Jak na tvůrčí psaní

Jak na tvůrčí psaní https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500141/bmid_jak-na-tvurci-psani-Mhk-500141.jpg 3 4 2

Kniha pro všechny, kdo chtějí psát dobře, zajímavě a profesionálně Držíte v ruce knihu určenou autorům, kteří mají hlavu i srdce plné myšlenek a nápadů, píšou nebo mají chuť začít psát, ale zároveň chtějí tvořit opravdu dobře, profesionálně. Tato příručka má čtenáři pomoci, aby se příjemnou formou zdokonalil v technice psaní: aby byl „doma“ v budování příběhu, uměl pracovat s jednotlivými postavami, aby lehce vytvářel živé, napínavé a věrohodné dialogy a ovládl spoustu dalších dovedností. Všechno je tu zaměřeno na praxi, na výsledek. Jednotlivé kapitoly přinášejí mnoho praktických informací a každá je doplněna o názorné ukázky, úkoly a cvičení. Vezměte tedy do ruky pero a papír, nalaďte svou mysl na tvůrčí strunu, ponořte se s námi do tajů jazyka a správné výstavby textu a posuňte své psaní na vyšší level.... celý text

los
los
21.06.2023 odpad!

umění se nedá naučit, není to dovednost (jak tvrdí autorka), nelze jej redukovat na soubor návodů a rad; nejde vygenerovat žádná soustava pouček a pravidel, pomocí nichž vyrobíme umění, ať se paní Musilová snaží jak chce (už jen anotace této příručky je soubor odpudivých klišé)

Pafka643
Pafka643
07.10.2022 4 z 5

Je to první kniha i tvůrčím psaní, ke které jsem se dostal. Nedokážu jí tedy porovnat s konkurencí. Z mého skromného pohledu je však publikace poučná a zajímavá. Určitě mne pár věcí naučila. Zároveň mi k mé nelibosti ukázala, kolik jsem toho stačil zapomenout (to je taky plus). V každé kapitole jsou zajímavé postřehy, příklady, a pak taky úkoly (vždy na konci lekce). Suma sumárum hodnotím knihu jako přínosnou, a určitě do ní ještě někdy nahlédnu.


Štítky knihy

tvůrčí psaní

Kniha Jak na tvůrčí psaní je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst25x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x