Jak šel čas...

Jak šel čas... https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398641/bmid_jak-sel-cas-Yvg-398641.JPG 4 2 1

Jaké bylo stát u vzniku kaskadérské skupiny v bývalém Československu? Máte rádi “drby“ z filmového zákulisí? Zajímáte se o sportovce a sportovní povídky? První polovina je věnována vzpomínkám na kaskadérské příhody, druhá část je osobním zamyšlením nad sportovními postavami. V autorově pojetí poznáte jména jako je Dana a Emil Zátopkovi, František Tikal, Július Torma, Luboš Ogoun, Jan Veselý, Svatopluk Pluskal a další. Nebojte se spojit film a sport stejně jako autor, mistr republiky a dlouholetý reprezentant v zápasu, člen olympijského hnutí a filmový kaskadér. Mezi povídkami jsou autorovy básně, které ho ovlivnily při someliérském výzkumu. Není bez zajímavosti se kouknout vždy na konec básně, kde je přesně uveden druh vína, který to způsobil.... celý text

Přidat komentář

MartyManCZ
11.01.2019 4 z 5

Kniha je rozdělena na dvě poloviny. V té jedné Karel Engel popisuje své veselé příhody z natáčení, kterých má samozřejmě spousty, jelikož se podílel na více než 400 filmech domácí i zahraniční produkce.

Ve druhé části se soustředí na sportovní prostředí, které je mu, jakožto olympionikovi a zakladateli svazu českých oplympioniků, nejdražší. V knize se ani tak nedočtete nějakou podrobnou životní cestu Karla Engela...s pokorou sobě vlastní tu totiž spíše oslavuje své kolegy a stará se o to, aby nebyly zapomenuti. Sportovní hvězdy, které dnešní generace ani nezná, ale které úspěšně šířily slávu se lvíčkem na prsou. Za to mu patří dík. Kniha uteče jak voda, je psána zábavnou formou.

Autorovy knížky

Karel Engel
česká, 1940 - 2018
2018  80%Jak šel čas...

Kniha Jak šel čas... je v

Přečtených2x