Jak se rodí jezdkyně

Jak se rodí jezdkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181062/bmid_jak-se-rodi-jezdkyne-dx5-181062.jpg 4 7 3

Bílá kobylka Grácie má hříbě. Její jezdkyně Táňa netouží po ničem víc, než si malou kobylku odmala vychovat, obsednout a jezdit. Má tři roky na to, aby nasbírala dostatek zkušeností pro práci s mladým koněm, jenomže vůbec nepočítá s tím, že všechno se ještě zkomplikuje... s oběma klisnami se bude muset rozloučit a ze zdánlivě nevinné krádeže ve stáji se vyklube nebezpečná detektivka. V průběhu času se z obyčejné dívky milující koně stává zkušená a citlivá „koňařka“. Bude to ale stačit k tomu, aby získala zpět obě milované klisny? Součástí knihy jsou i otázky, kde si můžete ověřit, jak zkušenými „koňaři“ jste vy.... celý text

Přidat komentář

chesneymonkey
27.09.2019 5 z 5

Moc pěkná knížka, ve které je zakomponováno spoustu zajímavých informací k jezdectví a ještě navíc má pěkný příběh.

amoural
10.02.2014 5 z 5

Chcete pořídit svému dítku kvalitní literaturu, která je bude bavit a ještě se něco přiučí? Sáhněte po této knížce. Na knižním trhu je obdobné literatury dostatek, ale jen v této najdete ideální propojení příběhu a poučení, a ještě doplněné líbivými ilustracemi.
Velice užitečné jsou otázky v textu, které se vždy vztahují na situaci, kterou prochází hlavní hrdinka. Čtenář si může zkusit odpovědět sám, ale přehledné a dobře vypracované odpovědi ho čekají na konci knihy, celý text tak dobře poslouží třeba i jako nenásilná příprava k základním zkouškám výcviku jezdce.

Úryvky z knížky a také o tom, jak vlastně vznikla, si můžete přečíst tady: http://www.equichannel.cz/nova-kniha-na-trhu-tana-jak-se-rodi-jezdkyne


pharook
10.02.2014 5 z 5

Příjemné seznámení se životem kolem koní pro mládež. Nás, kteří jsme vyrostli na Arthuru Ransomovi a E. T. Setonovi, potěší, že i dnes a v Čechách se píší knihy pro mládež, které jsou zábavné, dobrodružné a to, kde se odehrávají, v nich není jenom romantická kulisa, ale skutečné prostředí, které autor dobře zná.

Ransome psal o životě na jezeře (který znal), Seton o životě v lese (sám byl zálesák). Kateřina Lipinská píše o koních, protože patří do jejího života, a postavy řeší problémy skutečných koňařů reálným způsobem. Její dospívající děti se srážejí navzájem, se světem dospělých, a spolu s koňmi se učí navzájem se o sebe starat, poznávat se a respektovat, a při tom vyřeší i nějakou tu záhadu.

Text navíc doplňují i ilustrace Ludmily Slavíkové.

Je to ideální knížka pro děti, které mají rády koně a chtějí se o nich něco nenásilnou formou dozvědět - a možná se pro ně i nadchnout. Jenže - které dítě vlastně koně rádo nemá?

Štítky knihy

koně pro dívky příběhy o koních

Autorovy knížky

2013  89%Jak se rodí jezdkyně

Kniha Jak se rodí jezdkyně je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x