Jak vyléčit zlomené srdce

Jak vyléčit zlomené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345989/bmid_jak-vylecit-zlomene-srdce-BpI-345989.jpg 4 89 35

Od chvíle, kdy se Joseph rozešel s Abi se slovy, že se k sobě nehodí, samým žalem téměř nevylezla z postele. Pak ovšem na svém prahu našla krabici s věcmi, které si u něj zapomněla. Nějakým omylem se v ní ocitl i Josephův seznam deseti věcí, které by chtěl ještě stihnout, než mu bude čtyřicet. Abi se hned chopila příležitosti seslané osudem: Je snad lepší způsob, jak mu dokázat, že se k sobě oni dva hodí, než splnit vše, co si předsevzal? Ano, plán má pár úskalí, Abi nikdy nebyla žádný sportovec, a navíc se hrozně bojí výšek, takže absolvovat túru na kole kolem ostrova Wight, zvládnout windsurfing nebo slanit nejvyšší budovu ve městě, to může být problém. Pokud chce zvládnout celý seznam, musí zatnout zuby, posbírat všechnu odvahu a požádat o pomoc přátele. S každým dalším splněným úkolem léčí své zlomené srdce a získává ztracené sebevědomí. Podaří se jí ale získat svou životní lásku?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Bucket List to Mend a Broken Heart , 2016


více info...

Fzuzik
Fzuzik
09.02.2022 3 z 5

Příjemné čtení na večery. Nejde o typicky červenou knihovnu a o to víc mě čtení bavilo. :)

Zelený.úval
Zelený.úval
02.12.2021 2 z 5

Abi mě od začátku knihy hodně štvala. Až jsem si myslela, že ani nedočtu. Nakonec se to zlepšilo. Nápad vytvořit si vlastní seznam a zažít něco nového mi přišlo inspirující. :-)


Aranel15
Aranel15
11.11.2021 4 z 5

Hrozně dlouho jsem čekala na to, kdy Abi konečně přijde na to, že Joseph nebude ten pravý a vlastně už mě tou svojí zaslepeností dost štvala. Myslím, že seznamy, které si člověk připraví sám, nejsou vůbec od věci, protože je užitečné překonávat sám sebe. Asi si také nějaký vytvořím :-)

yonda
yonda
15.08.2021 4 z 5

Navzdory dětinskosti (pošťuchování, zlé obličeje...a to ve třiceti...) hlavní hrdinky, se mi příběh četl moc hezky. Happy end se dostavil a já se musela ptát sama sebe, co si dát na svůj vlastní seznam.

Raislin
Raislin
30.06.2021 4 z 5

Taková milá oddechovka. Vykouzlí úsměv na tváři. Ideální na čtení u bazénu se sklenkou Aperolu.

red_marionette
red_marionette
15.06.2021 5 z 5

Takový příběh se čte sám. Proměna hrdinky je postupná a uvěřitelná. Snad u nás vyjdou i jiné knihy autorky.

Annkag
Annkag
11.06.2021 3 z 5

Příjemné a skvěle naladěné....
Za mňa milá oddechovka se sympatickou hrdinkou....skvělým posláním že se třeba dívat dopředu a hledat nové cesty k sebepoznání.

Janík511
Janík511
04.05.2021 5 z 5

Vtipná a pozitivně naladělá oddechová četba. Abi mi byla sympatická, svou pílí překonat nemožné i slaňovat věžák. Nakonec přece také našla lásku s příchutí cyklistiky. Takže ano, tohle já můžu. Ocenila bych vydání dalších knih autorky.

Margaritta1987
Margaritta1987
29.04.2021 4 z 5

Knížka mě bavila, někdy jsem mela chuť s Abi zatřepat, ať se konečně probere, ale hrozne se mi líbilo, že vycházela z autorčiny osobní zkušenosti. Škoda, že v češtině nevyšly i ostatní knihy Anny Bell, určitě bych si je přečetla

TessDragon
TessDragon
29.03.2021 5 z 5

Knihu jsem měla v knihovničce už nějaký ten pátek ( či rok (O.o) ), ale samozřejmě, kdy by byla nejvhodnější doba na čtení než-li po rozchodu ?
Nesmím zapomenout roztomilou obálku, která mě na první pohled upoutala a samozřejmě i název samotné knihy. Od knihy jsem moc nečekala, za což jsem ve výsledku ráda, protože se mi moc líbila. Počínaje tím, že je založená na skutečné události. Postavy jsem si vcelku oblíbila, Abi, hmm, vůbec bych netvrdila, že máme hodně společného, což mě jen umocnilo v žití se do příběhu.
Je zřejmé že se mi kniha líbila o to více, protože jsem prožívala něco podobného co Abi. Seznam, kterému chtěla být Josephovi blíž, ji nakonec odvál tím správným i když pro ni nečekaným směrem. Díky této knize jsem si uvědomila spoustu věcí a tak nějak mi i pomohla svým vlastním způsobem, za což jsem vděčná. :)
Vlastní seznam na konci byl třešničkou na dortu.
Jedinou výtku bych měla k nalezení dost gramatických chyb, kterých jsem si všimla a to na to ani nejsem nějak zvlášť vysazená.

