Jak přežít krizi v rodině

Jak přežít krizi v rodině https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459070/bmid_jak-prezit-krizi-v-rodine-AJq-459070.jpg 3 7 2

Manželství, nebo život na psí knížku? Komu z rodičů patří dítě? Jak se domoct výživného? Kdo koho víc týrá? Jak se rychle rozvést? A rozvádět se vůbec? Musí mě dítě poslechnout? Do jakého věku? Jak mám přinutit partnera, aby se ke mně vrátil? Jak vysoudit styk se synem či s dcerou? Pomůže mi soud, anebo si musíme pomoct sami? Kdo po kom může a musí dědit? Jak se smířit s nevěrou, se samotou, se zradou a s neúspěchem? Deset nejčastějších konfliktů a problematických právních situací v deseti příbězích a odborných pohledech právníka a psychiatra. Známá advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a neméně známý psychiatr a vlídný glosátor veřejného dění Max Kašparů si sami kladou otázky a odpovídají na ně s mnohaletou praktickou zkušeností, nadsázkou a vtipem, a čtenářům tak poskytují řadu adresných doporučení. Nevěra jako téma dnešní doby a bonus navíc.... celý text

Přidat komentář

STAN.MEKY
06.03.2021 5 z 5

pro mne jednoznačně kniha roku,myslím,že její znalost by měla pomoci v dneění/nejen/kritické době

markej
04.02.2021 4 z 5

Jedenáct modelových příběhů ze života popisuje a komentuje advokátka Daniela Kovářová a svým pohledem psychiatra, terapeuta a teologa krátce doplňuje Max Kašparů.
Příběhy přibližují problémy, se kterými jsme se přímo či zprostředkovaně určitě všichni již setkali: řeší otázky ohledně uzavření manželství, určení otcovství, výchovy dětí, dědictví, nevěry, rozvodu, práva otce na výchovu či stýkání se s dítětem, domácího psychického týrání či násilí.
Příběhy jsou modelové, čili by se mohlo zdát, že i trochu zjednodušené či černobílé, i tak ale čtenáře nutí zamyslet se nad tím, jak by se zachoval on, možná ho i doporučení obou odborníků přimějí k tomu, aby v některých aspektech svého života něco přehodnotil či konečně začal jednat... Zkrátka a dobře je to čtení nanejvýš poučné... :-)


Autoři knihy

Daniela Kovářová
česká, 1964
Max Kašparů (p)
česká, 1950

Kniha Jak přežít krizi v rodině je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst16x