Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž

Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280766/mid_jak-se-varivalo-kdysi-a-jak-dnes-a--Cep-280766.jpg 5 1 1

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách.... celý text

Přidat komentář

Dámaskloboukem
30.11.2021 5 z 5

Jako zdroj zajímavých informací ze staročeské kuchyně je to fajn.
Ale vařit podle toho nebudu.
Jednak by to asi nikdo moc nejedl a pak ty suroviny….
Holt máme ve výběhu jen 8 slepic (zachráněných před likvidací z místní drůbežárny, kde po roce dosloužily) namísto želv, které v té době údajně
naši předkové běžně doma chovali a bez skrupulí konzumovali. :-/