Diabol sa postará

Diabol sa postará https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356119/bmid_diabol-sa-postara-e2T-356119.jpg 3 40 10

James Bond - agent 007 série

< 44. díl >

Najslávnejší agent JAMES BOND prichádza v absolútnom utajení! V dvadsiatich krajinách sveta vrátane Slovenska ožila 28. mája legenda - James Bond. I keď je autor Ian Fleming už 44 rokov mŕtvy a práve na tento deň pripadlo 100 rokov od jeho narodenia, slávny, neodolateľne príťažlivý a chladnokrvne odhodlaný agent 007 sa vracia v plnej sile. Flemingova rodina zverila Bonda do rúk spisovateľa Sebastiana Faulksa. Faulks sľubuje všetko to, čo k Bondovi neodmysliteľne patrí: exotiku, nádhernú ženu, suché Martini, kabriolet Continental Bentley i napätie. Nedočkavcom čo-to z príbehu napovie obálka knihy. Silueta nahej ženy s ohnivo červenými vlasmi pripomína divý mak, ktorý je zároveň symbolom celej reklamnej kampane.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Devil May Care , 2008


více info...

Přidat komentář

davidurban1973
08.06.2022 2 z 5

Na Bonda z pera jiného autora jsem byl zvědavý a těšil jsem se, nicméně mohu přiznat, ze jsem byl zklamaný.
Autor se vzdáleně snaží napodobit styl a šablonu Bondovek, ale moc mu to nejde. Něco okopiruje moc a něco zase podstatně chybí - zdála se mi velká podobnost s jinými Bondovymi příběhy u prvního setkání Bonda s nepřítelem při sportovním klání, bondgirl se objeví a trochu zpočátku při hlasce ze má sestru připomíná dej Goldfingera. Bond kupodivu nepije svůj oblíbeny deník ;(.

Samotný padouch je asi nejslabší ze všech knih, které byly o Bondovi napsany - není to žádný poradny megaloman, jeho motiv pomsty se sice da skousnout, ale ze ho chce primárně dosáhnout pomoci drog je děsný. Vůbec ta problematika drog v knize je taková nemastna neslana a spis nebondovska. Jeho pomocník a vrah je taky dost ubohý, takže závěrečné souboje s nim i hlavním padouchem jsou nic moc.
Dej nedozene ani to ze autor použil i známe spolupracovníky Bonda z jiných služeb - francouzsky se tam objeví aspoň trochu, ale american Leiter je tam asi jen, aby tam byl.
Takže podle mě hodně nevyužité možnosti a zklamání.

Taťka Hraboš
07.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Je asi trochu ostuda číst napodobeninu knihy Iana Fleminga předtím, než si člověk přečte nějaký originál, ale tahle kniha (či spíše autor) se mi hodila do čtenářské výzvy. Nedokážu proto posoudit, nakolik se Faulksovi ta imitace povedla či nikoli. Nevím, jestli ve Flemingových knihách je to taky tak, ale tady mě zarazila jedna věc – Bond se občas chová jako pěkný hlupák - viz akce s ekranoplánem. Asi je to ale účelovka, protože jinak by posléze nemohl ukázat své schopnosti v akci. Navíc jsem žil v domnění, že se slovem agent se zákonitě pojí i přívlastek tajný. Bonda ovšem všichni znají, včetně hlavního padoucha (dokonce se s ním Bond úmyslně seznámí), všichni vědí, kde se zrovna pohybuje. Za té situace ho zřejmě i hlavní padouch má za neškodného šaška, protože jinak by ho bezpečně někde z dálky nechal odpravit. Tomuhle se říká legenda? No nic, tohle asi není literatura pro mě ;-) .


jprst
05.07.2021 2 z 5

Nepříliš vydařená napodobenina bondovky nacpaná vším možným, ale když není po ruce nic jiného ke čtení, tak se to jako nouzovka přečíst dá.

roman6788
19.01.2020 3 z 5

Autor si naštudoval viaceré bondovky a pospájal to do jedného príbehu.

adelinka
04.10.2017 3 z 5

Film som ešte o Bondovi nevidela, napriek tomu Bonda poznám....zachytila som niečo v telke. Kniha mala zrejme to, čo je aj vo filme s touto postavou. Prípad, napätie a ženy :-)

CharlesWard
16.09.2016 odpad!

Flemming musí rotovat v hrobě.

mira.k
17.08.2014 1 z 5

Hrůza a děs. Nevím, co je způsobeno hloupostí autora a co překladatelem, ale tolik logických lapsů jsem v knize dlouho neviděl.
Nejenom, že se jaksi nedaří do knihy začíst, ale seskok padákem z letadla minutu letu od cíle ve středním Uralu do moře západně od Uralu ze kterého se vyklube Volha nebo že napřed Bondovi s jeho girl svážou ruce za zády a po chvíli těma svázanýma rukama pijí. To nemluvím o tom že serpentýny jsou přeloženy jako vlásenky aj.

andik007
09.10.2013 3 z 5

odlehčená bondovka

hardrock
30.04.2013 4 z 5

Prijemne oddychove citanie, ktore nema ambicie na ziadne nobelovky, alebo pulitzerovky. Faulks podla mna vystihol spisovatelsky styl Iana Fleminga a pokracoval v jeho diele.

Dajulka
03.04.2012 3 z 5

Tuto knihu rozhodně nelze označit za vrchol literárního umění, ale o to v Bondovkách asi ani nejde. Kniha je i tak velmi zajímavá, ale pro ty, kteří znají Bonda pouze z televize bude charakter hrdiny asi celkem překvapení.

Štítky knihy

James Bond, agent 007

Kniha Diabol sa postará je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce23x
Chystám se číst7x
Chci si koupit11x