Jan Pavel II. - Můj milovaný předchůdce

Jan Pavel II. - Můj milovaný předchůdce https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63170/jan-pavel-ii-63170.jpg 5 2 2

Benedikt XVI. nenapsal dějiny pontifikátu Jana Pavla II. ani studii o myšlení svého předchůdce. Nový papež se prostě a zároveň odvážně zařadil mezi zástupy věřících a obdivovatelů, kteří touží vyjádřit Janu Pavlu II. svou úctu a lásku. První čtyři kapitoly přinášejí texty bývalého prefekta Kongregace pro nauku víry, další čtyři tvoří promluvy, které pronesl po svém zvolení na Petrův stolec. Z celé publikace vyzařuje pevné a hluboké přátelství mezi dvěma papeži, v dějinách papežství zcela neobvyklé. „Síla Wojtyłovy víry se potkala s racionalitou dělníka na vinici Páně, která je připravena obhájit důvody křesťanské naděje.“... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Giovanni Paolo II, il mio amato predecessore


více info...

Jana512
Jana512
05.02.2023 5 z 5

Josef Ratzinger, Benedikt XVI., ve svých promluvách hodnotil život svého předchůdce Jana Pavla II. a tyto úvahy a promluvy sestavil Elio Guerriero do této kihy, této kihy, kterou vydaly Paulínky v edici Víra a život.
Papež Benedikt spoupracoval se svým předchůdcem a znál jej natolik, že vznikl ucelený přehled díla Jana Pavla II,. poukazující na jeho význam pro církev. Z textu vyplývá velký obdiv a úcta Benedikta XVI. ke svému předchůdci a to je nejlepší výpověď.

Shardlake
Shardlake
02.11.2021 5 z 5

Papež Jan Pavel II. je mému srdci osobou velmi blízkou. V této malé knížečce čtenář najde milé vzpomínky na tohoto papeže. Doporučuji.