Jak žít s psychózou

Jak žít s psychózou https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112700/jak-zit-s-psychozou-112700.jpg 4 9 3

Kniha pojednává o spektru tzv. psychotických onemocnění a o problémech, které s nimi lidé mají. Je určena jak laikům tak i odborným zdravotnickým a sociálním pracovníkům, kteří přijdou s klienty s psychotickým onemocněním do styku.

Přidat komentář

Kyri
24.12.2023 4 z 5

Publikace je docela stará, 1987. Přesto jsou tam informace, které stále platí. Autor má zjevně přesah nad běžnou psychiatrii, jsou znát velké zkušenosti a aktivní snaha hledat cesty, jak lidem s touto diagnózou pomoct. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.
Jedinou nevýhodou je, že autor má těch informací a zkušeností opravdu hodně, a snažil se je všechny do knihy dostat. Proto se někomu může zdát složitější, nebo méně přehledná. Asi by měla být hlavně určená pro pomáhající profesionály, pro pacienty a jejich rodiny až v druhé řadě.

hu_87
09.10.2021 3 z 5

Tahle brožurka je (aspoň pro mě) plná rozporů a jakýchsi nedostatků, prostě mi tu něco zásadnějšího chybí. Je to hodně obecné, vhodné spíš pro rodinu a známé pacienta, než pro nemocného člověka jako takového, protože si fakt nejsem jistá, jak by mohl mít nemocný z těchto rad užitek. Samozřejmě je užitečné, že autor třeba zmiňuje a cituje různé rozhovory s rodinami pacienta a pacientů samotných, trošku takovej náhled do problematiky, představit si, co člověka vede třeba k tomu, že vysadí léky a nechce se léčit.
Brožurky zaměřené na schizofrenii jsou na trhu určitě lepší, tahle je taková až moc filozofická a méně využitelná v praxi.
Třeba taková příručka "O nemoci, která se nazývá schizofrenie" splňuje jednoduchost, přehlednost a využitelnost toho, co se tam píše.


Zorka
16.02.2016 3 z 5

Tuto knížku jsem si musela rozložit na delší dobu. První polovinu jsem tzv. "zhltla", druhá už pro mě byla hůře stravitelná. Tak si říkám, jestli opravdu plní svůj cíl a dokáže posloužit jako příručka pro nemocné psychózou, jejichž pozornost a schopnost soustředit se na čtení je podstatně menší. Jako kniha pro rodinu, případně sociální pracovníky, kteří zprostředkují některé inspirace nemocným, je podle mého vhodnější.