Jak udělat kariéru: Praktická příručka kancelářské krysy

Jak udělat kariéru: Praktická příručka kancelářské krysy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116808/jak-udelat-karieru-prakticka-prirucka-kancelarske-krysy-116808.jpg 4 21 6

„Nestydatá urážka všech lidí s MBA.“ P. B., MBA „Jestli má mít dnešní frikulín ve své designové knihovně jednu jedinou knihu, ať je to tahle. Knihovnu doporučujeme Expedit.“ Nejmenovaný manažer nejmenovaného švédského obchodu s nábytkem. Ať jste ambiciózní cucák z VŠE, který jezdí do školy tramvají č. 26 a sní o pořádné kariéře, nebo zkušený korporátní harcovník, který už prorazil olejovou vanu nejednomu služebnímu passatu – jednu věc máte společnou: aby vaše kariéra vzkvétala na věčné časy a nikdy jinak, potřebujete si nastudovat knihu „Jak udělat kariéru“. Jen Černý Petr vám totiž dá odpověď na nejhlubší otázky byznysového všehomíra. Černý Petr je opravdový český šéf, který přes den vykořisťuje nevinný kancelářský lid a po nocích o tom sepisuje knížky. Momentálně působí v jedné báječné korporaci jako vyšší střední manažer (cca 185 cm). Přežil už dvanáct šéfů, osm reorganizací, čtyři nájezdy kočovných konzultantů z McKinsey a tři změny paradigmatu (ať už to znamená cokoli). Korporátní život tedy zná jako svoje boty a rád se s vámi podělí o všechny triky, které kdy budete k úspěchu v kanceláři potřebovat. Jestli mu chcete poslat nadšený pozdrav, pracovní nabídku nebo aspoň úžasně levnou V1agru, pište na email.cerneho.petra@email.cz... celý text

Merlinit
Merlinit
29.07.2018 5 z 5

Kterak udělat kariéru v nadnárodních korporacích. S trochou nadsázky, ovšem, o to však zábavnější.

Shindo
Shindo
02.06.2018 4 z 5

Pobavilo, rozosmialo, prefackalo. Autor si tu s konskou dávkou sarkazmu robí prdel z korporátov a hrdých nositeľov krvopotne vydretého titulu MBA (Mladý, Blbý, Arogantný).
Akurát som mal pocit, že je toho sarkazmu miestami až príliš, ktovie, či autora po dlhoročnej praxi motivovali k napísaniu knihy zážitky a snaha o pomoc naivným nezasváteným zelenáčom alebo totálne zhnusenie z toho, čo zažil. Takisto biele písmo na čiernom papieri spočiatku vyzerá fakt kúl, no po čase z neho bolia oči.


Lucule32
Lucule32
06.02.2016 5 z 5

Tahle knížka šla u nás ve firmě z ruky do ruky, stejně jako mezi mými kamarády, kteří kdy pracovali pro velkou mezinárodní firmu, a všichni jsme se u ní neskutečně bavili! :) Je naprosto přesná a i když popisuje hlavně prostředí marketingových firem, najdete v ní všechny společné prvky typických korporací z jakéhokoli oboru. Doporučuji udělat si kvíz, jak moc vás už korporace semlela, možná přijdete na to, proč jste se u něčeho nesmáli jako my:))

Alena_S
Alena_S
27.10.2015 5 z 5

K dělání kariéry tahle knížečka není, jde spíš o to, "Na co se připravit, než začnete dělat kariéru", ale kancelářské prostředí autor vystihuje nemilosrdně a perfektně (i když se zabývá spíš světem velkých firem). Zdá se, že účelem je prostě se u čtení pobavit, a tak dávám souhrnně pět hvězd za sebe i ostatní čtenáře v mém okolí, které jsem slyšela se při čtení hlasitě chechtat :)

Ronin Roujin
Ronin Roujin
24.04.2014 2 z 5

I o takových hrůzách jako je Power Point nebo MBA jde psát humorně.

Vaclav.Makes
Vaclav.Makes
16.07.2013 3 z 5

Kniha mě pobavila - osobně ji doporučuji jako odpočinkovou ukázku toho, jak to může chodit ve velkých firmách :)

Štítky knihy

kariéra

Autorovy knížky

Petr Černý
česká, 1977
2010  80%Jak udělat kariéru: Praktická příručka kancelářské krysy

Kniha Jak udělat kariéru: Praktická příručka kancelářské krysy je v

Přečtených31x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x