Jako stín

Jako stín https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500619/bmid_jako-stin-3PU-500619.jpg 4 271 67

Connie Woolwine série

1. díl >

Mysteriózní thriller od autorky Dokonalé série Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie Woolwineovou a londýnského inspektora Brodieho Baardu. Společně se vydávají po stopách narušeného pachatele. Podaří se jim zabránit tomu, aby podivný muž uvrhl do noční můry další nevinné oběti? „Jako stín je děsivá procedurální detektivka plná napětí, v níž vystupuje vrah z vašich nejhorších snů… Jedinečný hlavní hrdina proti zabijákovi, z kterého mrazí. Nemohla jsem knihu odložit, dokud jsem ji nedočetla do konce. Netrpělivě čekám na další pokračování.“ Vicki Bradley, autorka thrillerů Before I Say I Do a Your Life of Mine „Dokonalá atmosféra, dechberoucí tempo a fascinující postavy. Líbilo se mi to!“ Suzy K Quinn, autorka thrilleru V zajetí klamu... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Shadow Man , 2021


více info...

Přidat komentář

Opatov
01.04.2024 3 z 5

Příběh se rozbíhá pomalu. Pachatel je zpočátku sice šílený, ale postupně se mění v naprostou zrůdu. Co se mi hodně líbilo, byl konec.
Od autorky jsem ale četla lepší knihy.

Janadvorackova
31.03.2024 3 z 5

Padouchem je pošuk unášející lidi, aby si splnil takový svůj dávný sen. Postupem času odhalíte, kam sahají kořeny jeho posedlosti, jak pomýlený je, co si sám o sobě myslí. Jak vnímá lidi, které vězní. Jak "hezké" jejich vězení je. A jak dokáže zamotat hlavy racionálně uvažujícím vyšetřovatelům.
Konec je "pěkný :), čvachtavý a deštivý."


JaninaV.
05.03.2024 2 z 5

Poté co jsem přečetla sérii "Dokolá" tak jsem se nemohla nějak dostat do čtení. Jako bylo to zajímavé, v půce jsem se trošku sekla, konec takový divný.....Vrah nesmrtelný......dávám 3 hvězdy.

lucakuca
03.03.2024 4 z 5

Byla to pecka! Vážně super!
Jediné, že tam není Luc a Ava. S tím se smiřuji těžce, ale věřím, že to překonám jako první neopětovanou lásku a další skvělá série mě pohltí. Vždyť Baard a Connie mají hodně dobře našlápnuto.
Ale kdo ví? Když se tam mohla objevovat Overbecková...

sassenkka
30.01.2024 3 z 5

Musím se přiznat, že pachatel v této knize mi byl tak odporný, že jsem někdy měla problém číst. Což vlastně není nic špatného na knize, naopak, autorce se podařilo vykreslit postavu tak, že čtenář měl husí kůži. To ale víme, že Fields umí.
Nicméně jak to celkově zhodnotit? Nebylo to špatné, ale úplně mi ta kniha nesedla. Příběh zaujal, ale když jsem v něm několik dní nepokračovala, vlastně mi to extra nevadilo. Za mě se jedná o slabší dílo autorky, ale nechci říct, že špatné.

Kudlanka03
08.01.2024 3 z 5

Zdlouhavější začátek mě nutíl pustit se do jiné knihy. Jakmile jsem ale i tu přečetla, vrátila jsem se zpátky k Sadie. Protože prostě už jen to jméno mě nutí ji mít ráda. Představuji si ji roztomilou, sympatickou...
Dala jsem tomu tedy jedno odpoledne a bylo hotovo.
Rodina, hledající na ostrově Mull (další ostrov, asi už jsem na ně konečně dozrála) nový začátek. Kdo by si taky pomyslel, že tu bude nějak rušno nebo že by tu nebělo být bezpečno?
A tak k nám připlouvá soukromá vyšetřovatelka, aby tu pátrala, protože evidentně místí policie to tak nějak nedává. Alespoň podle rodičů.
Podle ostatních komentářů na tuto knihu i já přidávám, že k sérii Dokonalá to má fakt daleko, hlavně tomu chybělo to temné cosi. Jako by psychologicky to nebylo tak šťavnaté. Konec už byl na mě moc přehnaný, jasně, asi by jsme to všichni napsali líp, jen ten závěr podle mého shodil celou práci před tím. Protože jinak jsem byla docela dost napnutá a přeskakovala jsem jen minimálně.
Není to tedy to, co bychom od autorky takové třídy hledaly, nicméně mimo sérii bych řekla, že je to stále dobré čtení :)

janastok
08.12.2023 3 z 5

Zpočátku se kniha vlekla, moc se nepátralo, spíše samé promluvy a nesmrtelný pachatel. Pak náhle bum, bum a adrenalinový konec. Ale četlo se to dobře, další díly bych si určitě přečetla.

