Tajomná žena

Tajomná žena https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168516/tajomna-zena-168516.jpg 4 22 8

Jane Whitefield série

< 3. díl >

Akčný kriminálny román. Plány Jane Whitefieldovej skríži bývalý klient, ktorý má v pätách dvojicu nájomných vrahov. Profesionálna česť jej diktuje opäť si overiť svoje schopnosti – tentoraz v drsných podmienkach kanadsko-amerického pohraničia.

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Shadow Woman , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
23.10.2023 5 z 5

Vinikající thriller který zakončil úspěšně tuto serii

Baiba
23.06.2023 4 z 5

Klasický thriller se sympatickou hlavní hrdinkou a několika pořádně nesympatickými padouchy. Je to napínavé a jako oddechové čtení poslouží dobře. Větší ambice bych tomuto thrilleru nepřisuzovala, hranice žánru nijak neposunuje, ale autor má příběh pod kontrolou a celé je to takové příjemně staromilské. Na prázdniny fajn.


hanzmb
31.12.2021 5 z 5

Stále velmi slušná detektivka, i když předcházející díly mi připadaly zajímavější. Autor dost přitvrdil, což mi zrovna k hrdince moc nesedí. Navíc mi tu hlavně chybí pasáže z indiánské komunity. Jsem zvědav jak se autor vypořádá v dalším dílu s plánovaným ukončením Janenina podnikání. Bohužel pro nás čtenáře už zbývají jen 2 vydané díly. Další 3 byly napsány až o 10 let později a poslední letos. A zjevně se tato série do širšího čtenářského podvědomí nedostala, aby stálo zato je vydat. Tomu odpovídá i malý počet hodnocení této zajímavé série.

Ava365
27.12.2021 5 z 5

Vynikající, i když v záplavě knih od Marsonsové, Keplera, Bryndzy apod. bohužel neprávem opomíjený thriller. Thomas Perry je výborný spisovatel, který dokáže psát napínavé příběhy, do kterých přidává i velmi jemný a inteligentní humor.

ddkk
02.08.2021 4 z 5

Další neotřelé dobrodružství Jane Whitefieldové, která tentokrát sama musí unikat profesionálním zabijákům, a to dokonce ve Skalistých horách. Je to opět napínavá hra na kočku a myš a hádejte, kdo vyhraje? Rafinované úskoky obou stran se množí a napětí stoupá...

I 3. pokračování série je výborné a mně nezbývá než ho doporučit.

jprst
02.01.2021 4 z 5

Hodně dobrý thriller s docela originální zápletkou a slušnou dávkou patřičně stupňovaného napětí, což přímo láká knihu neodkládat a přečíst na jeden zátah.

kap66
23.06.2020 5 z 5

Tahle série splňuje mou touhu po náhradě mayovek (já vím, že je nenahradí nic, jasně). Jane je postava, která v sobě spojuje indiánské instinkty s vysokým morálním cítěním a jednáním i fyzickou zdatnost s inteligencí. Je to jednoznačná klaďaska pomáhající slabším, která se v civilizovaném světě pohybuje stejně dobře jako v přírodě.
Opět mě nejvíc bavil hon profesionálních vrahů na oběť, při němž Jane pronásledovanému pomáhá (pohyb v přírodě je nejzajímavější – inu, indiánka) nebo její rady, jak se stát ve městě neviditelným:
„Když uvidíte požár nebo nehodu nebo politika, vydejte se na opačnou stranu. Mohl byste se dostat do hledáčku televizních kamer.“
Okolnosti jsou napínavé a někdy drastické, ale nevylučuje se to s vtipností; jak mohou vypadat nevinné věty z úst flirtující ženy v hlavě muže skrývajícího se pod jiným jménem?
„Vy jste tu nový, že?“
„Já jsem David.“ – „Nevypadáte jako David.“
Kdyby ještě byly odstraněny divočiny v překladu (zamčel se v pokoji, záměny tipu a typu, pán a paní Michael Phelanovi), nevadilo by mi opět vůbec nic.

mira.k
20.08.2016 5 z 5

3. svazek série s Jane Whitfieldovou. V češtině Žena stínů ve slovenštině jako Tajomná žena. Vynikající thriller.

Kniha Tajomná žena je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x