Jak přežít léčení – Veselé čtení o bolestech

Jak přežít léčení – Veselé čtení o bolestech https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158564/bmid_jak-prezit-leceni-vesele-cteni-o-bo-2k7-158564.jpg 4 32 8

Není to jen tak, což může dosvědčit každý, kdo s nějakou vážnější nemocí zápolil. Známý psychiatr se na toto téma pokusil podívat s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem. Vysvětluje, jaký by měl být vztah pacienta a lékaře, v čem je náš pohled na naši nemoc jiný než pohled našeho lékaře. Jak zvládnout stres a bolest a jak by měla nemocného podpořit rodina. To vše dovede autor podávat s bytostným optimismem, i když sám přiznává, že v reálném životě neplatí ani to, že jednou jsi dole a jednou nahoře. Nikdo ale na nás nemůže být horší, než to dokážeme my sami.... celý text

Přidat komentář

pazdy15
19.06.2023 4 z 5

Velmi si vážím práce kolegy Honzáka, je to velmi sečtělý a životem zkušený muž. Jeho přístup je založen na ověřených zkušenostech a hlavně na SELSKÉM ROZUMU! Trošku se bojím dnešních trendů moderní doby - až tací, jako Honzákové nebudou radit a dělat osvětu, tak to bude teprve oříšek jak přežít - a to nejenom léčení ;)

8422
01.09.2022 4 z 5

Pan Honzák je mimořádně moudrý muž. Knihu jsem si přečetl, abych věděl, jak na to. Čeká mě složitá léčba. Kniha mě nabádá k tomu, abych se ptal, ptal a ptal, abych spolupracoval s lékařem, věřil mu a abych se ho ptal na všechno, co mě zajímá. A hlavně nepodléhat panice.


teramacek
16.01.2021 5 z 5

Když to je těžký, já jsem velká fanynka pana Honzáka, tudíž tohle nemůže být objektivní recenze. Subjektivně ale můžu s klidným srdcem napsat, že je to skvělá knížka. Myslím, že by si ji měl přečíst každý. Může se to hodit.

lassse
10.01.2021 3 z 5

Ona ta knížka zas tak veselá není s ohledem na to, co se v ní řeší. Každopádně přínosná byla a modré "poznámky" z ordinace jsou zajímavé i vtipné.

Greenfingers
21.09.2020 4 z 5

Knížky pana Honzáka mám rád, protože skýtají jednak zajímavé informace z medicínského oboru a jednak nabízí osobitý humor, kterého není nikdy dost.
Při četbě této knihy jsem měl občas pocit, že autor "recykluje" své myšlenky, nebylo to však něco, co by mi vadilo.

Calinda
31.07.2020 5 z 5

Neskutečně milý, vtipný, pozitivní a neuvěřitelně moudrý člověk. Víc takových Honzáků v našem zdravotnictví. Kniha opět nezklamala a navíc v mém případě vyšla bohužel v tzv. pravý čas, neboť rakovinou aktuálně onemocněl blízký člověk, takže opravdu i pomohla. Děkuji, pane doktore.

Pavla-Adina
02.07.2020 3 z 5

Pohled známého českého psychiatra na stonání a nemoce a prožívání souvisejících peripetií je velmi zábavný, místy trochu zdlouhavý. Oceňuji hlavně podání nelehké tématiky populárně-naučnou formou, zasvětcení do problémů emocí a nemocí, vlivu rodiny na nemocného člena "smečky" a naopak a také popis deprese, sebevražedných pokusů, OCD a úzkostí, které s tématem mohou souviset.

retrivr
29.12.2018 5 z 5

Zajímavá knížka, která se dobře četla, protože je napsána opravdu srozumitelně a s humorným nadhledem.