Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí

Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122384/jak-zbohatnout-aneb--122384.jpg 4 32 10

Udělejte vše pro to, aby vaše peníze pracovaly za vás a vy jste mohli strávit život jinak, než prací pro peníze. Třeba cestováním, hraním se svými dětmi nebo hledáním dárků pro své milované, udělejte to hned. Odhalte filosofii trefy a odpálkujte chudobu mimo životní hrací plochu jednou pro vždy. Poctivě analyzujte situace, abyste se vyhnuli chybám. Život není tanec, krok zpátky udělat nelze. Využijte každé příležitosti a pravidel, která jsou popsaná v této knize...... celý text

Přidat komentář

ZuzanaK.
09.08.2023

Autor se přiznává, že nečte beletrii, protože je to ztráta času. Přesto si myslím, že by si nějakou beletrii přečíst měl, aby i jeho (audio)kniha, byla z jazykové stránky (o přednesu páně autora nemluvě) zdařilejší.
Obsahově je kniha zajímavá i "zajímavá", poučná a selfpromo "jsem dobrej!". Ale proč ne, když vlastně asi i je. Uškodit nemůže, pomoci ano.

Mellivora
24.10.2021 4 z 5

Informačně pro mě, jako finančního negramota, velmi hodnotná a srozumitelná kniha :) Obsahově hodnotním jako top, hvězdičku strhávám za některý postoje a názory autora, který mi nešly strávit.


jaroiva
29.04.2021 5 z 5

Relativně povedené "rozšíření" Kyosakiho. Na můj vkus poměrně depresivní v bezútěšnosti popisu státní strategie... Občas mi některé obraty připadaly jako ze špatného překladu, například místo chlubení se autor nechce "chválit". Ale forma tentokrát pro mě není tak podstatná jako obsah. Takže za plný počet...

Anya636
12.05.2020 5 z 5

Po Kiyosakim rozhodně MUST READ z českého prostředí. První třetina knihy se mi velmi líbila a stojí za prolistování i kdybyste jí prolétli. Zbytek knihy byl trochu slabší, ale už je na každém kolik si z toho odnese.

mariva
14.08.2019 5 z 5

Už při čtení Kiyosakiho knihy jsem si říkala, že by nebylo špatné, kdyby někdo napsal něco podobného z českého prostředí, protože podmínky k podnikání se tady od těch amerických hodně liší. Myslím, že autorovi se to podařilo výborně a jen lituji, že jsem se k jeho knize nedostala dřív, ideálně někdy v mládí. Každopádně jeho příklad může mnohým mladým pomoci, pokud pochopí, že bohatství není o nejnovějším modelu auta či mobilního telefonu a značkovém oblečení, ale o tvrdé práci.

lesumir
30.08.2018 odpad!

Všeználek Procházka, jakožto vykrádač Roberta T. Kiosku... hrozné!

Popko
30.07.2018 4 z 5

Kdo četl všechny díly Kiosakiho, tak ho tato kniha nepřekvapí,ale i tak se mi velice líbila. Byla proložena i jinými krátkými životními příběhy. Procházka má pravdu, že člověk má věřit jen sobě a majetek má mít napsaný sám na sebe, i když je ženatý. To, že ostatní lidé jsou zavistiví, je stará věc. V knize jsou pěkné věty k zamyšlení.

ladyba
21.10.2015 4 z 5

Procházka je oprávněně označován za českého "Kiyosakiho". Na můj vkus až moc myslí v dolarech. Když jsem se pročítala originální "kiyosakiádou", pořád jsem si říkala, kdy nějaký český autor napíše český ekvivalent se všemi nešvary nejen české nájemní kinderstube. Navzdory značnému kiyosakiování, Procházka tuhle očekávanou úlohu nesplnil. Píše o sobě a svém podnikání, jak je rozvíjel v mnoha oborech. V případě nemovitostí pořád se jen píše o ideálním modelu pronajímání nemovitosti s ideálním hotovostní tokem, jako by neexistovali žádní problémoví nájemníci a výpadky z nájmu, které vás mohou dostat až na hracici exekuce. V Americe se lidé často stěhují, nelpí na nemovitostech jako Evropané. Velký nájemní boom nastal i po krachu trhu s nemovitostmi v USA před pár lety. Ale my pořád trpíme socialistickou výchovou a co není naše, toho si nevážíme a máme sklony spíše ničit... nebo si i na úkor opravdového majitele dokonce přivlastnit.

LordSnape
08.02.2013 3 z 5

Je vidět, že se Procházka nechal svým idolem v podobě Roberta Kiyosakiho velmi inspirovat a většinu pisálkovských manýrů přebral tedy i do své knihy. Nicméně čtivo je to dobré, srozumitelné, přehledné a řekl bych místy i méně útočné, než Bohatý táta, chudý táta. Příběh autora, jak přišel k penězům je zajímavý a chvályhodný, ale po pravdě mi vadily ty věčné stížnosti a nadávky na levicové názory, roli státu v hospodářství a bohatství lidí z restitucí, výher či darů. Pravdou je, že aby člověk něco dokázal a vybudoval si finanční nezávislost je trnitá cesta plná odříkání a různých překážek, o ztrátě přátel ani nemluvě. Souhlasím, že patologická závist je špatná vlastnost a vede k většině sporů a krádeží a že peníze jsou prakticky už jen imaginární platidlo. Nicméně číst pořád dokola o tom, jak je spoření na důchod k ničemu a všichni neúspěšní jsou zlí, mi poměrně vadilo. O literární hodnotě nemá smysl se vůbec bavit, kniha sází především na informační náplň psanou jednoduchým jazykem, jakožto u většiny děl faktu a osobního rozvoje.

dalimoni
09.12.2012 5 z 5

Výborné. Ani jsem to nečekal. Trošku takový "český Kiyosaki". Autor se na něj i částečně odkazuje na některé jeho citáty atd., ale píše o svém životě, své nápady a rady, které jsou z českého prostředí. Tím se dají lépe aplikovat než rady Roberta Kiyosakiho, který podniká v USA a tam platí jiné právní normy než zde. Některé pasáže jsou psány typicky pravicově (podpora podnikání, ne progresivnímu zdanění....), ale velmi dobře argumentačně podloženy, takže s autorem po předložení argumentů nelze než nesouhlasit (ve většině názorů). Kniha se mi líbila a určitě jí doporučuji pro milovníky tohoto žánru.

Štítky knihy

peníze bohatství

Kniha Jak zbohatnout aneb Co chudí nevědí je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst23x
Chci si koupit10x