Jak zvládat depresi

Jak zvládat depresi https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200311/bmid_jak-zvladat-depresi-U5N-200311.jpg 4 16 5

Již třetí, aktualizované a rozšířené vydání příručky renomovaného českého psychologa svědčí jednak o neustávající naléhavosti problematiky deprese, jednak o stále platné terapeutické hodnotě textu, který se snaží poskytnout odborné rady jak lidem, kteří sami trpí depresí, tak těm, kteří stojí blízko někoho, kdo se do deprese propadá. Důraz je přitom kladen na metody "svépomocné" psychoterapie, vycházející z odborných kognitivně orientovaných studií. Vedle zmíněných psychoterapeutických postupů publikace neopomíjí ani analýzu příčin vzniku deprese a s ní související doporučení, "jak zdravě žít", abychom se do deprese nedostali. Autorský přístup Jaro Křivohlavého je unikátní svým duchovním přesahem k tématu naděje a odpuštění jako nebiologické součásti léčby.... celý text

Přidat komentář

hanka0308
08.03.2017 5 z 5

Kniha je vhodná pro lidi, kteří sami depresí trpí a pro jejich blízké, ale také pro lidi v pomocných profesích, jako sociální pracovníci, pečovatele apod., a nakonec i pro všechny z nás, kteří jsou pod větší stresovou zátěží a chtějí vědět, jak ji ustát a nespadnout do deprese. Kniha je psaná čtivě a jasně, vše vysvětleno na příkladech.

DCKH
03.12.2015 4 z 5

No já si dovolím s hodnotící Hipi trochu nesouhlasím sám jako člověk Depresi prožívající vím já sám jako občas nakopnout potřebujeme,jen to nechceme slyšet,tot reakce na úvod.
Osobně se s tímto tématem potýkám dlouhodoběji a o Jaru jsem slyšel už před delší dobou četl jsem více jeho odborných článků a jako odborníka ho také uznávám.Tuto jeho knihu čtu asi dva měsíce a stále mne to duševně naplněje.
Přesto že můžete říct tobě je 20 co víš o těžkostech života,inu možná ne tolik jako vy ale něco ano a učím se .....
Toto téma pan Křivohlavý podává kvalitním,celistvým a čtivým způsobem protože jako lékař se značnou praxí ví o čem píše.Doporučuji každému kdo chce pomoci někomu v těžkém životním období nebo je sám prožívá.
100,1%


worka
01.08.2013 4 z 5

Celkem útlá knížka. Jak vyvolat depresi u psů? A jak se deprimovaný pes chová? - Velmi pěkná analogie.

Hipi
25.04.2012 3 z 5

Špatné to určitě není. Jen mi tak trochu připadá, že autor peskuje své zlomené depresivní čtenáře jako matka své líné děti: "Tak vstaňte konečně z té postele a konečně něco DĚLEJTE!!! Nemyslete na to pořád, neumřete ani se nezblázníte..." :) A že to dělá docela bez empatie někoho, kdo sice depresi podrobně studoval, ale nezažil. Znám i laskavější knihy o depresi.

Bytost na cestě
19.01.2012 4 z 5

Celkem poučné dílko :-)