Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost)

Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost) https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79890/bmid_jak-zabit-manzela-a-dalsi-sikovne-t-r6l-79890.jpg 4 95 26

Všichni manželé si myslí, že jsou bohové. Jen kdyby jejich partnerky nebyly ateistky… Ale ještě nikdy žádná žena nezastřelila svého manžela, když právě vysával koberec, přestože veškerý vzájemný respekt je dávno ten tam. Vždyť život by měl ve čtyřicítce začínat a ne končit zatčením a obviněním z vraždy vlastního muže, jak se právě přihodilo Jazz Jardinové. A vtip přestává být vtipem… Příběh o ženách, které všechno nemají, zato všechno dělají. Příběh, díky němuž si od této chvíle budeme všechny pečlivě číst i dodatky malým písmem na svatebních smlouvách. Uctívej manžela, zbožňuj manžela, ale všechno, co můžeš, si nech napsat na sebe. A když vyžaduje snídani do postele, poraď mu, ať spává v kuchyni.... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

How to kill your husband , 2005


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
28.04.2022 odpad!

(SPOILER) Napřed béká že ona to nebyla a pak se dozvíme, že...se jí to povedlo pomocí takové kraviny? Jaká je pravděpodobnost, že by jí vyšlo a koroner si toho v kapse nevšiml??? Zanedbatelná takže nesmysl.
Jinak že vtipné??? Hlášky jako MOJE CHUDINKA PIPINKA TRUCUJE?! Na poblití jak trapný to je

Andi
24.04.2021 4 z 5

Místy se autorka až moc na sílu snažila, aby napsala něco vtipného. Ale mnohokrát jsem se zasmála. Je to dobrá taktika - napráskám tam těch vtípků tolik, že aspoň jednomu se čtenář musí zasmát. Chtěla jsem si přečíst nějakou jednoduchou knihu pro ženy, tohle to splnilo ukázkově, každopádně mě trochu rozesmutnilo, že ani jedna z hlavních hrdinek neměla na pořádného chlapa štěstí ... trochu pesimistické pro mladé ženy, ještě plných ideálů a představ o tom pravém chrabrém rytíři ... jakoby neexistovali.


Baja333
27.01.2021 5 z 5

Tahle kniha by se dala nazvat jako napínavý román s nádechem detektivky a hooodně humoru. Mnohokrát jsem se upřímně při čtení zasmála nahlas. A o zvraty a překvapení nouze také nebyla. Za mne plný počet bodů.

Kryštofka
16.10.2020 5 z 5

Tak tohle byl humor podle mého gusta. Tetelila jsem se při čtení blahem a užila si i ten zkoumavý manželův pohled, když zahlédl titulní stránku knihy.
Až budou moje nálada i počasí ponuré a všichni budeme muset sedět zavření doma, určitě se ke knize vrátím. Což bude asi brzy.

cukrovka
13.06.2020 3 z 5

Knížka plná sarkasmu. S nadhledem a černým humorem nám autorka předkládá strasti a slasti manželského života žen středního věku. Styl vyprávění my ale úplně nesedl. v některých chvílích jsem se musela do čtení nutit, některé řádky přeskakovat.

Dalia
22.04.2020 5 z 5

Knihu jsem si před lety koupila cestou z fakulty v jednom zastrčeném antikvariátu a netušila jsem, kolik zábavy si za těch dvacet ká čé nesu v tašce domů. Vtipná, čtivá a odpočinková záležitost.

