Jak zhypnotizovat Marii

Jak zhypnotizovat Marii https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41752/mid_jak-zhypnotizovat-marii-HG1-41752.jpg 4 74 15

Nový metaforický příběh R. Bacha, který už od své kultovní knihy Jonathan Livingston Racek čerpá náměty z oblasti létání. Pilot a instruktor létání Jamie Forbes provede rutinní úkol: Marii, manželku pilota malého letadla, jenž během letu zkolabuje, vede krok po kroku k bezpečnému přistání. Teprve když se dozví, jak Marie interpretovala jeho instrukce novinářům a sejde se s ní, začne přemýšlet o realitě, kterou si vytváří každý z nás po svém, a o tom, zda jsme ochotni rozšiřovat a překračovat hranice, do nichž si svůj svět rádi pečlivě zaškatulkováváme.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Dokořán , Argo
Originální název:

Hypnotizing Maria , 2009


více info...

Přidat komentář

palladium
02.07.2023 4 z 5

Krátká čtivá knížka mířená na duchovní rozvoj v tom smyslu, že vše co vnímáme kolem nás je jen naše představa, je to vlastně sugesce, jako kdybychom se sami zhypnotizovali, resp. naše okolí nás zhypnotizovalo, abychom vnímali vše co vnímáme, tak jak to vnímáme.

vlkcz
22.04.2022 5 z 5

Bach v podstatě celý život píše jen jednu knihu, ale přesto ji vždy uchopí nově a stejně podmanivě. Tady je někde mezi Iluzemi a Mimo sebe.
Ze všech perel, které v celé knize jsou, ještě vystupuje už zmiňovaná 19. kapitola (viz komentář triatlet) a zdánlivá drobnost, kdy se objevuje posun mezi sugescemi které si tvoří sám ("Lidé ke mně budou stejně přívětiví jako já k nim.") a těmi, které k němu jdou přes automatické psaní ("Jsem dokonalým projevem dokonalého života, tady a teď.")
Člověka vždycky potěší setkání se spřízněnou duší.
Moudré a krásné.


apelttom
16.11.2019 4 z 5

Překrásná, filozofická knížka, která v sobě ukrývá mnohem víc, než se na první pohled zdá. Jedna z těch, které přečtete a pak na ni ještě hodně dlouho myslíte. A ve volních chvílích rozmlouváte se svým vyšším já ;-)

marticdi
19.08.2019

Přečteno za 3h , úžasná kniha , podává náhled na naší realitu jako na výplod myšlenek a programů, pohled na kvantový svět, sugesce..a to vše z pohledu obyčejného člověka. knihu jsem našel na ulozto, i fastshare,cz.

koudja
15.06.2019 3 z 5

Hrozně jsem si chtěl Marii přečíst, i přes její aktuální cenu. Po Rackovi, Dvouplošníku a Mimo sebe jsem si Bacha velmi oblíbil. Marie mě ale spíš zklamala. Některé výborné pasáže jsou střídány věcmi nedotaženými, nebo tak nějak dost zvláštními. Někoho ta knížka možná zhypnotizuje. U mě se jí to ale nepovedlo.

saly
12.12.2018 2 z 5

Zajímavá, přečetl jsem, ale asi jsem jí nepochopil :-)

Chytuš
16.02.2017 5 z 5

Bleskově přečtená knížka. Však také námět je velmi zajímavý! Ne že bych si s popsanými myšlenkami už nějakou dobu nepohrávala, ale není určitě špatné si to všechno zase znovu zopakovat :-) Krásně se Vám to pak srovnává a proniká hlouběji a hlouběji. A o to přesně jde. Nemůžeme se jen upínat na dokola opakované afirmace, jak nám radí některé knihy o pozitivním myšlení, musíme je vnitřně přijmout, aby začaly fungovat.. Všichni jsme pod vlivem (auto)hypnózy, všichni jsme kouzelníci, ať chceme, nebo ne, ale rozdíl je v tom, že někteří to už vědí :-) Krása, rozhodně doporučuji.

triatlet
15.01.2017 4 z 5

„Mezi nejběžnější kladné konceptony patří euforiony, excitony, blahony, veseleny. Mezi nejčastější záporné konceptony se řadí chmurony, trudony, mizeriony, zoufalony.“
Prostřednictvím čtení Bachových knih se dostavuji blahony.
Náhoda? Osud? Zákon přitažlivosti? Sugesce?
Knížky Alexandra Bacha rozhodně nečtu náhodou :-).
Bachovy příběhy spojuje téma hledání cesty, většinou prostřednictvím létání. Ale létání může být proměnná, takže si každý může dosadit svůj cíl.
Zajímavé je, že vypravěč Jamie Forbes se seznámil se svou ženou podobně jako fretčí pár ve Fretkách ve vzduchu: „Catherine si vzala dovolenou v NASA a vyrazila sutem z Floridy do Kalifornie, ale vzala to oklikou přes Seattle a zastavila na jednom letišťátku, kde jsem před tím přistál po krupobití…“
Podobně jako v Příručce mesiáše nabádá k otevření knihy na jakékoliv stránce. Čtenář by tam měl najít odpověď na otázku, kterou si předtím položil.