Ticiana
08.11.2023 4 z 5

Do pulky knihy se mi to cetlo docela pomalu. Ale je to Fieldsova, takze jsem vedela, ze se to jeste rozjede. A rozjelo. Zajimavej zaporak. A Connie ta byla fakt uzasna. Snad mozna bude dalsi dil.

jaroiva
15.10.2023 4 z 5

Ale jo, standardní Fieldsová, čtivá a poměrně napínavá.
Sice brzy zapomenu, o čem to bylo, ale jako konzumní čtivo je to dobré.
Trochu mi to připomnělo McBainovku Dokud vás smrt nerozdělí, takový víc rozvedený tento příběh. Tento příběh jsem viděla jen zfilmovaný s Columbem místo 87. revíru. A jako takový se mi moc nelíbil. V tomto směru se mi Fieldsová líbí víc.

Erlif
22.09.2023 5 z 5

Tak mně se to líbilo. Autorka píše dobře, to vím, protože mám přečtenou komplet její sérii "Dokonalá..."

Tady je příběh s jinými postavami, jen Overbecková zůstává a bylo fajn si přečíst názor psycholožky na ní.

V příběhu se stále něco děje, kniha je čtivá. To jestli je tu padouch vykreslený jako nadčlověk? Já jsem to tak nebrala, psychika dokáže hodně, člověk opravdu může necítit bolest, tak jako proč ne... Prostě správně vyšinutý magor tu hraje hlavní roli a já byla spokojená :) A Brodie a Connie mi přišli jako fajn duo.

Hella
18.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Za mě ne. V momentu, kdy zjistíte, že padouch má asi tak 20 životů - a ještě vědecky obhajitelných - mě to tak otrávilo, že jsem zbytek knihy musela přeskákat.

evvva
11.09.2023 5 z 5

Tak tady to bylo nejen vidět,ale i cítit!

dencazrnu
31.08.2023 4 z 5

Samostatný thriller, který je mimo sérii Dokonalá a vůbec to nebylo špatné čtení. Z počátku jsem měla trošku obavy, zda mě to bude bavit, protože přeci jen nemám úplně v oblibě knihy, kdy je pachatel znám hned od začátku. Ale tady mi to vůbec nevadilo. Líbilo se mi, jak policie postupně sbírá a skládá dílky, aby se dostali do vytouženého cíle. Hlavní padouch byl opravdu magor, ale jak už víme, Helen ve vytváření psychopatů je celkem profesionál, protože když si vzpomenu na první díl ze série Dokonalá, ještě teď mě bolí zuby. Jsem ráda, že jsem si tento thriller přečetla, i když Luc s Avou u mě zatím pořád vedou. Jednu hvězdičku ubírám za pomalejší začátek a zběsilý konec, ale i tak to byl úžasný čtenářský zážitek, který mohu určitě doporučit!

Adinlea
20.08.2023 3 z 5

Dlouho mi trvalo, nez jsem se zacetla. Kniha se podivne vlekla a vubec jsem si nedovedla predstavit, kam ten pribeh speje
Nakonec davam slusne tri hvezdy, vice me to ale nenadchlo. Ustredni dvojice je fajn, snad se s ni jeste setkam v dalsich knihach a ty ne naschnou vice

Pája699
07.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Jako stín....tak takhle na mě určo působil tento vrah. A pokud nebudete srovnávat se sérií DOKONALÁ, tak si myslím, že si knihu užijete a bezva si počtete :-) Na pět hvězd to sice není, ale krásné čtyři si zaslouží .-)

Určitě souhlasím s názorem, že se kniha místy vleče, hlavně ze začátku, ale i tak jsem si já osobně krásně početla. Psycholožka Connie a inspektor Brodie mi káply do noty a za mě vytvořili super vyšetřovací dvojici.....a já budu doufat, že se s nimi ještě setkám v další knize od autorky.