Rania
14.04.2020 5 z 5

Supr! Skvěle jsem se bavila???? doporučuji všem vdanym ženám s dětmi ???? trochu mi knížka připomínala seriál Zoufale manželky. Plno vtipných hlášek, kdy jsem se musela smát nahlas a dítě se mi budilo v nositku ???? napr.: “možná jsem zbytečně dlouho kojila...mám prsa jak indianska babička a k tomu pánevní dno na cimpr campr. To je to, co ti pred porodem nikdo jasne neřekne. Ze už se nikdy nezasmejes, aniž by jsis při tom neucvrkla....minule na te tvé party jsem se smála tak silene, až mi tekly slzy po nohách” ????

harena
12.03.2020 5 z 5

"Každý člověk si jednou uvědomí, že život neběží zrovna a přesně tak, jak si představoval.............Pro mne to bylo to, že jsem se probouzela sama v manželské posteli po noční můře sestávající se z obrazů Biančiných tanga kalhotek v zubech mého manžela a vzápětí jsem si uvědomila, že ležím uprostřed hejna lahví od vína a papírků od čokolády a že v televizi pořád ještě běží Trosečník...."

Je to už druhá knížka plná humoru od této spisovatelky psaná vtipným sarkasmem, který překvapivě vydrží až do poslední stránky, což obdivuji. Veliké osvěžení mezi jinými žánry, odpočinkové, příjemné čtení, ale mužům nedoporučuji :)))

Chytuš
06.03.2020 5 z 5

Naprosto nečekaně povedená a vtipně pojatá rozborka manželských vztahů, která zřejmě bude oblíbená hlavně u žen po čtyřicítce :-) Ale pozor - i pro muže se najde pár dobrých rad: například že orgasmu dosáhne jejich parnerka snadno, pokud jí položíte na čerstvě vysátý koberec (má to samozřejmě háček, neplatí to v případě, že by mužskou část napadlo tuto situaci vyřešit větou: "Miláčku, co kdybys vysála a pak na to hned vlítnem?")... Aneb ještě žádný muž nikdy nebyl zavražděn při provádění domácích prací.
S autorkou musí být vážně legrace, celá kniha je nadupaná vtipnými sarkastickými hláškami - především hlavní hrdinky Cassie, ale i obou jejích kamarádek. Při čtení jsem se místy válela smíchy a Cassiiny humorné postřehy mi už teď chybí... Vyprávěno s nadhledem, ale nejde o prvoplánovou zábavu, místy se svezete i na vážnější vlně. Jelikož je ale hlavní vypravěčka Cassie od přírody optimistka (pokud to jde, chodí po slunečné straně ulice), zvládne těžkosti s bravurou sobě vlastní.
Mimochodem knížku jsem si půjčila zanedlouho poté, co jeden kamarád manželovi půjčil (prý velmi vtipnou) knihu Základy mužského šovinismu. Musela jsem tedy rázně vrátit protiúder - donesla jsem domů "Jak zabít manžela" a plánovala, že budeme číst společně - každý to svoje a uvidíme :-) Manžela ale název knížky nechával úplně netečným. Je nutno podotknout, že se začaly obávat hlavně děti - nezapomenu ustaraný dotaz mladšího syna "Mami, o čem to je a proč to čteš?"... Co můžu nakonec posoudit, bavila jsem se určitě víc já. Základy mužského šovinismu leží kdesi rozečtené, takže manželův zájem o téma asi nebyl úplně tak velký. Každopádně děkuji neznámému kamarádovi (jehož identita je přede mnou střežena líp, než Vatikánské archivy), bez jehož knižního šovinistického tipu bych se k téhle knížce určitě nedostala s tak prioritním zájmem. A to by byla škoda.

TerezaaBaarova
16.01.2020 4 z 5

Kniha vůbec nebyla špatná, ze začátku zvláštní, musela jsem se trochu nutit do čtení. Potom mne pohltila a naopak jsem se těšila, co bude dál.
Postavy celkem sympatické tři kamarádky, které drží při sobě v dobrém i zlém a fajn zápletka.
Příjemný odpočinkový čtení pro ženy, matky.

Lana33
01.04.2019 4 z 5

Tak u této knihy jsem se opravdu bavila. Sarkasmus a nadsázka mi sedly a tak jsem knihu přečetla velmi rychle. Jediné, co mi vadilo, byla Jazz - a to hodně. Za chvíli se vdávám, tak doufám, že některé rady nebudu potřebovat.