„Změna je v tom, že víš.“
„Ze všech sugescí, které kdy zachytíme, ať už sluchem nebo hmatem, je naše pravda souhrnem těch, které přijmeme.“
„To, co se nám plní, nejsou naše přání nebo sny, ale přijaté sugesce.“
„I rutina může být příjemná, když má svůj účel!“

Zajímavé body si pilot Forbes poznamenává v 19. kapitole:
• „Všechno, co se kolem mě bude dít, se bude dít pro dobro všech zúčastněných.
• Náhoda mi bude přivádět do cesty lidi, od nichž se budu mít čemu naučit a kteří se budou mít co naučit ode mě.
• Budu mít vše, co potřebuji k tomu, abych mohl být tím, kým chci.
• Budu si pamatovat, že jsem to já, kdo tvoří tento svět, a že ho mohu svými sugescemi kdykoli měnit a zdokonalovat ke svému obrazu.
• Na každém kroku budu spatřovat důkazy toho, že se můj svět mění právě tak, jak jsem si přál, nebo ještě lépe, než jsem čekal.
• Odpovědi na všechny otázky, včetně těch rychlých a nečekaných, budou vycházet z mého nitra a budou jasné a srozumitelné.“

...................................................................................................
Čtenářská výzva 2017 - 18. kniha s jménem v názvu

AndyKos
06.01.2017 5 z 5

Knizka je opravdu uzasna... Asi pred rokem jsem ji pujcil zname a ta mne ji nevratila s tim, ze mne ji davala. Ja jsem ji ozelel, ale pritelkyne asi po trictvrte roku shaneni prisla natesena domu s tim, ze ji ma, ze ji nakonec sehnala a navic uplne novou... :-)
Dnes mne volala znama, ktera mne ji predtim nevratila a moc se omlouvala, ze knizku doma nasla. Takze uzasne ... :-)
Jinak mne knizka skutecne oslovila, uzasna hloubka a opravdu mne donutila k zamysleni. K vanocum jsem dostal od R. Bacha knizku "Jediny", ta se nedala prestat cist.. Taky vsem, koho oslovila Marie vrele doporucuji ... :-)

Anitka.KM
20.10.2016 5 z 5

Knihu jsem dlouho sháněla, je prakticky nedostižná...až jsem ji shánět přestala a prostě si ji přála a věřila, že přijde, až bude její čas...a přišla , protože sugesce je mocná a autohypnóza taky :-)
Mám ráda knihy Richarda Bacha a tato je pro mě TOP

Aňulkar
18.02.2016 5 z 5

Děkuji za tu knihu. Myslím, že mi bude v hlavě ležet hodně dlouho. Pan Bach mi nasadil brouka do hlavy.

kokolka
04.02.2016 5 z 5

Ta kniha si mě našla. Jen tak. Mezi desítkami polic a tisícovkami knihami když jsem hledala úplně jinou knihu. Už vím proč. Děkuji.

tess.de.veles
19.08.2015 5 z 5

Nemůžu jinak než říct...Ty vole...tahle knížka mi změnila pohled na svět a přivedla k hypnóze...
Takových knížek moc není....co vás změní....:)
Jinak Bacha moc nemusím.....

juckey
27.06.2013 4 z 5

Jak nabýt životní optimismus z knížky, která není o životním optimismu... Anebo je? každopádně jsem ráda za to, že existuje.

Márinka
30.11.-0001 5 z 5

Řídí naše životy náhoda nebo osud. A existuje vůbec náhoda? Nebo má všechno, co se v našem životě děje, nějaký řád? Či jsme snad sami tvůrci svého osudu? Platí ono často proklamované heslo: dívej se na svět pozitivně, on ti ukáže pozitivní tvář? Jaký je svět doopravdy? Vidíme realitu nebo jen naši sugesci? "Představ si, že nic z toho, co se děje od chvíle, kdy jsi vzlétl ze Seattlu, není náhoda. Představ si, že je to lekce, která jen čekala, až v tvém životě nastane ten pravý čas, abys ji mohl dostat, a ten čas běží právě teď." Skvělý metaforický a trochu duchařský příběh, který vám na tyto otázky neodpoví. Ale donutí vás nad nimi přemýšlet.

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Richard David Bach
americká, 1936
1999  87%Jonathan Livingston Racek
1998  86%Most přes navždy
1996  87%Iluze
2010  83%Jak zhypnotizovat Marii
2005  90%Příručka mesiáše - Rady pro vyspělou duši

Kniha Jak zhypnotizovat Marii je v

Právě čtených1x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených16x
Knihotéce19x
Chystám se číst80x
Chci si koupit26x