Nakonec malý úryvek z knihy :
„Musela jsem myslet na Sian, které někdo ublížil podobným způsobem, a taky na svůj trapný rozchod s Josephem. Přemýšlela jsem, proč tu hru na lásku zkoušíme znovu a znovu, i když víme, že zlomené srdce dokáže člověka poznamenat na celý život.“

Boo
Boo
09.03.2021 3 z 5

Oddechovka, nic extra, ale v době zlomeného srdce sedla :)

Kudík
Kudík
27.02.2021 4 z 5

Rovnou skočím na konec knihy, a to k poděkování od autorky, kde jsem byla příjemně překvapená, že čerpala z vlastní zkušenosti. Původně jsem předpokládala, že to je prostě romantická fikce. Oceňuji i návod na vlastní seznam. :)
Abi mi přišla lehce naivní, ale přesto správně trhlá, i když plnit seznam snů svého ex, mi přišlo trošku moc. Byly sice okamžiky, kdy bych s ní chtěla trošku zatřepat, aby se probrala, ale bavila jsem se. Některé scény byly opravdu vtipné a závěr očekávaný. Líbil se mi vyobrazený okruh přátel, a to že s jejich pomocí zvládla svůj strach.

martina1085
martina1085
02.11.2020 3 z 5

Oddechové čtení na letní měsíce u vody. Předvídatelný děj :-)

pip11
pip11
22.06.2020 4 z 5

Tato kniha je jako návod na aktivnější způsob života :D Abi je ustrašená snad ze všeho, přesto chce splnit seznam svého bývalého. Zda jí to nějak pomohlo a k něčemu to bylo si už budete muset přečíst sami. Je to zábavné, odpočinkové čtení.

Madluska
Madluska
17.01.2020 3 z 5

V rámci žánru oddechové literatury pro ženy díky vtipu možná lehký nadprůměr, proto za 3, ale kdybych to měla hodnotit nestranně, půjdu mnohem níž. Člověk u čtení totiž musí vypnout zhruba polovinu mozku, jinak si to prostě tolik neužije. Pozor, následující řádky mohou obsahovat SPOILERY.
Co mě neskutečně štvalo: Hlavní hrdinka byla přesvědčená, že splnění seznamu jí přivede bývalého zpět do náruče - jak na tohle přišla? Navíc ani na začátku nebylo úplně jasné, proč by ho chtěla zpátky (už od začátku se to hemží poznámkami o tom, jak se Joseph choval snobsky, žil stereotypně, byl suchar a neměl vkus. co se spodního prádla týče). Seznam působil jako taková umělá rekvizita, aby bylo vůbec o čem psát. Celá linka z pracovního života byla nadbytečná a její rozuzlení k pláči (to jako opradu nikoho nenapadlo dřív podívat se do historie úprav?) stejně tak jako klišoidní románek šéfa a mladičké kolegyně ve věku jeho dcery. Nevěrohodná přeměna kamarádky - kousavé feministky v zaláskovanou slečnu v taplácích s příťou po boku, úplně zbytečná vsuvka s Tamarou atd.
Na druhou stranu ale musím uznat, že občas jsem se u knížky smála a trochu škodolibě sledovala pokusy Abi o zdolání seznamu ve vymezeném čase. A přála jsem jí konec, i když za mě mohl přijít o cca 200 stran dřív a ničemu by to nevadilo.

Erzetka
Erzetka
14.07.2019 3 z 5

Abi bojuje sama se sebou, podřídí pár měsíců v životě splnění vytyčených cílů, a ne zrovna scých. Klobouk dolů za překonání sama sebe, to se musí nechat. Neurazí, nenadchne. Celkově odpočinkové čtení.

SBH
SBH
01.05.2019 3 z 5

Nějak nevím, co si o té knize myslet. V produkci nakladatelství Motto se jedná rozhodně o osvěžující kvalitu. Dle názvu a obálky bych usuzovala na přeslazenou bažinu. Naštěstí jsem se zmýlila a příběh kladl větší důraz na hrdinčin souboj se sebou samotnou než na romantické peripetie. V knize se vyskytly i vtipné momenty a hlavní hrdinka mi nelezla na nervy. Samé plusy.
Ale tak nějak mi tam něco chybělo. Vyřešení zádrhelu v zaměstnání mi připadalo překombinované - nehrajeme si tu přece na severský thriller. Krkolomné úkoly zvládala netrénovaná Abi levou zadní. A co je nejhorší, den po dočtení si pracně vybavuji, o čem to vlastně bylo. Prostě lehce plynoucí vyprávění, které nezanechá žádnou stopu, ani tu špatnou.

AndreaP.
AndreaP.
13.03.2019 3 z 5

Měla jsem celou dobu problém s hlavní hrdinkou, které ač bylo 30, rozumově se chovala tak na 15, což knize trošku ubíralo. Jinak je to ale příjemný oddechový příběh, po pár stránkách sice víte, jak to dopadne, ale přesto jej čtete dál.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
06.01.2019 5 z 5

Pěkně se mi četla, i když místy jsem si říkala, role pro šestnáctku, Abi bylo 30 let. No ale každý jsme nějaký. Na její cestě za získáním ztracené lásky jsem ji podporovala a nakonec příběh dopadl jako v pohádce. Za mě doporučuji, na odreagování super knížka.

Janča86
Janča86
26.10.2018 4 z 5

Na odreagování super knížka

Štítky knihy

láska humor romantika dobrodružství

Autorovy knížky

Anna Bell
britská
2017  82%Jak vyléčit zlomené srdce

Kniha Jak vyléčit zlomené srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených5x
Knihotéce168x
Chystám se číst115x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x