Jaro s rozbitou tváří

Jaro s rozbitou tváří https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193820/bmid_jaro-s-rozbitou-tvari-alh-193820.jpg 4 5 2

Přímé a bolestné svědectví odhalující drama rozervaného člověka zmítajícího se v rozštěpené společnosti zlomené útlakem a vládní zlovůlí, most klenoucí se mezi dvěma prostory – Uruguayí totalitní a Uruguayí exilovou. Skrze všudypřítomnou něhu, lásku, vášeň a lidskost se nám proslulý uruguayský spisovatel snaží předat skromné poselství naděje: po zdánlivě nekonečné zimě se nakonec ohlásí jaro, i když trochu pochroumané.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Runa
Originální název:

Primavera con una esquina rota , 1982


více info...

puml
puml
14.09.2018 3 z 5

Jako svědectví o exilu to je celkem dobré, i když exil má mnoho tváří - své by o tom mohl říct (a on to také říká) Milan Kundera. Tohle zpracování má v sobě jistou osudovost a tedy i existenciální podtext a jde takříkajíc až na dřeň, ale četba je to kupodivu docela nezajímavá. Snad to bylo stylem, který mě úplně nesedl, ale knihu jsem nakonec nedočetl. Možná se k ní ale ještě někdy v budoucnu vrátím. Benedetti stojí za pozornost.

Mufka
Mufka
04.07.2018 4 z 5

Nejdříve jsem se musela prokousat a zjistit, o co vlastně jde, pak už to bylo dobré. Zajímavé myšlenky, zajímavé postoje.. jo, jsem ráda, že jsem se nevzdala :-)