Jak vzniká důvěra

Jak vzniká důvěra https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169736/jak-vznika-duvera-169736.gif 4 5 2

Tato kniha se zabývá kořeny nedůvěry a způsoby, jak náš ztracený pocit důvěry obnovit. To, co normálně za důvěru považujeme, je ve skutečnosti jen naše představa o důvěře – dětinská a vysněná. Náš falešný pocit důvěry je závislý na tom, jak s námi život a lidé, kteří jím procházejí, zachází. Prostřednictvím bolestných zkušeností, různých zklamání a zrad nás život učí novému způsobu důvěry – skutečné důvěře, která vychází z našeho nitra a není závislá na vnějších událostech a zážitcích. Skutečná důvěra je pocit hluboké vnitřní vyrovnanosti našeho bytí s Existencí. Není-li závislá na vnějších událostech, je přímým zrcadlem našeho vědomí. A jen takovou důvěru je možné dále rozvíjet.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Maitrea
Originální název:

When trust fails and how to recover it , 2008


více info...

Fallenyard
Fallenyard
07.06.2021 3 z 5

Prijemne ctiva knizka, zabyvajici se vznikem neduvery k lidem, s nimiz v zivote vstupujeme do interakci. Ruku na srdce, kdyby mi nebyla doporucena, sama bych po ni nesahla. Kniha se temat dotyka pouze zlehka, nejde nikdy uplne do detailniho rozboru, a tak nemam pocit, ze jsem si z ni neco podstatneho odnesla. Soucasti jsou i priklady z praxe a okoli autoru, ale vse je opet jen lehce natuknuto a vezmete si z toho intuitivne, co potrebujete nebo chcete. Nejsem zklamana, protoze jsem nic necekala, ale pokud jste spise analytictejsi osobnosti, doporucuji Louise Hay, pripadne Shakti Gawain, ktere pokryvaji i tema duvery pomerne obsahle.

ChrisBlack
ChrisBlack
22.01.2021 3 z 5

Co se týče stylu psaní, kniha je nenáročná a i poměrně čtivá.
Osobně mi nepřijde, že by autoři chtěli někomu něco vnucovat, jen sdělují, že věci jde chápat a pozorovat i jinak. Což někoho může oslovit a pomoci mu na jeho vlastní životní cestě.
Nicméně, jelikož nejsem úplně duchovně založený člověk, žádné extrémní dojmy ve mně nezanechala. Ale neříkám, že její čtení bylo k ničemu. Při čtení jsem se na některými věcmi donutila zamyslet a začít na nich pracovat, i když možná jiným způsobem, který se mnou osobně rezonuje víc. Ovšem, pokud jste duchovně smýšlející bytosti, mohla by se Vám tato kniha zamlouvat.