Jak létají dopravní letadla

Jak létají dopravní letadla https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130736/jak-letaji-dopravni-letadla-130736.jpg 5 7 4

Kniha určená pro všechny, kdo se zajímají o letadla a chtějí se dozvědět vše podstatné o jejich provozu. Pro všechny ty, kdo jsou jimi fascinováni a žasnou, že stroj vážící kolem 400 tun se dokáže vznést do vzduchu a plout nebem rychlostí přes 800 km/hod. A jak ušitá pro cestující, pro které není let jen nejrychlejší přepravou z jednoho místa na druhé, ale chtějí znát o letadlu víc, touží nahlédnout do pilotovy kabiny a kladou si množství otázek, jako třeba: Proč jsme teď tak vysoko? Nesrazíme se s jiným letadlem? Jak vypadá palubní deska? Co se stane, když najednou vysadí motor? Kolik paliva letadlo spotřebuje? Co když vletíme do bouřky? Co je to autopilot? K čemu jsou ta světla na ranveji? atd. Odpovídá zkušený pilot dopravního letadla, text doprovází četné barevné fotografie a schémata. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Doprava

Vydáno: , Grada
Originální název:

How Airliners Fly , 2010


více info...

Přidat komentář

alandice
12.01.2021 5 z 5

výborná kniha pro milovníky dopravních letadel

Pavli19
11.08.2020 4 z 5

Zajímavá kniha především pro ty, co se více zajímají o letadla, letectví. Doporučuji.


dzejbi
28.01.2017 5 z 5

Kniha čtenáři přibližuje zodpovědný život v pilotní kabině dopravního letadla. Úkony, které piloti musí provést v různých fázích - před letem, při pojíždění, při vzletu, ve vzduchu a při přiblížení a dosednutím.

Poskytuje tak ucelený pohled, jež laika seznámí se vším, co potřebuje vědět o ovládání dopravního letadla, jeho konstrukci a vlivech, které na něj působí (např. počasí).

Oceňuji zejména logické rozčlenění na kapitoly, což usnadňuje rychlé dohledávání specifických informací. Velkým plusem je rovněž množství schémat a obrázků, které dobře doprovází text.

xxtom
11.11.2012 5 z 5

Kniha perfektně popisuje všechny základní principy fungování a řízení dopravních letadel jazykem srozumitelným i laikům.

Štítky knihy

letadla letectví

Autorovy knížky

2012  91%Jak létají dopravní letadla

Kniha Jak létají dopravní letadla je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x