Věšet každý může

Věšet každý může https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46404/bmid_veset-kazdy-muze-iSd-46404.jpg 4 78 5

Kroniky Jakuba Vandrovce série

< 5. díl >

Když se nepřátelské armády perou u tvého domu, když Zelení mstitelé vstupují do akce a silná egyptská kletba hrozí všem a všemu, objeví se On. Není superhrdina, nadčlověk, nezachraňuje lidstvo ve jménu vyšších cílů. Poznáte ho snadno. Holínky, vaťák, ušanka a ta specifická… vůně? Nejtypičtější hrdina polské fantastiky. Opilec, exorcista… prostě Jakub Vandrovec. Vrací se ve velkém stylu! Věšet každý může je další kniha o této kultovní postavě. V typicky „vandrovcovských" povídkách poznáte jedno z jeho válečných dobrodružství, dozvíte se, kdo jsou „Zelení mstitelé" a vyslechnete odbornou přednášku. Autor konečně odhalí pravé jméno Baby Jaby a ukáže zhoubné následky kocoviny. Poprvé se také ukáže, že existoval někdo, kdo dokáže vypít víc než Jakub Vandrovec. Ale nebyl to člověk, takže se nepočítá. A nakonec… nakonec poznáte sílu opravdové egyptské kletby.... celý text

Žánr:
Povídky , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Wieszać każdy może , 2006


více info...

Přidat komentář

Badger
16.04.2023 4 z 5

Na rovinu první třetina hrozná nuda,avšak od nafouknutí vzducholodě to už fičí po větru i proti. Dokonce i mladej Vandrovec mě bavil, hlavně u šejka..! -jen s tou jeho cudností to Pilipiuk zbytečně škrtí.

evika02
23.10.2019 5 z 5

Opět jako minulá kniha, pro mne super četba, žádná hluboká filozofie, ale pohodovka. Plno nevšedních hlodů a souvislostí, které může chápat jen Jakub. Minule mne překvapil Titanic a tentokráte Rákosová pole. Po tomhle díle vím jistě, že kremace je dobrá volba!


Finn69
01.03.2018 4 z 5

Parádní úlet, co říct víc. Cestu z Polska do Egypta na palubě carské vzducholodi hned tak něco nepřekoná, zvlášť když vás u toho v předválečném jednoplošníku pronásledují reinkarnovaní Lenin s Džeržinským. Cestou se ještě zastavit v maďarském Nagyczuragu (podobnost není náhodná), vyřídit tam pár upírů, no a pak už jen zlomit starou faraonskou kletbu... Pro Jakuba Vandrovce a Semena Korčaška úplná brnkačka.

Svářeč
02.01.2018 5 z 5

Moje první seznámení s Vandrovcem a hned taková bomba... Musím trochu nesouhlasit s BlackDawnem, kratší povídky jsou sice dobré, ale dlouhá novela Rákosová pole vyřídila mou bránici jako už dlouho nic. Nejlepší jsou paradoxně části bez Vandrovce - jen s Leninem a Dzeržinským, ale i Jakub to glosuje (nejvíc mě pobavil Cthulhu v tabletce :)) Už dlouho jsem se nezasmál tolik, jako u Věšet každý může, takže pět hvězdiček je zcela zasloužených.

Kolumbus
03.10.2017 3 z 5

To musí být kvalitní materiál, co Pilipiuk užívá. Ale dobře jsem se bavil.