Poznám tajomstvo

Poznám tajomstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355826/bmid_poznam-tajomstvo-Kub-355826.jpg 5 335 100

Jane Rizzoliová a Maura Islesová pátrajú po tajomnom psychopatovi, ktorý bez zjavného motívu likviduje ľudí tým najmorbídnejším spôsobom. Miesto činu je vždy ako scéna z hororového filmu. Dve vraždy mladých žien, ktoré nájdu na dvoch rozličných miestach, nemajú na prvý pohľad nič spoločné. Nezvyčajné zranenia nijako nepomáhajú určiť skutočnú príčinu ich smrti. Prípad je však pre obe expertky veľkou výzvou, hoci tá prichádza vo veľmi nevhodnom čase. Jane sa práve snaží pomôcť matke v rozpadajúcom sa manželstve a Maura sa usiluje vyrovnať s blížiacou sa smrťou svojej matky – sériovej vrahyne Amalthey Lankovej, ktorá ani v tejto situácii neprestáva manipulovať s vlastnou dcérou. Naznačí jej niečo, čo by azda mohlo byť kľúčom k bizarným vraždám, ktoré sa s Jane márne snažia vyriešiť. Vyšetrovanie ich napokon privedie k jednému závažnému prípadu vraždy, ktorá bola pred niekoľkými rokmi zdanlivo objasnená. Žeby sa za mreže dostala nesprávna osoba? Je skutočný vrah ešte na slobode a vyberá si ďalšie obete? Iba jediná žena by mohla Rizzoliovej a Islesovej pomôcť, je však presvedčená, že vrah ide po nej a ona sa stane jeho ďalšou obeťou. Lebo skrýva jedno tajomstvo, ktoré však nesmie vyzradiť...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

I Know A Secret , 2017


více info...

Přidat komentář

čef
10.03.2024 5 z 5

Tak trochu horor, hora mrtvol následuje po letech mlčení o událostech v jedné družině, kde mají být děti zneužívané. Vyskytují se zde tedy také psychopaté, vrazi a tak je policie včetně koronerky ve stálém zápřahu. Příběh tedy poutavý a ojedinělý v mnoha směrech. Sem tam musí leckdo nevěřícně zamrkat, ale čert to vem. Hlavně, že to není úplně mimo.

kahuda01
15.02.2024 5 z 5

Tak tohle se Tess povedlo. Zajímavé téma, propracovaná zápletka, rozhodně doporučuji.


Iki1
01.02.2024 4 z 5

Tenhle thriller je napsaný poměrně dobře. Postupně odkrývající se tajemství, které se posléze zase zamotá. Trochu mi vadila větší zalidněnost postavami, díky níž jsem se při přerušení zase musel malinko vrátit. Jejich charakteristika mi přišla odbytá, takže moc nevyčnívaly a tudíž mě při čtení ani neupoutaly. V druhé půlce jsem začal odhadovat možného strůjce, ale konec mě vyvedl z omylu. Tady autorce tleskám, opravdu dokáže vymyslet dost neobvyklou dějovou linku.

genduna
30.11.2023 4 z 5

Hezký napsaný příběh s hustou zápletkou. Za mě velmi povedená kniha.

Satyrka
13.11.2023 5 z 5

Další výborný díl od skvělé autorky. Znovu tu máme propletený případ, který postupně celý excelentně rozpleteme. Znovu zajímavé, až děsivé téma. Pravda, lež, manipulace. Nechybí ani osobní život postav, který mě taky hodně baví.
A vrahem je, jak řekl Travis, osoba, která byla nejmíň podezřelá. Toho se autorka hodně řídí po celou sérii. A já mám vždy jen tušení, ale nikdy to neuhodnu. Rozhodně celou sérii doporučuji. Za mě jedna z nejlepších krimi sérií.
SPOILERY:
- Chování Franků mi šlo opět šíleně na nervy a já čekala na tu scénu, která se naštěstí fakt stala. Bože, to byla taková radost, když Angela začala myslet i na sebe!
- Postava Holly mi postupně začala připomínat jednu postavu z mé oblíbené krimi série s Kim Stone, a hle, nebylo divu, obě jsou zajímavě napsané sociopatky.
.
.
.
"Co se zdá zřejmé, není vždy pravda."

az007
29.09.2023 5 z 5

Tuto autorku miluju a kniha Znám tajemství nezklamala. Je napínavá, různě se zamotává, ke konci už jsem tušila, jak to dopadne. Ale takový konec jsem úplně neodhadla. Za mne fakt dobrý čtení. Myslím, že Tess je studnice skvělých nápadů na hodně dobrý thrillery. Jen je nemusím vidět zfilmovaný. To pro mne ztrácí ten půvab.

MiJant
06.09.2023 3 z 5

Pre milovníkov hororu aby sa moc nebáli...

berila
16.08.2023 5 z 5

Ach jo, co má znamenat ten konec? Chtěla jsem původně odebrat 1 *, ale ten thriller si to nezaslouží. Tak se holt musím pustit do dalšího dílu, jestli to náhodou nebude mít nějaké vyústění.

monte
10.03.2023 5 z 5

Opět super příběh. Je mi líto, že série s Jane a Maurou skončila.

