Jaro v zahradě
kniha od: neznámý, neuveden
KoupitKoupit eknihu
Všestranná kniha pro zahrádkáře s množstvím nápadů, fotografií, obrázků a náčrtků. Vydala Artia Praha 1982 (2. vydání), počet stran 256, formát A4.
Texty a ilustrace jsou převzaté z anglického časopisu Green Fingers.
Komentáře (4)
Kniha Jaro v zahradě

Knížky o zahradničení čtu ráda už od dětství. Mám několik doslova muzejních kousků a pořád se k nim vracím pro poučení. Moje zahrada mě baví stejně jako čtení.

Vlastním všechny 4 díly a každý rok pročítám. V době prvního vydání to byla u nás možná nejdokonalejší kniha o zahradě, některé rostlinky u nás absolutně nebyly k sehnání, ale pro mne jsou všechny čtyři svazky do dneška aktuální. Knížky obsahují spoustu návrhů zahradních úprav, množství fotografií a samozřejmě návodů na pěstování zahradních i pokojových rostlin a zeleniny.

Jako každoročně je prolistování této knihy naladěním se na jarní - pracovní strunu a začít znovu s nadějí a vyhlídkou, že se mi letos semínka ujmou a vyklíčí, tak, aby z úrody a krásy byla zase radost. ( Má bláhová iluze, že mi zakoření semínka z Granátového jablka dovezeného z Chorvatska mi nevyšla. Asi špatný čas. Hold jaro je období síly a růstu. Takže příště jinak, ne na podzim, ale na jaře. Granátovník je výzvou pro bonsaj, které neodolám. )
Štítky
zahrady zahrádkářství, zahradničení jaro
Autor a jeho další knihy
1931 | ![]() |
2001 | ![]() |
1999 | ![]() |
2013 | ![]() |
1986 | ![]() |
2003 | ![]() |
Kniha Jaro v zahradě je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 11x |