Jak jsem proje(d)la svět (1)

Jak jsem proje(d)la svět (1) https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53522/jak-jsem-proje-d-la-svet-53522.jpg 4 16 5

Zapálená kuchařka Lenka Požárová má několik nezkrotných vášní. Cestování, vaření, focení, poznávání a psaní. Když toto všechno zkombinovala se svou precizností a smyslem pro detail, vznikla unikátní autorská knížka „Jak jsem proje(d)la svět“. Je to současně čtivě psaný cestopis, kulinární průvodce, kuchařka s originálními recepty vzniklými na základě cestovatelské inspirace (nikoli opsanými) i bohatá fotokniha. Nechybí spousta informací kdy, kam a proč. Uvedeny jsou jen místa, která autorka sama navštívila a připojeny jsou všechny kontakty na navštívené restaurace, obchůdky, farmy či tržiště v Provence, Curychu, Vídni, Miláně, Budapešti, Istanbulu, Mnichově, Kodani, Malmö, Belgii, Štýrsku nebo Apulii. S knížkou ušetříte čas vyhledáváním typických míst, která mají rádi místní, a vyhnete se turistickým pastem z běžných turistických průvodců.... celý text

Přidat komentář

SilviiM
10.02.2021 4 z 5

Krásná knížka plná fotek, která má stálé místo v mé knihovně.

lenkaabooks
09.02.2019 4 z 5

Pošmákla jsem si, sice jen očima, ale i tak... Škoda jen že se do žádné ze zmíněných zemí nechystám, inspirace by tu byla. Kniha je průvodcem, kam zajít ve které zemi, či městě /Kodaň, Budapešť, Belgie, Vídeň .../na něco dobrého, kde se jaké kvalitní potraviny dají koupit, či ochutnat. Doprovázeno pěknými fotkami.


markyticka
05.12.2018 4 z 5

Recepty protknutý průvodce některými částmi zemí. Více než text mne na knize baví fotografie. Hodí se spíš na pročítání při plánování cesty někam, než na čtení v kuse. Čekala jsem roky na druhý díl. Mezitím přišly jiné literární pokusy, které mne nenadchly vůbec. Série kuchařek Což takhle byla super :) a jsem zvědavá na knihu o Lenčině pobytu v Anglii...

MisaK81
08.08.2018 4 z 5

Velmi hezky napsaná a nafocená kniha. Pokud je někdo gastroturista, měl by si ji zakoupit domů, protože to není kniha na jedno přečtení. Rádi se k ní vrátíte v případě, že budete chtít cestovat na některé z míst, které je v knize zmíněno. Já jsem ji četla v rámci knižní výzvy a půjčila si ji z knihovny, ale uvažuji o koupi.

Clea3112
16.02.2018 3 z 5

Zajímavý nápad. Krásné, všemi barvami hrající fotografie. Netradiční a přitom nenáročné recepty (některé vyzkoušeny, super ! :) ). Jediné, co mi úplně nesedlo, byl doprovodný text. Podle titulku jsem asi čekala přece jen trochu víc. Byla jsem natěšena na charismatické povídání, které mě pohltí a bude unášet neznámými krajinami a s každou stránkou probouzet touhu "Hned chtít vyrazit a ochutnat". Místo toho jsem se prokousávala spíše učebnicovým stylem povídání, které se navíc tak trochu šablonovitě opakovalo. Vyprůměrováno na 3 *.

Štítky knihy

kuchařky

Kniha Jak jsem proje(d)la svět (1) je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce11x
Chystám se číst22x
Chci si koupit4x