Jak si lidé hrají
kniha od: Eric Berne
KoupitKoupit eknihu
Kniha z roku 1964 o hrách, které lidé hrají. Po přečtení knihy se všichni v nějaké hře poznáme a poznáme i naše partnery, rodiče, kolegy. Některé věci se změnily, tak jako doba, ale některé se nemění. Proto zůstává tato kniha i po 40 letech stále aktuální a přínosná pro pochopení vztahů mezi lidmi a chování vlastní i ostatních....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57615/big_jak-si-lide-hraji-9c5-57615.jpg 3.6135Literatura naučná, Osobní rozvoj a styl, Psychologie a pedagogika
Vydáno: 1992, Dialog
Games People Play
Komentáře (31)
Kniha Jak si lidé hrají

[audiokniha]
Velké zklamání. Stručné, zjednodušené a povrchní je stejně výstižný popis jako vědecko populární kočkopes.
Z druhé strany je pravda, že jde o snahu přiblížit sociální psychiatrii a s trochou trpělivosti lze pochopit mnohé. Jen už snad existují i kvalitnější publikace . . .

Tak mě to tedy nebavilo. Nazvala bych to spíš Vzorce lidského chování, protože o hry jde podle mě v případě že jsme si jich plně vědomy a také od nich očekáváme nějaký cíl. Kniha mi nepřipadala dobrá ani pro laika ani pro odborníky. Taková nepodařená snaha o vědecko populárního kočkopsa.

Nevím, jestli je to chyba překladu nebo originálu, ale část popisovaných her nedává vůbec smysl.

Prekvapivo veľmi zrozumiteľná a zaujímavo napísaná kniha. Prišlo mi, že to bolo napísané až moc štýlom pre laikov. Jedinú malú výtku mám k jednotlivým hrám, kde mi prišlo, že nie sú vždy opísané do detailov a že ich je málo a mnohé prípady zo života som tam nevidel. Ale inak ide o zaujímavé a poučné čítanie.

Trochu mi vadil vedecky jazyk. Nicmene, idea nas lidi vystupujicich v rolich predem danych her me nadchla. V nekolika hrach jsem se sam nasel. Urcite se ke knize vratim.

Je fajn si uvědomit, že každý stále hrajeme nějakou roli a je dobré vědět jakou. Na druhou stranu, pokud se touto tématikou už trochu zabýváte, kniha vám dnes asi nepřinese už mnoho nového, pro úvod do tématu ale zcela vhodná.
Doporučujeme

Štítky
teorie her psychologie transakční analýza
Autor a jeho další knihy
2017 | ![]() |
1970 | ![]() |
1997 | ![]() |
2012 | ![]() |
Kniha Jak si lidé hrají je v
Právě čtených | 18x |
Přečtených | 219x |