Jak vyzrát na duchy?

Jak vyzrát na duchy? https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238344/mid_jak-vyzrat-na-duchy-238344.jpg 3 25 8

Duchové vypadají strašně a nepřemožitelně. Ale ve skutečnosti, když známe jejich slabosti, je velmi snadné nad nimi zvítězit. Už pouhý pohled na dítě je totiž dokáže vyděsit. A nejen to – zábavná kniha plná duchů, jimiž se to ve starých domech jen hemží, ukáže spoustu skvělých a nečekaných nápadů, jak na ně vyzrát. Atmosféra temných chodeb, pokojů a půd je rozjasněna vtipem, nadsázkou a suverénním nadhledem dětí, které se ale v závěru ptají, jestli nakonec nebudou nepřítomnosti strašidel litovat… Catherine Leblanc píše pro malé i velké. Napsala na dvacet knih, románů, básní a krátkých próz a víc než čtyřicet obrázkových knih. Roland Garrigue je ilustrátor, žije a tvoří v Paříži.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

How to Knock Out Nightmares , 2014


více info...

Přidat komentář

Kattie
31.01.2022 4 z 5

Asi dost záleží na podání rodičů :) Já třeba řekla synovi, že to s tím čmáráním do knihy je legrace a je to myšleno jako sranda a vážně to nebere :) . A docela ta knížka má vtipnou pointu. Je zvláštní, ale nám se líbila.

bupilla
05.01.2022 3 z 5

Na knihu som narazila úplne náhodou a kúpila ju vo výpredaji za naozaj symbolickú cenu. Nechápala som, prečo sa takto nádherne ilustrovaná kniha ocitla medzi knihami takmer zadarmo vo výpredaji.
Po prečítaní asi chápem a musím súhlasiť s komentármi - som rozpačitá z textu knihy, ako mama si moc neviem predstaviť, ako by som to prezentovala malému dieťatku (môj syn je už teenager, ten sa na tom pobaví a vážne to brať nebude :D).
Zámerom bolo pomôcť deťom od strachu z duchov? Úprimne, neviem :D
Kniha plná zlomyseľností a naozaj to odporúčanie, ako ochrániť svoje knihy pred duchmi, jaaaaj, prosím nie! :D Počmárať knihy výrazne červenou pastelkou? Čože? :D
Ja som si knihu kúpila vyslovene kvôli ilustráciám, ktoré sú veľmi pekné a kniha ostáva v mojej zbierke detských ilustrovaných kníh - len preto jej dávam až 3 hviezdičky.
Malému dieťaťu by som ju do rúk asi nedala :D


bea.mari
06.10.2020 5 z 5

Je to velmi zábavná knížka!

NikolaVyb
18.07.2020 2 z 5

Souhlasím s ostatními, že nabádání k ničení knih je úplně mimo. Celkový dojem to velmi kazí. Ilustrace jsou ovšem moc pěkné.

LadyCharlene
20.08.2018 4 z 5

Nádherné ilustrace, dobré "návody" pro děti, které se bojí tmy, strašidel a duchů. Jak zde bylo psáno o "navádění dětí ke špatnostem", možná jsou tyto části určené pro rodiče, aby dětem vysvětlili, že se duchů bát nemusí, jejich knížka se jim nevymaže. Možná je to i o tom, aby dítě připravili na možnou ztrátu své oblíbené věci, která je v životě nepochybně potká. Tuto část ukončuje poslední stránka o odchodu "duchů", nebo spíše neduhů, soužití s duchy není jednoduché, ale když si budeš dávat pozor na hodinové ručičky, na své oblíbené knížky, budeš ctít hračky svých sourozenců, můžeš s "duchy" žít celkem klidný život v domě, ve kterém občas něco zavrže. Nevím, děti nemám, Každopádně je knížka vtipná, originální a veselá. A určitě bych ji jako dítě ocenila a neříkejte mi, že zmizelé ponožky nejsou důkazem zlomyslnosti přítomných duchů. :D

Samira
10.10.2017 3 z 5

Kresba, zpracování i námět ke knize lákali, ale musím říci, že jsme po dočtení značně rozpačití. Rady, jak na duchy jsou místy vtipné, ale povětšinou nevhodné a nebádají k věcem, které dětem službu neudělají.
Škoda nápad byl výborný, ale převládající zlomyslnosti dojem značně kazí.
Za mne 2,5 a to především za již zmíněné zpracování a kresbu.

zuzi1162
15.05.2015 4 z 5

Mě se líbilo, ale pravda, že ta stránka, kde navádějí děti k pokreslování knih, tu jsem moc nepochopila.

bibi.r
15.05.2015 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale navádět děti k takovým špatnostem, to teda nevím.
- Duchové mají schopnost smazat všechno, co je v knížce. Po jejich řádění zůstanou jen prázdné stránky... Jedině zářivě barevný inkoust jim v tom může zabránit! Jestli chceš zachránit svou oblíbenou obrázkovou knížku, obtáhni všechna slova a obrázky zářivě červenou barvou!-

Autoři knihy

Catherine Leblanc
francouzská, 1956
Roland Garrigue
francouzská, 1979

Kniha Jak vyzrát na duchy? je v

Přečtených35x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
dalších seznamech2x