Jako laň na výšinách

Jako laň na výšinách https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108760/jako-lan-na-vysinach-108760.jpg 4 19 7

Kniha je úchvatnou alegorií o touze Božích dětí nechat se dovést na výšiny lásky, radosti a vítězství. Hlavní hrdinka s netradičním jménem Bázlivá kráčí na své duchovní pouti na výšiny za dobrým Pastýřem. Za pomoci Bolesti a Utrpení nakonec dojde do svého cíle, kde všechny tři dostávají nové jméno a jsou proměněny díky spojení s milujícím Pastýřem.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Hinds’ feet on high places


více info...

Přidat komentář

Netopyr07
26.08.2023 3 z 5

Uf uf... asi nejsem typ, který by zvládal "alegorie". V knížce jsou tzv. hluboké myšlenky a určitě si z toho "něco" vyberu, ale text na mě působí, že je hlavně určen zasvěceným osobám a ne "obyčejným smrtelníkům". Pokud jej ale někdo uchopí jako pohádku, zřejmě zklamán nebude.

irmag
27.12.2022 5 z 5

Nádherné. Úplně toužím taky se dostat na výšiny....


Medicka19
26.12.2022 1 z 5

Já se omlouvám, ale není to nějak přeslazené? Naivní? Patetické? Jujdananky...

Lilda
10.11.2022 5 z 5

Již několikrát vydaná kniha, která Tě pomocí metaforickému příběhu vtáhne do bolestí a radostí vlastního života. Může se Ti zdát prvoplánová a možná trochu moc “sladká” na první pohled. Tomuto příběhu to ale nevadí. Když se do něj ponoříš, můžeš najít uzdravení ze svých bolestí a posilnění ve své vlastní cestě. Když máš pocit, že nejsi dost dobrý a hledáš potvrzení své identity, tato kniha Ti pomůže nasměrovat se zpět ke zdroji Tvé identity.

Ideální pro člověka, který potřebuje povzbudit a uzdravit. Pro toho, kdo se nedá zastavit jasným koncem knihy, ale vytrvá a pozná, že cesta a proces čtení tohoto příběhu je ve skutečnosti cíl.

monika3575
30.09.2016 5 z 5

Velmi krásně napsaná alegorie, která je nejen čtivá, ale hlavně pochopitelná. Popisované scenérie se mi úplně vykreslovaly před očima. V Bázlivé jsem se často viděla. Moc doporučuji :)

EvaHlu
24.10.2013 5 z 5

Nádherná kniha - opravdu mě moc oslovila. Je zde krásně popsána křehkost lidské duše a touha po lásce. Dokonalé lásce.

Vojslava
07.04.2013 5 z 5

Krásná alegorie, člověk se v ní často najde a jen si přeje, aby se taky na ty výšiny dostal... a celé dílo nepostrádá opravdu poetického ducha, některé scény bych ráda viděla zfilmované. Věřícím čtenářům doporučuji už pro obsah, a těm nevěřícím nepostrádajícím smysl pro poezii už pro některé metafory...