Jaro - Svěží jídla ze sezonních surovin

Jaro - Svěží jídla ze sezonních surovin https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290714/bmid_jaro-svezi-jidla-ze-sezonnich-surov-wAs-290714.jpg 4 8 3

Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářských trhů a reflektuje trend vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čtyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chybět ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami. Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např. špenátovou polévku na Zelený čtvrtek, kopřivovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd. Podle autorky kuchařek edice Sezonní recepty Stáni Moravcové ml. půjde o "moderní lidový kalendář se super recepty". Vařit podle sezony a z lokálních surovin už uměly naše babičky, dnes to tak dělají šéfkuchaři v nejlepších restauracích. Díky našim receptům s tím můžete začít i vy. Tak hurá na trh a pak rychle do kuchyně!... celý text

Žánr:
Kuchařky

Vydáno: , Burda
více info...

Přidat komentář

madem
10.07.2021 3 z 5

Kniha je dobře zpracovaná, je rozdělená na tři jarní měsíce. Ke každému je povídání o zvycích, co roste a další. Pak jsou recepty. Ne vždy je jednoduché sehnat všechny ingredience, ne vždy je to stoprocentně jarní. Třeba recept na pečené vejce po mexicku, nechápu, co je na tom jarního, ovšem manželovi jídlo chutnalo a to se počítá.
Když to shrnu, pokud seženete ingredience, vaří se podle kuchařky dobře.

angloumene
26.07.2020 3 z 5

Hned první recept není tak docela jarní, ale je v něm zelená brokolice a to se přeci počítá. A to je právě ta potíž. Kuchařky od kolektivu autorů nebývají dobře koncepčně pojaté a Jaro rozhodně není žádný výjimka. V knize se najde řada zajímavých pokrmů, které jsou bohužel vyváženy stejným množstvím nepodařených výstřelů a "receptů" typu namažte máslo na chleba.
Recepty v knize jsou rozděleny podle tří jarních měsíců, kde u každého najdeme úvodní povídání o sezónních surovinách a nejčastějších zvycích. Následují recepty samotné. Bývají doplněné o fotku, časovou náročnost, počet porcí a obtížnost. Kvalita popisu postupu se poměrně liší. V knize najdeme obsah se všemi recepty a na konci rejstřík, který ale neobsahuje suroviny, nýbrž opět přehled všech receptů, tentokrát rozdělený podle typu pokrmu.
Celkově knihu hodnotím jako zajímavou, i když trochu bezduchou. Až vyzkouším více receptů, rozepíšu se trochu víc.


medialstar
01.05.2017 5 z 5

Povedená řada kuchařek od Apetitu. Recepty, které zvládne každý v domácích podminkách, mnoho krásných fotografií a hlavně se nejedná o žádne hogo fogo recepty na efekt, ale o jarní dobroty, které v klidu můžete servírovat celé rodině.