Jak mluvit, aby nás teenageři poslouchali

Jak mluvit, aby nás teenageři poslouchali https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366293/bmid_jak-mluvit-aby-nas-teenageri-poslou-kp7-366293.jpeg 4 16 5

Světový bestseller. Názorný, srozumitelný a velmi čtivý návod jak vycházet s teenagery. Název přesně vystihuje obsah knihy. Ukázkové dialogy a situace řeší jak s teenagery mluvit, aby slova dospělých brali vážně, a poskytují rady jak teenagerům naslouchat, aby v dospělých viděli partnera, nikoliv nepřítele. Autorky využívají své zkušenosti ze seminářů s rodiči a jejich dospívajícími dětmi.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , CPress
Originální název:

How to talk so teens will listen and listen so teems will talk , 2005


více info...

Přidat komentář

Alienn
05.04.2020 4 z 5

Zajímavé a poučné čtení. Sice z mého pohledu poměrně dost zjednodušené, protože jednotlivé scénáře předpokládají určitou reakci teenagera, nicméně připusťme si, že ta reakce může být úplně jiná. A také si nemyslím, že i přes předpisovou reakci rodiče, si teenager vždy uvědomí tu správnou cestu. Ale i tak kniha stojí za přečtení.

veruche9388
09.01.2017 5 z 5

zajímavé a užitečné čtení


eva9749
26.04.2016 3 z 5

Dočetla jsem se v podstatě to samé co v knize Respektovat a být respektován. Pravidla mluvení autorka zavádí nejen pro rodiče, ale i pro puberťáky, takže kniha je přínosná i pro ně. Dokonce stejný přístup k pochvalám a trestům. Vysvětlování je dost polopatické.
Osobně mám trochu problém s dvěma věcmi: komunikace tímto způsobem se mi jeví tak nějak robotická, nepřirozená a předkládané scénáře, jak puberťák zareaguje, dost přitažené za vlasy. Druhá je, že celý problém je popsán na nějaké seanci rodičů (cosi jako AA), ta atmosféra je fakt trapná. Navíc je metoda vlastně stoprocentně úspěšná. No věřili byste tomu?

Trina1
03.01.2016 4 z 5

Při čtení knížky jsem se občas pěkně pobavila - ty názory puberťáků naprosto přesně sedí. A reakce rodičů jakbysmet. Teď jen si všechny ty rady pamatovat a použít je v praxi.
Jen jednu malou výtku bych měla, a sice k paní překladatelce: měla by si zopakovat pravidla českého pravopisu, skloňování především.

Dandy1
02.08.2014 5 z 5

Kniha radí jak volit slova tak, aby si to mládež přebrala a nebrala vše jako osobní útok nebo výsměch. Ukazuje jak se vidí teenageři a jak vnímají naše slova. (jak se ukázalo, tak úplně jinak než jak to chceme a myslíme my)