Jak nezničit lidstvo

Jak nezničit lidstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24385/bmid_jak-neznicit-lidstvo-WK2-24385.jpg 4 32 6

Fantasy román 'Jak nezničit lidstvo', plný napětí, tragiky, beznaděje, ale i humoru a ironie, je výmluvnou charakteristikou společnosti konce 20. století. Bůh je rozhněván a chystá se zničit prohnilý svět se vším všudy. Zachránit nechce nikoho. Ananayel, jeden z jeho nejlepších andělů, je mu nápomocen. Čínský student disident, ukrajinský humorista, keňská prostitutka, bývalá brazilská pěvkyně a nepolepšitelný zlodějíček z Omahy, to jsou ti, jichž Ananayel využívá a jimiž manipuluje. Oni sami, lidé z různých koutů světa, kteří se náhodou (?) sešli, mají zapříčinit konec světa. Ananayelův úkol není snadný, neboť protivníkem je mu samotný ďábel, jenž by rád zkažený svět lidí zachránil. Komu fandit? Rozhodování je toliko jedním z požitků, který tento román přináší.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Humans , 1992


více info...

Přidat komentář

Ladinek
15.01.2021 1 z 5

Čekal jsem něco jako "Dobrá znamení", takže tato humor zcela postrádající kniha mně velice zklamala. A ten závěr - trochu klišé.

happy-smile
19.06.2015 4 z 5

Velmi zajímavá knížka, ale nevím, jestli bych ji označila za humoristickou. Westlake opět předvádí originální zápletku, která by bez jeho umu mohla působit dost kýčovitě. Na začátku je potřeba se neztratit ve všech těch postavách, co se postupně vtahují do děje, a potom už jenom pozorujeme, co že to pro ně Bůh (ehm nebo Westlake?) přichystal za roli při zkáze světa. Dost dlouho jsem nevěděla, kam tohle spěje, ani jsem si nebyla jistá, jaký bude konečný ortel. Takže kdo má zájem o nějakou netradiční knížku, měl by to zkusit.


Oksalakka
21.08.2014 4 z 5

Na Westlakea píšícího pod jménem Westlake dost netypické a spíše smutné. Každopádně výborná kniha.

Morgainne
01.08.2014 2 z 5

Souhlasím s Alma-Nacidou - jestli si chcete přečíst zajímavou knížku o konci světa, tak rozhodně Dobrá znamení. Tohle bylo nudné, pomalé, měla jsem za sebou třičtvrtě knížky a pořád jsem netušila, co ten anděl s lidmi zamýšlí a proč s nimi posunuje jak s figurkami na šachovnici. Ďábel stál spíše na okraji, čekala jsem, že se pořádně střetnou o existenci světa, ale nic se nedělo, jeho postava v podstatě vyšuměla do ztracena.

Alma-Nacida
21.11.2013 3 z 5

Asi jsem měla velké očekávání, kniha byla spíš průměrná. Pokud si chce někdo přečíst něco o konci světa a pobavit se u toho, doporučuji DOBRÁ ZNAMENÍ a od Westlakea raději krimi :-).

guru
11.01.2013 5 z 5

Originálne písané dielo s nádychom humoru.