Muž, který četl

Muž, který četl https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165171/muz-ktery-cetl-165171.jpg 2 25 10

Jana Brodská série

< 8. díl >

Na tchyni majitele detektivní kanceláře Janu Brodskou se obrátila její spolužačka Alena Krausová s prosbou, aby jí pomohla vyřešit záhadu. V televizi totiž vysílali výzvu policie, aby diváci pomohli identifikovat tělo neznámého muže. Janina spolužačka v něm poznala svého bývalého učitele inženýra Vladimíra Kettnera, s nímž se přátelila na základě společného zájmu o knihy. Jenže policie zjistila, že Kettner je živ a poměrně zdráv. A tělo muže patří podnikateli Jaroslavu Vorlovi, což potvrdila jeho vdova a ředitel Vorlovy firmy. Alena Krausová je přesto přesvědčená, že mrtvý muž není nikdo jiný, než inženýr Kettner. Nikdo, ani policie, ani soukromí detektivové jí však nevěří a nehodlají se touto záhadou zabývat. A tak se Jana Brodská pouští do případu na vlastní pěst.... celý text

asam
asam
03.08.2022 1 z 5

Nepochopila jsem, nezaujalo mě to. Škoda času.

Aghatte
Aghatte
24.10.2021 1 z 5

(SPOILER) Tento díl se nedal číst vůbec.
Překombinované, nezáživné, a ta konečná nahrávka...
Stejně jsem zápletku nepochopila, ale podle mě je to více než přitažené za vlasy. Zabili manžela a milenec se vydával za manžela??
A zdejší anotace, to je nějaký šotek???
Pokud máte kteroukoliv jinou knihu, tak jí dejte přednost, o nic nepřijdete.
Jedině, že byste si chtěli také zahrát na detektivy a hledat rozdíly, nesmysly a nesrovnalosti :-)


viweb
viweb
16.05.2021 1 z 5

Mě osobně se kniha moc nelíbila. Připadala mi překombinovaná, první dvě kapitoly se autorka rozepisovala jenom o vzájemném rozhovoru kamarádek kdo koho a proč postrádá a hledá. Nedokážu úplně identifikovat co přesně mi vadilo v každém případě jednou a dost!

CAM
CAM
22.11.2020 3 z 5

Taková pohodová detektivka nebo spíše pátrání a rozluštění záhady. Důchodkyně, která se pátráním zabývá, mi byla sympatická.

Dada077
Dada077
11.01.2020 4 z 5

taká malina do autobusu, rýchlo čitateľná, na svoju kategóriu aj vek autorky dobrá, a zrejme sa aj ja dostávam do veku, kedy celkom dobre rozumiem aj tej babke - súkromnému očku :)... veľmi sa mi páčila predstava starého muža, ktorý vášnivo rád číta, aj to, že na neho ženy letia tak, až po ňom pátrajú, keď zmizne :)
jediné, čo by som v deji brala s výhradou - dvaja dedkovia by do tej mely stačili, ten tretí bol už dosť navyše
ku komentom dolu: dávala som pozor na tie spomínané nezrovnalosti, ale nenašla som nijaké ... hlavná postava mala kvázi dcéru (svojho priateľa), tá mala dieťa , čiže vnúča ... nezrovnalosť mi udrela do očí až tu, pri popise knihy, bývalá spolužiačka hlavnej postavy nebola Alena, ale Eva. Krausová.

jaruva
jaruva
05.08.2019 3 z 5

Takové letní odpočinkové čtení.

čef
čef
17.08.2018 4 z 5

Čtivá detektivka především pro ty dříve narozené. Některé nesrovnalosti lze vysvětlit, nad některými se zasmát i protočit oči k nebíčku, ale při troše tolerance vcelku kniha splní to, co se od ní očekává. To jest nic moc - trochu zábavy, trochu poučení a nenáročné čtení před spaním.

jarin58
jarin58
12.08.2015 odpad!

Nedočetl,nejdřív jeden syn a pak tři děti.Co jsem komu udělal.

IlonaIlona
IlonaIlona
12.05.2015 odpad!

Četl to někdo v redakci? :-(

Marie F.
Marie F.
19.02.2014 3 z 5

Autorka píše dobře, je profík, to je znát. Ale měla věnovat pozornost informacím a přečíst si po sobě knihu. Jsou tam šílené chyby! Faktické ne pravopisné. Postava neměla děti, pak má najednou syna, pak je zase bezdětná a pak má vnuka. Jsou tam nesrovnalosti a to mě štvalo. Hvězdy má za to, že si jí vážím