Jak se úspěšně učit

Jak se úspěšně učit https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332010/mid_jak-se-uspesne-ucit-75v-332010.jpg 3 10 3

Díky této knížce se budete učit mnohem snadněji a efektivněji, lépe si nové poznatky zapamatujete a u zkoušek či v práci se vám bude dařit. Zjistíte, jaký styl učení vám vyhovuje, poznáte vhodné metody učení a time managementu, paměťové i relaxační techniky a dozvíte se, jak si učení s úspěchem zorganizovat. Kniha obsahuje mnoho testů, praktických rad a tipů.... celý text

Přidat komentář

jana9561
19.09.2020 3 z 5

Průměrná kniha, která neurazí, nenadchne. Nedoporučuji.

Nell97
19.06.2020 5 z 5

Je to již několikátá kniha na téma učení a paměti, která se mi dostala do ruky, považuji ji za zdaleka nejzdařilejší – zejména vzhledem k informacím, které jsem z knihy tohoto typu potřebovala dostat.

Vyskytuje se zde velké množství příkladů a názorných ukázek, které jsou velice přínosné – čtenář si prakticky vyzkouší několik cvičení, nejsou to jen „obyčejné hrátky s čísly či písmenky“, ale dochází zde k procvičení nových znalostí na odbornějších typech textu – tedy pro ty, co netuší, jak zpracovávat své odborné texty na VŠ je toto skvělý pomocník a ukázka toho, jak s texty pracovat.
Kniha má čtyři části. První je o samotném učení, fungování paměti. Vysvětluje se zde základní rozdělení typů učení (asociační – nazpaměť a elaborační), ukazuje zde přínos strukturování, vizualizace. Druhá hovoří o složkách úspěšného učení (organizace učení, motivaci k učení, také zde zmiňují relaxační techniky a plánování). Třetí se zaměřuje na samostatné učení: tvorbu prezentací, typy, jak se učit slovíčka, porozumění textu, výslovnost, tipy pro učení matematiky a velice zajímavá kapitola je role emoční imunity při učení. Čtvrtá část je o zvládnutí zkoušek – relaxační techniky – dýchání a svalová relaxace, práce s myslí.

Kniha je zpracovaná věcně, stručně a zároveň ale hovoří o všem, co je podstatné a co člověk potřebuje vědět. Považuji to opravdu za jednu z nejlepších knih. Pro lidi, kteří tápou v učení včele doporučuji.


MOu598
12.10.2017 4 z 5

Knížka rozebírá problém učení ze všech možných stran a úhlů.
Také o tom, jak vytvořit a prezentovat "prezentaci".
Spousta zajímavých informací a námětů.

Autoři knihy

Monika Löhle
německá

Kniha Jak se úspěšně učit je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Knihotéce6x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x