Wladimirski
28.01.2023 3 z 5

Moje třetí kniha od TG, tentokrát mne však tolik nenadchla. Nedostal jsem se do děje tak, aby to vzbudilo nějaké větší zaujetí. Nesedlo mi přeskakování z postavy na postavu, kterých tam bylo poměrně dost, většinou však plochých, nevýrazných, nezajímavých, prostě tam jen hrály nějakou roli. Závěr mnohé osvětlil, ale celkový dojem nezachránil.

jprst
04.01.2023 5 z 5

Zpočátku to vypadalo na jeden ze slabších autorčiných příběhů, připadlo mi to až zbytečně rozvleklé a překombinované, ale povedený závěr, kdy vše do sebe zapadne, z toho udělá opět příběh za pět hvězd.

Roman07
01.01.2022 4 z 5

Jedna z tých najlepších kníh od Tess Geritssen, ktoré som čítal, v knihe však bolo viac chýb a asi nesúviseli s prekladom.
Keď sa prvý krát spomenul sv. Vitalis v súvislosti s Billyho zmiznutím, bolo uvedené, že zomrel upálením. Ale aj neskôr sa už spomína, že tento mučeník zomrel pochovaním zaživa.
Pri Billym sa uvádza, že mal 39 rokov ale v čase udalostí v centre Jabloň mal 11 takže mal mať 31.
Raz je namiesto mena Marurinho priateľa Daniela použité meno Gabriel.

baji42
30.11.2021 3 z 5

Příliš mě to nechytlo, stejně jako televizní podoba těchto detektivek. Není to vyloženě špatné, ale za dva dny už nevíte, že jste něco četli.

TaLu
02.11.2021 5 z 5

Napínavé. Zajímavé. Zápletka a místa činu neokoukaná. Vyšetřování s otazníky a úsilím najít odpověď. Osobní život bonusem navíc. Zkrátka výborný díl série. Měla jsem tip, který téměř vyšel :o)
spoiler:
Tak, s kterým světcem se spojuje vaše datum narození ? Docela jsem si oddechla, nedopadla jsem zle.

Laf
08.10.2021 4 z 5

Poutavě napsané. Četlo se mi to velmi dobře. Děj měl spád a výborné zápletky. Závěrem jsem byla překvapena. Takové rozuzlení jsem nečekala.

ninano
26.09.2021 4 z 5

Asi nejlepší kniha z této série. Filmový seriál mě na rozdíl od knih příliš nebaví.

kolacky
27.08.2021 4 z 5

Jak jiný je jednoduchý skoro tuctový seriál a jak jiné knížky...
A bohužel jak hrozně kruté můžou být některé děti.

vera4669
20.08.2021 5 z 5

Další boží díl.. Tohle se čte prostě samo, napínavé, skvělý námět, nečekaný závěr, já jsem spokojená a už vyhlížím další díl, který by měl vyjít snad 2022:)

judith141
11.05.2021 5 z 5

Tak poslední knížka v sérii této autorky a musím hodně pochválit. Četla se mi úžasně, děj byl fakt napínavý. No a za rozhodnutí Maury či Angely Rizzoliové jsem ráda, konečně se ženský rozhoupaly:-)

Pavlina50
03.03.2021 5 z 5

Po této knize jsem sáhla po přečtení Závějí, ze kterých jsem byla opravdu nadšená. A protože to byla moje první přečtená kniha od Tess, byla jsem zvědavá, zda to byl od ní jen výjimečně zdařilý počin nebo je to její standard.
Jane a Maura tentokrát vyšetřují brutální a nábožensky motivované vraždy několika osob, zprvu zdánlivě nesouvisející, které ovšem brzy spojí dávný případ z minulosti ohledně zneužívání dětí. Část příběhu je vyprávěna také z pohledu „tajemné“ dívky Holly, která svým chováním čtenáře dokáže dostatečně mást a aspoň z počátku nutí k přemýšlení, jakou roli vlastně v celém příběhu hraje.
Ani tato kniha mě rozhodně nezklamala. Opět jsem ji přečetla jedním dechem, nedalo se od ní odtrhnout. Příběh byl opět náležitě spletitý, okořeněný neustálými zvraty v ději a hlavně opět krásně matoucí ohledně potencionálních pachatelů. Odhalení pachatele přichází nečekaně brzy, takže je jasné, že celý příběh se ještě dál dostatečně zamotá a konec tak bude určitě dokonale překvapivý. A nezklamalo mě to. Pointa v podobě toho vcelku banálního počátečního motivu, který spustil obrovskou lavinu tragických událostí, se mi líbila. Vysvětlení bylo jasné a logické, i když vzhledem k okolnostem trochu trpké. Od Tess Gerritsen to byl další skvělý kousek. A už teď se těším na její další knihu.