Jak se zbavit plenek

Jak se zbavit plenek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410956/bmid_jak-se-zbavit-plenek-qnD-410956.jpg 4 27 8

Definitivně, bez stresu a „vysazování“ – odplenkování dle indiánské metody. Slýcháte, že byste už měli zatočit s plenami? Že vy už jste byli v roce bez nich a vaše zlatíčko je má ještě teď, v roce a půl, nebo nedej bože ve dvou letech? Je vám taktně nebo netaktně naznačováno, že jste něco zanedbala? Nic jste neprošvihla, nebojte. Dříve společnost tlačila, soutěžila a ten, kdo poctivě nevysazoval na hrneček své ještě nesedící dítě, byl… No ono to vlastně bylo něco dost neslýchaného, a tak se cepovalo, vysazovalo a z vylučování se stala óda na dokonalou matku. Vždy učesanou, připravenou, s čistým miminkem a vyžehleným prádlem. Společnost jde kupředu a s tím i volnost člověka, jeho individualita, vzdělání i víra. Uf, už je to za námi. Pojďte si přečíst o tom, kdy je dítě skutečně schopné uvědomovat si potřebu vylučování a reagovat na ni. A co víc, vědomě uvolnit svěrače a vědět, co dělá. Jedině tehdy je dítě schopné se bez stresu a cepování zbavit plenek. A to trvale! Kniha představuje metodu, která funguje, protože je přirozená, a fungovala miliony let před námi, než přišly společenské konvence a tlak na dokonalé matky.... celý text

Přidat komentář

libuse6749
14.10.2022

Maminky a tatínci zbystřete, tuhle knížku budete milovatKdo neví, tak mám dvouletou dcerku. Doporučení od mé sestry na indiánskou metodu, jak odplenkovat dítě definitivně a bez stresu, přišlo právě v pravou chvíli. Sama ji praktikovala u svého syna, který je o pár let starší a s výbornými výsledky.

V knížce je srozumitelně popsáno, kdy je dítě zralé na to být bez plenek. Velmi jednoduše je vysvětlena metoda, doporučení i upozornění na rizika. Na konci je mnoho příběhů rodičů, ve kterých se zrovna i vy najdete, k otázkám nechybí ani rady, jak situace řešit.

Jak to probíhalo u nás? Než jsem knížku stihla dočíst, plenky už nejsou přes den vůbec potřeba. Takže doporučuji dál.

Milým bonusem pro mě byly tipy na 10 darů pro děti i úžasné maličkosti, které dělají velké věci.
NIKDY NENÍ POZDĚ NA SOBĚ ZAČÍT PRACOVAT. A TĚMI NEJLEPŠÍMI UČITELI JSOU NAŠE DĚTI.

Boruvka.cerna
23.08.2022 3 z 5

Čekala jsem o dost víc…


Silmaria
18.02.2022

Zásadní informace se dá shrnout takto - seberte plínu, hodně chvalte, nekárejte, plínu už nevracejte. Zbytek je k ničemu.

Fiddis
31.01.2022 5 z 5

Pěkně a srozumitelně napsané, četlo se to samo a co se týče uvedení této metody do praxe, tak u nás to fungovalo krásně. Vřele doporučuji :-)

Worbitka89
16.11.2021 2 z 5

162 stran od trojnásobne milé maminky, která se snaží předat své zkušenosti s odplenokvanim dál. Kniha se čte čtivě a rychle, vše se ale postupně opakuje pořád dokola. Pokud bychom vyndali obrázky a opakovaný text a omáčku, zbyla by tak 20strankova brožura. V knize jsem hledala indiánskou metodu odplenkovani - jsou v ní však jen běžně známé rady a mě nic nového nepřinesli. Ovšem některým dalším matkám by se mohli hodit. Ty se snaží se motivovat k výdrži, trpělivosti a častému praní. Autorka hledá i normu pro výchovu, ikdyz v závěru ji nechá vlastně na vás.

muchomurka
28.08.2020 1 z 5

Nedočetla jsem. Začátek vypadal zajímavě, ale pak mi to přišlo hodně divoké.

iveta3689
19.07.2020 4 z 5

Výborně napsané, čtivé jako beletrie. Všechno je vysvětleno na příkladech. Na uvedení do praxe máme zatím čas, ale po přečtení to vidím dost nadějně.

Shashlick
11.06.2020 5 z 5

Kniha se skvěle čte, nevnucuje se a snaží se čtenáře jen usměrnit. Nedozvíte se v ní jedinou správnou cestu, ale tak to už s malými dětmi a nejen s nimi je.
Teď už jen uvidíme, jak to bude v praxi, která přijde co nevidět :)

Update 29.8.2020: Výsledky překonaly naše očekávání. Malý se naučil říct si o nočník už třetí den :)