdo více než padesát let před lodí, která jako první cestovala naším systémem hyperprostorových koridorů, zkoumal jejich taje. A vydal se někam mnohem, mnohem dál... Vypravili jsme se k Fénixu... Nikdo z nás ale netušil, že jsme se ocitli ve hře sil, které nás dalece přesahují. Protože nejsme jediní, kdo k němu míří… A možná někde ve vesmíru existuje i tajemný Senešal, mocná bytost, která je bohem i ďáblem zároveň. A má své vlastní temné záměry...... celý text

Přidat komentář

Turlogh
16.03.2021 2 z 5

Zatím jednoznačně nejslabší díl z celé série. Upřímně řečeno, při dočítání jsem měl sto chutí hodnotit jako odpad... Hlavní hrdinka románu Natálie je mimořádně protivná blbka, (řečeno jejími slovy), její jednání a chování odpovídá nevyrovnanému chovanci ústavu choromyslných a pouze to, že čtu celou sérii, mě dohnalo k rozhodnutí dočíst tento díl až do hořkého konce. V ději se opět přesvědčíme, že v sérii není kladných hrdinů, jsou pouze ti ne moc dobří a ti vyloženě špatní...čtenář má potom tak nějak problém, do koho se při čtení tzv. vtělit, s kým sympatizovat... Skoro mám strach, co přijde v dalších dílech série. Howgh.

witko
07.10.2018 3 z 5

Tahat do space opery Boha, to mi tam nějak nesedlo.


kUMters
06.08.2018 4 z 5

Rýchle jednoduché čítanie, len som na konci zostal nejaký trošku nenaplnený. Uvídíme aký bude ďalší diel...

B4LU
03.06.2018 2 z 5

Knihy z Vesmírné asociace považuju obecně spíš za průměrné záležitosti, ale i tak mě jistá zvědavost táhne k dalším dílům. Tenhle díl ovšem nasadil laťku ještě níž a nejsem si jistý, jestli se do dalších dílů mám vůbec pouštět.
Oproti klasickým výtkám (nevěrohodné postavy, celkem mdlá dějová kostra) přibylo to, že ta hlavní postava (Natálie) je prostě k nesnesení. Klidně bych jí věřil, že by si dokázala vyšlapat (sic) cestu až na vrchol nějaké z korporací, ale s ohledem na to, že její rafinovanost začíná a končí u porozepnutí výstřihu jí tu vrchní špionku (nebo nedejbože nositelku násobného titulu) prostě nežeru. Plus je to navýsost otravná a vpravdě blbá p*ča (dámy prominou). Když do sebe pak navíc kniha začala nabalovat nějakou mystiku, její ortel byl zpečetěn.

Štítky knihy

české sci-fi

Autorovy další knížky

Aleš Pitzmos
česká, 1986
2011  77%Ztracené město
2015  76%Světlo pulsaru
2008  80%Démoni pralesa
2014  79%Srdce Sahary
2016  80%Kamenní strážci

Kniha Jas kvasaru je v

Přečtených32x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x