Jakubovy housle

Jakubovy housle https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389424/bmid_jakubovy-housle-pdl-389424.jpg 3 32 7

I dospělou ženu může milovat upír, dokáže se však dospělá žena zamilovat do upíra? Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, jejž ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po dlouhých tisíciletích našel vzácný artefakt dílem náhody cestu do orientálního obchůdku v srdci jihomoravské metropole, dal se do pohybu řetěz nadpřirozených setkání, bouřlivých milostných vzplanutí a zběsilých dobrodružství. Nemrtví hrdinové nejnovějšího upírského románu Daniely Mičanové musí spojit síly s křehkými smrtelníky, aby společně završili poslání, které si vyžádá značnou dávku odvahy, osobního nasazení a upřímného citu v kulisách současného Brna, moderní Káhiry i šerého dávnověku. V cestě jim totiž stojí čiré, černočerné zlo, a to nelze nikdy snadno pokořit…... celý text

Přidat komentář

Twinny
27.12.2018 3 z 5

Knihu jsem koupila, aniž bych věděla, že existují nějaké předchozí díly. Ani to na knize nebylo napsané, jestli si dobře vzpomínám. Vlastně jediné na co si vzpomínám je, že jsem knihu četla celý týden o dovolené u moře. Žádnou jinou jsem neměla, takže se nedalo nic dělat. Ani nevím, jestli mě to bavilo. Možná jo. Proto tři hvězdičky - nic neuberou, nic nepřidají. Stejně jako mě nic nevzaly a nedaly Jakubovy housle.

2013

*Pájuše*
18.10.2018 2 z 5

Z celé série mě nejvíce nadchl příběh Lucia. Proto mě překvapilo, že ve výsledku, byť se díl jmenuje Jakubovy housle, je Lucius tím "hlavním" protagonistou. Podle mě by bylo lepším zakončením celé série skončit knihou Lucius, než právě následující Orlando a teď i tohle. V této knize jsem se patlala ve všemožných protagonistech (víc jak polovinu z nich jsem v knize neznala a některé jsem ani neměla chuť je poznat, např. Drábkovou, Povřísla atd.), skákalo se od problému jedné osoby k problémům dalších, ale děj příběhu mi z tolika pohledů přišel strašně chaotický. Tyhle ty entrée po dočtení knihy hodnotím jako nutné zlo. Musí tam být, aby dotvářely příběh, ale... ale! Autorka v knize prostě nakombinovala spoustu dějových linií, které mě tak strašně nebavily! Takže ve výsledku to, co mě nejvíce na knize zaujalo - tedy již zmiňovaný Lucius a jeho (ne)happy-end - se vešlo suma sumárum do čtyř kapitol. Škoda...


Ignis
27.09.2018 3 z 5

K téhle knize jsem přistupovala trochu s obavami. Kdysi jsem četla první 3 díly, první 2 dobrý, třetí katastrofa. O tomhle jsem se dozvěděla až díky čtenářské výzvě a rozhodla se to risknout. A dopadlo to...docela dobře. Nemá to ten šmrnc prvních dvou dílů, ale ani nesmyslnost třetího. Jasně, ani v tomhle se nemá cenu moc logicky šťourat, ale vcelku to odsýpá a setkání se starými známými potěšilo. Pravda, hlavní hrdinka mi strašně lezla na nervy a nějak mi unikalo, co na ní kdo vidí, ale mohlo to být horší.

MíšaS.
23.05.2018 3 z 5

Při čtení jsem si uvědomila, že jsem kdysi četla první díl, aniž bych věděla, že je to nějaký první díl a tohle je čtvrtý, takže jsem se trochu ztrácela v ději a postavách, přeci jen už to bude nějakých 10 let... . Nevím jestli to bylo tím, ale kniha se mi nečetla moc dobře. Přišlo mi to takové hloupé. Ale mám splněnou výzvu, tak jsem spokojená.
Možná, za čas, si vypůjčím celou tetralogii, pokud tedy není víc dílů, podle toho konce, a přejedu to celé znovu a budu víc v obraze :)

NinaStikova
26.04.2018 3 z 5

Knihu jsem kdysi dostala k Vánocům a dosud nějak nebyl čas (a chuť) ji přečíst. Teď jsem po ní sáhla především kvůli čtenářské výzvě.
Zpočátku jsem měla výrazné problémy s orientací mezi postavami. Možná by pomohlo číst nejdřív předchozí díly. Jejda. Asi mi nějak uniklo, kde že je ta milostná linka. Nějaké scény tam byly (řádně zakamuflované), ale že by se někdo do někoho doopravdy zamiloval?
Z češtiny se stal mezinárodní jazyk, který ovládá i kdejaký Egypťan, a Brno na sebe vzalo roli upířího sídla. Bylo to příjemné čtení.

jitkahav
13.06.2013 3 z 5

Nebylo to špatné,ale těžko se mi to hodnotí-nějak jsem se v tom ztrácela.Kniha asi navazuje na předešlé,takže možná je lepší začít tam.

Sussanah
08.01.2012 3 z 5

Česká upířina z dnešního Brna v kombinaci se starým Egyptem? Už tohle pro mě byl jasný signál "kup!" a jak se zdá, udělala jsem dobře. Příběh je čtivý a ač je potřeba si nejprve zvyknout na utorčin styl, jsem velice spokojená, že jsem si knihu pořídila (respektive, že jsem si o ni napsala Ježíškovi =) )
Plus má u mě bod za tvrdou vazbu a stužkovou záložku!

Poznámky během četby (mohou obsahovat spoilery!):
- už dvakrát se mi stalo, že jsem obsah scény pochopila až po jejím ukončení a v obou případech šlo o scénu erotickou, buď s tím má autorka problém, nebo se až moc snaží to zpoetizovat, což si myslím je docela na škodu
- nabubřelé nadužívání přívlastků a honosných přirovnání, kterými je zahlcen začátek knihy (odhadem tak prvních pět šest kapitol), postupně mizí, připadá mi to buď jako vyčerpání zásoby, nebo zkouška čtenářovi trpělivosti, ze začátku jsem měla stavy "na pěst", nicméně jakmile toto zmizelo, kniha se stala velice čtivou a těžko opustitelnou