Jamie Oliver vaří po italsku - Ze srdce italské kuchyně

Jamie Oliver vaří po italsku - Ze srdce italské kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393525/bmid_jamie-oliver-vari-po-italsku-ze-srd-rFt-393525.jpg 5 10 1

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou rovnou do Itálie a, spolu s tím, vás nadchnou. Viva Italia!

Kuchařky
Vydáno: , MLD Publishing
Originální název:

Jamie Cooks Italy , 2018


více info...

Přidat komentář

1amu
26.09.2020 4 z 5

Nesmírně schopný a "políbený štěstenou" James Trevor Oliver (*1975) -zvaný Jamie, nebo kuchař bez čepice, je znám po celém světě .
Kdo zná anglickou kuchyni, ví že to "není žádná sláva. Proto je obrovská popularita anglického kuchaře naprosto zasloužená.
Neměl to zpočátku vůbec lehké, je dyslektik a prožil pět let ve speciální třídě.
Po ukončení střední školy začal pracovat v restauracích - nejprve umýval nádobí v hostinci svých rodičů, poté začal pracovat pro italského kuchaře Antonia Carluccia.
Šlo o osudové životní setkání mistra a učenlivého žáka. Zde započala láska Jamieho k Itálii, kterou běžně navštěvuje, seznamuje se s grify a novinkami tamních kuchařů a vše nové aplikuje ve své další práci. A pro Italy (přímo u nich) také vaří, nutno říci, že s velkým úspěchem.
Pokud vám italská jídla chutnají, zjistíte četbou mnoho nového a také zajímavého.
Je mi známo, že autor obdržel v r.2005 Řád britského impéria. Ale nevím, zda byl podobně oceněn i v Itálii. Pokud tomu tak není, určitě by si takovou poctu zasloužil.

Štítky knihy

kuchařky Itálie italská kuchyně

Kniha Jamie Oliver vaří po italsku - Ze srdce italské kuchyně je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x