Jak zkoumat politiku

Jak zkoumat politiku https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94634/jak-zkoumat-politiku-94634.jpg 4 5 1

Publikací si autoři kladou za cíl seznámit českého čtenáře, ať už se jedná o diplomanta, doktoranda, nebo profesionálního výzkumníka, se základními kvalitativními metodologiemi využitelnými v politologii. Každá metodologie je popsána, jsou rozebrány její silné i slabé stránky, zhodnoceny možnosti aplikace a je použita při výzkumu dvou konkrétních empirických problémů. Čtenář tak získá představu, jak napsat případovou studii, jakým způsobem zkoumat politický diskurz a v jeho rámci metafory politiky, co nabízí institucionální etnografie, jak lze využít výzkum biografie a co přináší zakotvená teorie.... celý text

Přidat komentář

hanocri
08.05.2016 4 z 5

Jedna z nejlepších knih u nás k metodologii sociálních věd. I když je zaměřena především na mezinárodní vztahy a politologii, lze metodologii, které autoři popisují, použít i na jiné sociálněvědní obory.
Čtenář má možnost dozvědět se o jednopřípadových studích, komparativních případových studiích, diskursivní analýze, analýze metafor, etnografii, biografii atd. Vzhledem k tomu, že formát knihy nedovoluje rozebírat jednotlivé přístupy do detailu, jedná se spíše o úvody do daných problematik. Příspěvky jsou napsány zpravidla srozumitelně a především doporučená četba na konci každé kapitoly je velmi užitečným rozcestníkem.

Autoři knihy

Petr Drulák
česká, 1972

Kniha Jak zkoumat politiku je v

Přečtených11x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x