Jak být chudým

Jak být chudým https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280244/bmid_jak-byt-chudym-ABP-280244.jpg 4 14 4

•Naučte se být chudým od opravdového odborníka... •Citlivá, ironická a velmi vtipná kritika nástrah velkých peněz jistě přesvědčí každého strádajícího boháče o tom, že se vyplatí být chudým – a šťastným. •Celoživotní nuzák, George Mikes, nás učí chudobě s elegancí, nadšením a vtipem. Již jako mladý si dobře uvědomoval nevýhody vlastnictví velkého majetku a později dovedl až k dokonalosti způsoby, jak se tomuto zlu vyhýbat a o své těžce nabyté zkušenosti je ochoten se s nadšením podělit. V kapitolách Střez se peněz, Lakota a Dobré kšefty nám ukazuje, čeho se vystříhat, abychom se nedopatřením nestali zámožnými. Osvětluje nám základní principy chudoby a seznamuje nás s promyšleným systémem, jak chudobu snášet s náležitou důstojností.... celý text

Žánr:
Humor , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: ekniha , Dauphin
Originální název:

How to Be Poor , 1983


více info...

Přidat komentář

666Jitka
14.03.2024 4 z 5

Zajímavý pohled na chudobu a bohatství s mírným filozofickým přesahem mě velice zaujal a musím zkonstatovat, že s většinou autorových názorů, byť se mohou zdát leckomu přitažené za vlasy, souhlasím. I když je kniha napsaná se zřejmou dávkou nadsázky a ironie, obsahuje spoustu pozoruhodných myšlenek hodných hlubšího zamyšlení.

luciekla
23.03.2020 3 z 5

Knihy George Mikese mam moc rada a postupne se je chystam precist vsechny. Tohle je jedna z tech slabsich, ale porad velice fajn oddychove cteni.


Nikki.Jukki
08.05.2017 4 z 5

Musím říct, že jsem od knihy čekala něco jiného, spíše knihu odpovídající současným podobným pokusům, kde humor hraje hlavní roli, ale je to jen povrchní čtení, kde i humor po chvíli slábne. V tomto případě jsem se spletla a jsem ráda. Knížka nejen že je humorná, zároveň nabídne plno podnětů k zamyšlení, dalo by se říct i na filozofické úrovni. Nikdy jsem příliš neobdivovala snoby a zbohatlíky, tahle knížka mě svými trefnými historkami a poznatky jen utvrdila v tom, že dělám dobře. Kromě toho bylo vtipné už jen samotné autorovo skálopevné přesvědčení, že chce navždy zůstat chudým (v jeho pojetí).

Jana_Z
09.05.2016 4 z 5

Vskutku humorná knížka. Některé kapitoly jsou složené snad ze samých anekdot, jiné jsou tak trochu filozofické. Autor probere zkoumaný fenomén ze všech úhlů, žádný neopomene. Vysvětlí vám všechno tak, že nezbyde, než se vším souhlasit.

Štítky knihy

kariéra

Autorovy další knížky

George Mikes
maďarská, 1912 - 1987
1970  85%Jak být cizincem
2011  73%Jak se stát Britem
1996  85%Číča: Životopis kočky
2015  71%Jak být chudým

Kniha Jak být chudým je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce19x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x