Jak zvládat stres

Jak zvládat stres https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117134/mid_jak-zvladat-stres-7xU-117134.png 4 3 1

Praktický návod, jak s humorem čelit konkrétním stresovým situacím a stále vzrůstajícímu tlaku dnešní civilizace.

alef
alef
15.11.2023 4 z 5

Našla jsem zastrčenou doma v knihovně, připomněla mi jedno ne moc příjemné pracovní období už hodně let zpátky v bývalém zaměstnání – byla to zkušenost, zjistila jsem v té době o sobě, že dokážu zvládnout nejen vysokou stresovou zátěž, ale i že se jí dokážu aktivně vzepřít a postavit se proti – poznala jsem, že si dokážu říct „tohle už mi za to nestojí, nejsem tam ráda“ – a jít dál (bylo to jedno z mých šťastných rozhodnutí). Nicméně tuto knížku jsem tehdy zakoupila a přečetla. Není to žádná hluboká psychologická studie, je krátká a stručná, s jednoznačným poselstvím ...
- neberte se příliš vážně!
- a zkuste životem procházet s větší mírou empatie a humorem!
Tahle knížka mi prostě jen připomněla to, co praktikuji celý svůj život (a na co jsem na malinkou chvíli v té době zapomněla – smysl pro humor mi v tu dobu trochu docházel, ale jen na chvíli) – být na té pozitivní vlně – vidět sklenici z poloviny plnou – co změnit můžeš změň!
A to jsem udělala a bylo to správné rozhodnutí.
Mimochodem, občas neuškodí se na problém (potenciální stresovou situaci) podívat očima někoho jiného (změna perspektivy možná změní i tu vaši vlastní – dá vám větší rozhled a taky nové možnosti, jak problém vyřešit) – rozhodně to stojí za zvážení, i tuto ve své podstatě jednoduchou radu si v této knížce připomenete, nebo, že přílišný perfekcionismus může nadělat víc škody než užitku.
Tahle knížka není návod, jak žít spokojený život bez stresu, spíš jen pár takových užitečných postřehů – připomenutí, na která právě ve stresové situaci občas zapomínáme a která by nám rozhodně z takové situace mohla dopomoci, nebo alespoň pomohla situaci zklidnit.
Abych to shrnula, nejspíš se nedozvíte nic nového, ale možná si připomenete něco z toho co sami moc dobře víte a na co jste třeba na chviličku zapomněli, a takové připomenutí, navíc psané lehkým vtipným perem, se může hodit.

Takže, vážení, dávejte si realistické cíle, počítejte s tím, že se může stát něco neočekávaného a některé věci prostě berte takové, jaké jsou :-).

Štítky knihy

stres

Autorovy knížky

Loretta La Roche
americká, 1939
2002  73%Jak zvládat stres

Kniha Jak zvládat stres je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x