Jak na Addisona

Jak na Addisona https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92881/bmid_jak-na-addisona-mxf-92881.jpg 2 11 5

Holly je skoro třicet let a má pocit, že její život ustrnul na mrtvém bodě. Touží po hodnotném partnerském vztahu, a tak se v okamžiku, kdy její spolubydlící Addison nešťastnou náhodou upadne do komatózního stavu, vydává za jeho oficiální partnerku. Po dlouhých, stresem naplněných dnech se Addison konečně probouzí k životu a nestačí se divit...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Talking to Addison , 2001


více info...

Přidat komentář

Květinka008
26.01.2022 2 z 5

Holky pode mnou vystihly knihu přesně, jsem však v nějakém kritickém období a hodnotím ji jen dvěma hvězdami za opravdu vtipné hlášky. Colganovou znám z novějších knih a tahle jí moc podobná nebyla. Zajímavější je příběh mého výtisku knihy, který byl podle vložené účtenky zakoupen v roce 2009 v Levných knihách za 39 Kč, ke mně se dostal před pár dny zadarmo v knihovně z knih k rozebrání, které dostala knihovna darem. A ode mě poputuje do bazárku na podporu depozitu pro staré a chronicky nemocné kočičky, kde si ji snad za pár korun ještě někdo koupí a přispěje na dobrou věc. Recyklace potřetí - tak by to mělo být se vším! :-)

georginaa
25.11.2020 2 z 5

Nijak zvlášť mě příběh neupoutal. Co jsou lidi schopni provést kvůli svým představám, intrikovat, lhát a ke všemu těm svým lžím ještě věřit a být přesvědčivý okolí, fakt nechápu. Dávám 2 hvězdy aspoň za snahu.


Lienilda
19.05.2020 3 z 5

Je to skoro autorčina prvotina a je to znát. Ano, také mám problém s anotací. Představovala jsem si hlavní hrdinku jako Sandru Bullock v Zatímco jsi spal, ale se stylem filmu to moc společného nemá. Jak psaly předchozí čtenářky k tomu musí člověk přistupovat jako k spíše humoristické knížce. Některé dialogy jsou opravdu velice vtipně napsané a pobavila jsem se. Tuhle knížku jsem si vybrala kvůli naprosto příšerné obálce do letošní čtenářské výzvy. Fakt te obálce moc nerozumím, hlava vykukující z volskeho oka (podobajici se postave z Cerveneho trpaslika a ne Star treku), za ní dva polštáře na první pohled připomínající nepoužité kondomy. To se moc nepovedlo. Celkově jako oddechovka dobré.

medlovice
14.02.2017 3 z 5

Neumím napsat tak pěkný komentář jako SBH ale po knížce jsem sáhla ze stejného důvodu. Moc se mi líbil Rosiin krámek snů a tak jsem objednala další knížky od autorky, ale žel ty jsou v Hradišti vypůjčené a ještě rezervované tak na mě zbyl jen Addison. Je to příběh nabitý humorem a zajímavými a až trochu výstředními postavami. Svým způsobem mám jednoho takového Addisona doma , jen doufám že až jednou vyleze ze své jeskyně nespadne ze zídky. Překvapil mě konec nevím, jestli je o happy end nebo ne. Knížce velmi uškodil nehezký obal , vůbec nechápu co na něm je a taky nelákavý název. Trochu jsem přeskakovala , moc omáčky a malé písmenka. Ještě musím zjistit co je to Star Trek.

SBH
08.07.2016 3 z 5

Po knize jsem sáhla kvůli autorce. Za příšernou anotaci, která naprosto nevystihuje vyznění, dávám hvězdu dolů. Z toho důvodu jsem se nějak nemohla začíst, než jsem poslala očekávání do háje a začala si prostě užívat. A v tu chvíli se vyloupl pravý poklad tohoto příběhu - čistý humor. Děj příběhu je nevýrazný, což je jenom dobře, protože skvěle vyzní jiskřivé dialogy a úchvatné charaktery postav (miluju Joshe!). Závěr působí poněkud uměle, asi jako v Shakespearových komediích. Ale bavila jsem se a nejspíš po knize sáhnu i někdy příště, abych si užila i ten začátek, který jsem tentokrát prokaučovala.