Rihatama
07.03.2018 5 z 5

Lettteové "šikovné tipy do domácnosti" (nejsem totiž právě domácí typ), vč./hlavně, "jak zabít manžela", se mi dostaly do ruky bezprostředně poté, co jsem se vdala. Můj manžel stále žije a naše manželství, mohu-li soudit, má před sebou ještě dlouhou budoucnost :-). Letteová nepředkládá žádné hlubokomyslné teze, zápletky ani závěry. Neanalyzuje. Neřeší. Bavil mě však její humor a více než vtipné a výstižné glosy (Když manžel vyžaduje snídani do postele, poraď mu, ať spává v kuchyni.). A to tak, že jsem chvílemi nekontrolovaně vybuchovala smíchy. Skvěle odlehčený návod k přežití nešťastného/nepovedeného/stereotypního... manželského vztahu.

Elisa220
14.09.2017 5 z 5

Tramtadadá, tak takhle skvěle jsem se na pláži nepobavila dlouho. Nejlepší věc, kterou jsem si vzala po opalovacím krému sebou. Zapomínala jsem se chodit namáčet do moře a smála jsem se a smála. Nahlas. Ta ženská je neuvěřitelně vtipná. Skvěle glosuje partnerství, pracovní život a holčičí starosti. Absolutní top je pro mě RUKA :) a ranní odchod do práce. Tak přesně obšlehnutý život. Za mě 1000 procent. A jdu se mrknout, jestli ještě něco nenapsala.

ondras666
02.06.2015 5 z 5

Výborná kniha. Smál jsem se od začátku až do úplného konce...

spookee
26.03.2015 3 z 5

Na základě zdejších nadšených ohlasů, v kombinaci s britským prostředím (a očekávaným humorem), jsem očekávala tedy mnohem, mnohem víc ... tři hvězdy, dočteno z povinnosti a ze zvědavosti, jestli přece jen Rorymu narostou koule správným směrem, ale jinak tak trochu nuda...

only.me4
03.01.2015 5 z 5

Super pravdivá a humorná kniha. Včetně návodu jak se zbavit manžela :)

jane1234
04.11.2014 5 z 5

Skvelá kniha, čierny humor a situácie, ktoré pozná každá žena.

aduska9561
24.10.2014 5 z 5

Tak po přečtení této knihy, jsem se přesvědčila o tom, že je to všude na chlup stejné. Autorka v knihy uvedla vše tak, jako by popisovala moji vlastní rodinu a problémy s ní spojené. Až na pár maličkostí, velmi realistické :) rozhodně doporučuji !!

Betty11
30.10.2013 5 z 5

Pro letní období si vždy vybírám, něco lehčího humorného . Knihu jsem četla na koupališti na dece a byla jsem středem pozornosti svými výbuchy smíchu. Pro mně je skvělá a proto ji doporučuji všem ženám.

1alena1
17.07.2013 4 z 5

Příjemná kniha, kterou by si měla přečíst každá žena středního věku, protože se tam někde pozná nebo si najde situace nápadně podobné ze svého života nebo ze svého okolí. Někdy trošinku přehnané, ale to ke knížce tohoto typu patří. Dalo se tam najít spousta výstižných citátů ze života každého normálního života zaměstnané ženy dnešní doby.
Doporučuji k přečtení ženám, nechci muže podceňovat, ale asi by některé myšlenkové toky nepochopili, proto ať to raději ani nečtou.

Autorovy další knížky

Kathy Lette
australská, 1958
2007  74%Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost)
2012  86%O mé rodině a jiných mimozemšťanech
2014  55%Muži: Návod k použití
2010  75%Manželství na dobu určitou
2001  59%Šílené krávy

Kniha Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost) je v

Přečtených154x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce90x
Chystám se číst67x
Chci si koupit9x