Jak se krotí krokodýli

Jak se krotí krokodýli https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21472/jak-se-kroti-krokodyli-21472.jpg 4 66 14

Jak... série

4. díl

Jak… série

4. díl

V této knížce se dočkáme návratu k oblíbeným hrdinům z Jak vytrhnout verlybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Znovu se setkáme s půvabnou baletkou Annou, její životní láskou horolezcem Lubošem, synem Vašíkem, který po otci i po dědovi zdědil věčně mladé, klukovské srdce a dobrodružnou povahu, s malou Amálkou, dědou a dalšími postavami. Dozvíme se, co se stane, když tatínek Luboš odjede s dcerou Amálkou jako zdravotní sestra na školu v přírodě a Vašek se chystá na dobrodružnou výpravu, zatímco maminka Anna se těší na dovolenou...... celý text

Přidat komentář

rafan65
09.09.2023 3 z 5

Nějak jsem rozpolcený. Čekal jsem docela něco jiného, u filmového zpracování jsem se hodně bavil. Kniha mě docela zklamala, asi jsem měl velké očekávání. Nemám rád srovnání kvality knižní podoby a filmové verze ale tentokrát je film určitě lepší.

Kontryhelka
09.06.2023 5 z 5

Tvorbu paní Poledňákové mám velmi ráda od dětství. Její filmy byly vždycky pohlazením pro dětskou duši a otvíraly nám neskutečné možnosti. Nezapomenutelné a krásné. Její dílo je nesmrtelné a patří k tomu nejlepšímu co nám knihy, televize a film mohly kdy nabídnout.


koki.veru
11.04.2023 5 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy. Knížky od M. Poledňákové mám ráda stejně tam filmy podle nich natočené. Je to taková česká klasika, proto mě dost loni zaskočilo, že umřela.

Medasek
09.01.2023 3 z 5

Přiznávám se, že se mi film líbil mnohem více.

Knihomolka506
07.02.2022 5 z 5

Hodnocení celé série a zároveň filmu : Malá Amálka se těší na výlet spolu se třídou a kamarády. Ale to by nebyl ten dobrý film, aby v něm nebyla sranda a nečekané překvapení , ale hlavně "háček" . Paní učitelka shání narychlo náhradu za zdravotní sestru. Najde ji, ale jinou než čekala... Jak dopadne celá škola v přírodě když u ní bude asistovat Amálčin táta coby člen zdravotního personálu?

Aknel26
25.05.2021 1 z 5

Základem knihy (a filmu) Jak se krotí krokodýli je starší dílo Jak Anděla viděla anděla. Objektivně musím říct, že změny příběhu velmi prospěly a krokodýli nad andělem ve všem vítězí: veselejší příběh, lepší charakteristiky postav a lépe vysvětlené některé jejich pohnutky. Postav tu je naopak více a bez znalosti filmu mi dalo celkem fušku vyznat se v ženách kolem dědečka. Z Anděly je Amálka a na rozdíl od „předlohy“ se tu vyskytuje i Vašek, i když nijak často. Moc se mi nelíbilo, kolik prostoru měl Koudelka (a to i na fotografiích v knize), přece jen to měl být spíš příběh jedné rodiny. Asi paní Poledňáková mermomocí chtěla v knize roztomilého kluka.
Jakkoli považuji toto dílo po všech stránkách za vydařenější než Jak Anděla viděla anděla, nikdy paní Poledňákové neodpustím, že pro příběh použila postavy ze známých filmů ze 70. let. Proč Luboš, Anna, Vašek, Jindřich? Stejně dobře by to fungovalo, i kdyby nešlo o Rychmanovy, ale třeba Mirka, Hanu a Petra Horákovy. Krom jmen a profesí rodičů tu přece na ty staré filmy téměř nic neodkazuje. Ale takhle se člověk neubrání srovnávání, zvlášť když v knize je fotka z filmu skoro na každé stránce, a v něm nynější protagonisté prostě neobstojí. Charismatický František Němec a krásná Jana Preissová jsou nahrazeni nesympatickým Miroslavem Etzlerem a nevýraznou Ingrid Timkovou. Proč, proč? Sám o sobě příběh obstojí, ale jako pokračování je to propadák.

Luigi1
23.10.2020 5 z 5

Opět velice dobře napsané.Četlo se to samo asi díky hrdinům kteří byli ve filmu super.Doporučuji.

pegasek
28.01.2020 5 z 5

Dost dobrá kniha

aychend
02.01.2016 3 z 5

Poté, co jsem přečetla Jak Anděla viděla anděla, jsem "omylem" přečetla i tohle a bylo to úplně to samé akorát na Slovensku a ne v Alpách. Přečtěte si jednu z těch dvou knih, ale ne obě, podruhé už se nezasmějete.

Marčullkas
27.01.2014 4 z 5

Pro mě fajn knížka i film:) Taková klasika, která neurazí ani nenadchne, ale není nad to vypnout a relaxovat.;) nicméně pokračování bych už nedělala. Zbytečně to kazí dojem z prvních knih. . .

Leňouza
08.08.2013

škoda, že je to bráno jako pokračování Jak dostat tatínka do polepšovny...Není to špatné, ale jako pokračování mi to vyloženě vadí

_sjuu_
27.05.2013

knihu jsem nedočetla, film byl ale super :)

kika 13
07.02.2013 4 z 5

Úžasné a milé počteníčko.

Dandulka
09.03.2012 5 z 5

Asi se budu opakopvat, ale opět úžasné, vtipné, nenudila jsem se ani u knihy , ani u filmu.