Jak nebýt kluk

Jak nebýt kluk https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413611/bmid_jak-nebyt-kluk-LXr-413611.jpeg 4 19 2

Nebrečte, pijte pivo, nemluvte o svých citech, jezte maso, buďte tvrdí — a budou z vás chlapi. A nebo taky ne. Britský komik Robert Webb se ohlíží za svým životem — od prvních školních lásek až po chvíli, kdy zjistí, jak skvělé je někoho rozesmát; od ztráty milované matky až po okamžik, kdy se sám stal manželem a otcem. A při vzpomínání rozebírá absurdní očekávání, se kterými se chlapci a muži celý život potýkají, a dělá si legraci ze všech nevyřčených pravidel mužství a chlapáctví. Jak nebýt kluk je neuvěřitelně vtipná i dojemná kniha o pravidlech a vztazích, které z Roberta udělaly muže, o tom, co učíme své syny a dcery a že někdy se sice snažíme být nezlomnými hrdiny, ale ve skutečnosti se chováme jako buranští padouši. Webb v sobě zároveň nezapře komika: Jak nebýt kluk není ani tak společenská analýza jako spíše osobní zpověď, při níž se nejde pro vtip ani ostřejší slovo daleko. Ale ať už píše o sexu, vztazích, nebo vlastních emocích, vždy se kromě vtipné pointy snaží najít onu hranici, kde končí výchova sebevědomých a citlivých kluků a kde začíná toxická macho kultura.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Biografie a memoáry

Vydáno: , Host
Originální název:

How Not to be a Boy , 2017


více info...

Přidat komentář

Knihobolka
12.02.2020 2 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně a těšila jsem se na ni.
K půjčení mě přesvědčily hlavně recenze slavných osobností.

Autobiografická zpověď britského komika Robba Webba (já ho neznala) mi nepřišla ani vtipná, natož skvělá.

Bohužel jsem byla zklamána. Sprosté výrazy mi nevadily, i když bych se bez nich obešla, ale občas jsem se divila, jak může někdo takový debil.

Sám Webb si byl vědom, jaký byl v mládí nafoukaný idiot, jen se divím, je nedostal přes prsty.

Prostě jsem čekala víc.

Kikina105
02.02.2020 4 z 5

\"No, takže si sepíšu život na lísteček a pak to zkrátka... udělám.\"
Jak nebýt kluk je osobní zpověď jednoho z nejznámějších komiků současnosti. Upřímnost zde rozhodně nechybí. Stejně tak pro sprostá slova si autor nejde daleko. Budete se smát, budete smutní ale zároveň budete i naštvaní na hlavní postavu, neboť se občas vážně chová jako totální debil. Ale takový je život, ne? Robert Webb svůj život vzal a dal ho na papír. Nic netají a nic nepopírá. Píše souvislosti tak, jak je prožil, i přesto že to kolikrát na něj nevrhá pěkné světlo. Měl temné chvíle i temné myšlenky. Utápěl se v alkoholu i špatném chování. Nicméně dal tak za vznik čtivého příběhu nabytého špetkou - dobře hrstmi - humoru. A abych se vyjádřila k první větě - Robert si skutečně tento lísteček napsal. Bylo mu osmnáct a udělal si seznam toho, čeho chce v životě dosáhnout. K tomu to lístečku se vrátil ještě jednou o mnoho let později a zjistil, že velká část z toho se mu povedla. :)


Štítky knihy

muži

Autorovy knížky

Robert Webb
britská, 1972
2019  78%Jak nebýt kluk

Kniha Jak nebýt kluk je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst23x
Chci si koupit7x