Narušený vrah jak z hororu......ručím vám za to, že nechcete skončit v jeho domě a hrát si na vysněnou a dokonalou rodinu. Místy jsem ani nedýchala ....pachatel je vážně narušený....brrrr

Novým čtenářům přeji, aby si knihu užili stejně jako já....třeba i více :-)

Kalima206
09.06.2023 3 z 5

Se začátkem knihy sem vcelku dost zápolila.

Hlavní hrdinka, "psycholožka", která spolupracuje na případu s komisařem Baardou na mě zprvu působily trošku přehnaně. Když čtu krimi příběhy, tak mi přijde, jak kdyby ti komisaři museli mít nějakou "nadpřirozenou" schopnost, v tomto případě Connie byla barvoslepá a působila tato dvojka celá tak nějak naaranžovaně.

ALE nedalo mi to, protože jak sem četla dál, zápletka mě začala neskutečně bavit.

Nakonec mi sedly všechny postavy v této knize. Na někoho mohou působit nereálně, ale každý máme nějakou osobnost a tak sem byla s knihou vcelku spokojená.

Sixao
08.06.2023 5 z 5

Nejradši ze všeho bych si přečetla 8. pokračování dokonalé série s Lucem a Avou, ale protože ještě nevyšlo, sáhla jsem po tomto thrilleru. V Edinburghu řádí šílený únosce. Na pomoc vyšetřovatelům přijíždí americká forenzní psycholožka a tak se na scéně objeví Connie Woolwineová. Na prvních stránkách se mi jevila jako ne příliš sympatická osoba, co nešetří sarkasmem. S detektivem Baardou nicméně vytvořili zajímavou dvojici. Řádění úchylného a odpudivého Ferguse nabírá na obrátkách, obětí přibývá a čas se krátí. Kniha mě správně vtáhla do děje, o napětí nebyla nouze. Za mne výborné čtení. Až na tu partyzánštinu v závěru, kdy byl opomenut celý zbytek policejního týmu, nemám co vytknout.

soukroma
01.06.2023 2 z 5

Jakmile se na scéně v Edinburghu zhmotnila (a děj ovládla) pozvaná americká forenzní psycholožka, která vcukuletu převzala (s neomaleností a vulgaritou sobě vlastní) veškeré aspekty vyšetřování, včetně zkoumání míst činu, trasologie, patologie a dalších kriminalistických odnoží, ovšem aniž by uplatnila svoji jedinou specializaci, tedy psychologii, vyletěla mi obočí skoro tak vysoko jako odlétla samotná kniha... Ne, takhle opravdu ne.

ArwenAragorn
13.05.2023 5 z 5

81%
Křičela, ještě když nad ně pokládal víko, aby rakev zavřel.
Křičela, zatímco do víka zatloukal hrst hřebíků.
Křičela ještě hlasitěji, jakmile je v té vražedné temnotě začal zahazovat mokrou hlínou.
Nikdo ji neslyšel.
______________________________________________________________________________________________________________
Bezvadný napínavý psychologický thriller. Fergus chudák si pořád sestavuje novou rodinu a nějak se mu to nedaří. Po stopách mu jdou k případu přivolaná americká forenzní psycholožka Connie a londýnský inspektor Brodie, kteří si mě získali. Líbilo se mi vyšetřování a napínavé bylo i to, jak se unešené osoby pokoušejí osvobodit.
Zápletka a motiv jsou výborné a konec už vůbec neměl chybu. Váhala jsem mezi 4 a 5 hvězdičkami a hlavně za ten infarktový závěr na poslední chvíli dávám plný počet. Myslím si, že si to knížka zaslouží a tímto ji taky doporučuji. Současně doufám, že bude další díl.

ElikaS
04.05.2023 4 z 5

Předně musím říct, že jsem knížku poslouchala v audioknižní podobě, a ač mi Martin Zahálka v jiných audioknihách nevadí, tak tady mě vyloženě rozčiloval. Jeho interpretace Connie mi lezla na nervy a otravovala mě.
Samotný příběh se mi líbil. Autorka se mi dokázala dostat pod kůži. Její popis především psychiky obětí je opravdu promakaný a hodně sugestivní.
Dvojice Connie a Brodie se mi líbila a doufám, že jejich vztah zůstane i v dalších dílech normální (pokud nám tedy autorka další díly připraví) a nevyvine se jako u Avy s Lucem.