Jak číst Bibli s porozuměním

Jak číst Bibli s porozuměním https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148891/jak-cist-bibli-s-porozumenim-148891.jpg 5 9 3

Autoři této knihy nás srozumitelným a praktickým způsobem seznamují se zásadami výkladu různých biblických textů a zvláště kladou důraz na rozlišování jednotlivých literárních druhů (např. starozákonní vyprávění, mudroslovná literatura, proroctví, podobenství a další). Samostatná kapitola je věnována jedinému novozákonnímu apokalyptickému spisu – knize Zjevení.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

How to read the Bible for all its worth


více info...

Přidat komentář

martunka
09.01.2016 5 z 5

Musím uznat, že tahle kniha mi opravdu pomohla lépe porozumět Knize knih. Aspoň teď vím, který překlad je pro mě dobrý a jak si poradit, když nerozumím smyslu nějakého verše.

libor2845
13.06.2015 4 z 5

Poměrně slušná kniha nastiňující základní problematiku výkladu Bible. Autor se snaží čtenáře seznámit se svoji metodou, kterou užívá pro čtení písma. Svoji metodiku nastiňuje v 13 kapitolách a pokouší se čtenáře naučit, jak se dá pracovat s Biblí podobným způsobem.

Slušný odrazový můstek pro studium písma.


Wewrka
13.03.2013 5 z 5

Hermeneutika - neznámé slovo - nauka o výkladu Bible... Jedná se o odbornou knihu, jejímž základní tezí je, že text nemůže znamenat něco jiného než zamýšlel autor pro původní čtenáře. Pokud se snažíte pochopit Bibli, tahle kniha Vám pomůže vyhnout se základním chybám.
V jazyce českém asi nejlepší příručka hermeneutiky uznávaná napříč spektrem křesťanů.