Jak mluvit, aby se děti lépe učily

Jak mluvit, aby se děti lépe učily https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49975/jak-mluvit-aby-se-deti-lepe-ucily-49975.jpg 4 11 3

S podtitulem: doma i ve škole. Víte, jak děti motivovat, aby se rády učily a byly úspěšné ve škole? Chcete, aby vaše děti spolupracovaly, když jim něco vysvětlujete, a aby získaly pocit zodpovědnosti za své výkony? Vše naleznete v této knize! Tento světový bestseller je určený jak rodičům, tak pedagogům. Ukazuje jim, jak mohou spolu inspirovat dítě k sebedisciplíně, sebekontrole a k zázrakům v učení. Pomocí unikátní strategie v komunikaci a díky názornosti kreslených doporučených dialogů dokázaly autorky jak rodičům, tak učitelům nastínit, jak řešit každodenní problémy, které mohou u dětí ve vztahu k učení nastat. Autorky Adele Faber a Elaine Mazlish jsou světově uznávané expertky na komunikaci mezi rodiči a dětmi. Jejich knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků, prodalo se jich přes 3 milióny výtisků, jejich semináře se pořádají po celém světě a pomáhají v mezilidských vztazích i dospělým. Jejich zatím nejznámějším bestsellerem u nás je kniha Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly, jak naslouchat, aby nám děti důvěřovaly. ... celý text

Přidat komentář

zuzi1162
31.12.2015 5 z 5

Výborná kniha. Ze začatku jsem sice byla zklamaná, že jde spíš o příručku pro učitelky než o rady jak efektivně učit doma, ale i tak jsem si z toho odnesla hodně. Jejich komiksy mě navíc fakt baví.

notburga
02.06.2015 5 z 5

Kniha v zásadě pracuje s postupy, které u nás nejvíce proslavila "učebnice" Respektovat a být respektován.

Podává je ovšem mnohem čtivější a srozumitelnější formou. na nic si nehraje a uznává, že na některé děti zkrátka nemusí zabrat vůbec nic. Odezvu u svého hyperaktivního a výjimečně nadaného syna zatím hodnotím velmi kladně. Chválila ji i jeho třídní učitelka, která si prošla několika kurzy na toto téma.
Rodič zde není stavěn pouze do role "toho, který se musí změnit, aby...", ale jsou tu dopodrobna rozebrány i jeho pocity a názory, které by mělo naopak respektovat dítě. Místy mi kniha opravdu "mluvila z duše." Nemám zkrátka tak abnormálně tvrdohlavé dítě, jak jsem si dřív myslela.

Asi třetinu knihy zabírají nákresy a komiksy různých modelových situací, které se hodí třeba i na ukázání manželovi, který by se jinak tak "tlustou" knihou odmítl prokousávat.


CharlieLN
07.09.2014 4 z 5

Dobře čtivá kniha, jen si myslím, že rady, které poskytuje, ve skutečnosti nemusí mít takovou odezvu, jak kniha předpokládá.

Autoři knihy

Adele Faber
americká, 1928

Kniha Jak mluvit, aby se děti lépe učily je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x