Jako od maminky

Jako od maminky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41485/bmid_jako-od-maminky-t3t-41485.jpg 3 15 7

Gus Simpsonová je populární: v oblíbeném televizním pořadu o vaření baví diváky. Jejímu pořadu však náhle hrozí zrušení a televizní management dostane nápad přizvat krásku Carmen, ozdobenou korunkou Miss. Gus, která bojuje s "padesátkou na krku", takovou konkurence nijak netěší. A když se v živém vysílání ocitnou i obě její dcery a ještě k tomu exsnoubenec jedné z nich, zdá se, že se dřívě poklidný pořad pomalu, ale jistě mění v blázinec. Nemalou měrou k němu přispívá i Gusina svérázná sousedka Hannah, která si myslí, že je odsouzena k životu v ústraní, ale přesto se náhle řízením osudu ocitne přímo před kamerou. Bývalý finančník z Wall Street, který místo obleku teď nosí kuchařskou zástěru, taky pěkně zamíchá kartami. Emoce jen srší, lítají nadávky (mnohdy španělské) a do toho všeho se chystá svatba. Jen možná trochu jiná, než by se mohlo zdát.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Comfort food , 2007


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
17.01.2024 odpad!

Infantil děs

čef
10.08.2022 3 z 5

Chlapci, tuto knihu můžete vypustit, děvčata, vy však právě naopak, to musíte přečíst! Je zde totiž mnoho a mnoho o vaření v TV show, problémech celebrit, hledání a střídání partnerů, prohnaných podfukářích a hledání smyslu života u stárnoucích hvězd TV show a tenisových kurtů. Rodinné problémy včetně zmařené svatby jsou na paškálu samozřejmě také, takže buďte bez starosti, je to prostě pošušňáníčko.


tisha8409
29.08.2015 1 z 5

Takže co tu máme: jednu stárnoucí "hvězdu", která byla snad i v krabici od toaleťáku a ač radí krávoviny typu JAK UVAŘIT MÍCHANÁ VAJÍČKA, má exclusive dům, je náádherná ( ač si to v knize protiřečilo - "není typ krásky, která by diváky okouzlovala, ale byla velmi pohledná a atraktivní...tak byla nebo nebyla hezká??) a má promiskuitní dcery žijící spolu. Je bez chlapa, takže se zdá, že vede nic moc život. Taky nad tím hodně textu prosedí, pročumí a popřemýšlí.

Bábinu štve, že jí do šou nasadili hezčí a mladší, k tomu i chlapy, a tak se to stádo ve snaze zaujmout stalo trapnými pozéry s hořícími utěrkami a křičením JÉÉ NABER MI TAKÝÝ.
(Přišlo mi to jako na sílu točená Snídaně s Novou - to, co předvádějí moderátoři jakože JSME HEPY KŮL END BOŽÍ mi to velmi, velmi evokovalo. Prostě TRAPNÉ.)

Skákala jsem stránkami ve snaze najít tu pohodu, kterou evokoval popis děje na přebale... ale narazila jsem jen na spleť jmen, popisů toho kdo je kdo a proč začal vařit a nejvíc mne dostal sladký, lahodný konec aneb jak ke štěstí všichni přišli.

Pohádka pro dospělé romantičky prostě.

Marceles
20.01.2015

Mám ráda knížky, od kterých se nemůžu odtrhnout, o kterých přemýšlím, těším se na každou chvilku, kdy budu moct ve čtení rozběhlého příběhu pokračovat, jsem zvědavá, jak bude všechno dál ...
U této knížky se to bohužel nestalo. V polovině jsem to vzdala, knížka, mě nezaujala. Hvězdičkami proto nehodnotím.

malen
01.09.2014 5 z 5

Souhlasím s oběma komentáři, moc dobře se to četlo, děj měl spád, ale předchozí knížka byla taková opravdovější...

Marbulka
13.05.2012 5 z 5

Hodně příjemné a odpočinkové čtení.

bookcase
26.08.2011 4 z 5

Druhý román autorky Pátečního klubu pletení. Ten ale nepřekonal, i když je zajímavý a čtivý.

Autorovy další knížky

Kate Jacobs
kanadská, 1959
2007  76%Páteční klub pletení
2009  64%Jako od maminky

Kniha Jako od maminky je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst6x