Jak vycvičit divokého slona... a další dobrodružství na cestě bdělosti

Jak vycvičit divokého slona... a další dobrodružství na cestě bdělosti https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276265/bmid_jak-vycvicit-divokeho-slona-a-dalsi-3fb-276265.jpg 5 26 7

Srdečná a moudrá kniha americké lékařky, která je zenovou mistryní, zve k okamžitému praktikování bdělosti přímo uprostřed každodenního shonu. Uvádí cenné praktické rady, často je úsměvná a vždy míří k jádru věci. Usebranost je ohromně prospěšná – přináší nejen větší klid a snížení stresu, ale celkově zlepšení zdraví a kvality života... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

How To Train a Wild Elephant , 2011


více info...

Přidat komentář

Chytuš
18.10.2022 4 z 5

Jednoduché a praktické rady k praktikování bdělé pozornosti. U téhle knížky je výhodnější, mít jí ve své knihovničce a k radám se časem vracet - mě osobně jich v paměti uvízlo bohužel jen pár - knížku jsem měla půjčenou z knihovny... Každopádně je to krásně a přehledně zpracovaná pomůcka pro všechny, kteří chtějí do svého života uvést vyšší stav bdělosti, aniž by museli praktikovat časově náročné meditace...

annnna07
24.08.2021 5 z 5

Přečetla jsem plno knih na toto téma a musím říct, že tato je jednoznačně nejlepší.


Gibis
11.06.2020 4 z 5

Naprosto jednoduché a praktické rady jak se naučit v běžném životě snadno meditovat a prožívat bdělou přítomnost. A zlepšit si tím zdraví, život i náladu :) Asi nedokážu provádět každé cvičení celý týden, jak v knize autorka radí, ale rozhodně si na některá často vzpomenu a některá se určitě stanou součástí mého dne.

kotatkoz
13.01.2020 4 z 5

Knihou jsem se prokousávala bezmála rok, ale o to víc se mi dostala pod kůži - některá cvičení mi přišla divná a nic neříkající, některá mi patřila do života i dříve, ale našlo se i několik nových a podnětných. Knížku doporučuji všem, kdo hledají jednoduché rady jak se naučit v běžném shonu pozastavovat nad drobnostmi a žít současným okamžikem.

DenisaM.
08.01.2020 4 z 5

Kniha je opravdu čtivá a zajímavá. Pokud nejste zrovna člověk zabraný do meditací, ale jen si občas chcete odpočinout, tato kniha Vám dá pár rad a návodů, jak na to.

Zmiu
25.05.2017 5 z 5

Náhodou jsem narazila na tuto knihu v knihovně a byla jsem mile překvapena. Z autorky cítím hodně pozitivní energii a vyrovnanost a to byl jeden z důvodů, proč se mi kniha tak líbila. A praktické rady jsou úžasné I když se jich nedržím přesně podle knížky, každou jeden týden, ale i to uvědomění je důležité. Určitě se k této knize budu vracet.

Guepp
12.03.2017 5 z 5

S jednoduchostí a chytrostí popsané způsoby, jak zapracovat na uvědomování si bdělosti, tedy sám sebe a svého okolí. Proč je to důležité? No, jak jinak chcete změnit něco "na sobě", když si to vlastně ani neuvědomujete? Určitě doporučuji všem začátečníkům, kteří se touto problematikou chtějí zabývat a vlastně ideálně úplně všem. Najdete zde přes 50 možných rad sestavených od nejjednodušších až po poměrně složité. Příjemně a srozumitelně napsané, velmi prakticky doplněno o "abyste si vzpomněli" poznámku, která vám vše připomene. Změnit nějaký zvyk nebo zautomatizovanou činnost není jednoduché, ale dá se na tom pracovat :)

Štítky knihy

zen stres zdraví zvládání stresu duševní klid kvalita života vnitřní klid, mindfulness

Autorovy knížky

2016  90%Jak vycvičit divokého slona... a další dobrodružství na cestě bdělosti

Kniha Jak vycvičit divokého slona... a další dobrodružství na cestě bdělosti je v

Právě čtených2x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst26x
Chci si koupit12x