Na hraně zákona

Na hraně zákona https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432990/bmid_na-hrane-zakona-QKY-432990.jpg 4 65 21

Jackovy příběhy série

1. díl >

Sarah se rozhodne opustit pohodlný život ve Filadelfii a vydá se na divoký západ do Arizony, kde chce najít svého otce. Záhy zjišťuje, že tady platí jiná pravidla a jiné zákony, než na jaké byla coby městská dáma z východního pobřeží zvyklá. Je však rozhodnutá vytrvat. Není žádná rozmazlená slečinka, je silná, tvrdohlavá, odhodlaná a ví, co chce. Stejně silný, tvrdohlavý a odhodlaný je Jake, napůl běloch, napůl Apač, který se snaží v Arizoně bojovat proti bezpráví, bezuzdnému loupení a zabíjení. Setkání se Sarah je pro něj osudové. I když dělá všechno pro to, aby jí nepodlehl, snaží se ji chránit a brzy si uvědomí, že se mu v její přítomnosti líbí. Mnohem víc, než by si přál.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Lawless , 1989


více info...

Přidat komentář

miruska1
11.10.2023 5 z 5

Moje první skušenost s autorkou. Moc se mi to líbilo - četlo se to samo , až na ten závěr. Vůbec by nebylo na škodu, kdyby měla kniha o pár stránek navíc.

Havrnka
12.07.2023 5 z 5

Jak jinak než romantika, když se děj odehrává na divokém západě. Hezké čtení na léto.


pip11
19.06.2022 5 z 5

Pěkný, čtivý a nenáročný příběh z divokého západu. Sarah byla skvělá postava a Jake… ten vlastně taky.

Kudík
29.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Rovnou musím začít závěrem, který byl pro mě od této autorky překvapením, a také zklamáním. Díky osekanému konci nevím, jak dopadli bratři a bylo naloženo s bordelmamá. Ale předpokládám, že ten konec asi nebyl moc slavný, soudě dle pověsti a přesné mušky Jakea Redmana. No a k Sarah nemám jedinou výhradu. Líbila se mi od začátku do konce. Takto odvážnou, současně i neuváženou hrdinku, která zvládla přesídlení z kláštera rovnou na divoký západ, začlenila se do dané společnosti a naučila se i střílet bylo fajn potkat na stránkách krátkého, ale osvěžujícího příběhu. Dokonce se s ní "potkáme" i v druhém díle. :)

Kanimůra2
16.05.2022 5 z 5

Už jsem četla několik romantických příběhů z Austrálie, ale z dob zlaté horečky na Divokém Západě ne. Pokud se vám líbí tenhle žánr, tak rozhodně splní všechna vaše očekávání. Škoda, že závěr je tak useknutý.

Ulrika
14.03.2022 5 z 5

Pěkně se to četlo. Oddechova harlekynka.

Nikei
26.10.2021 4 z 5

Velmi pěkný historický románek. Je to můj první románek z "divokého západu", který jsem četla, a proto jsem si ho hodně užila. Jedině konec mě trošku zklamal, byl až moc krátký.

Laf
14.10.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila. Taková nenáročná pro chvíle oddechu. Kdo má rád příběhy situované do dob zlaté horečky, určitě se mu i tato kniha bude líbit. Navíc prodchnuté romantickou linkou. Jenom mne zklamal konec. Ten byl tak ráz na ráz ukončený. Rozhodně by si to zasloužilo lépe zpracovaný závěr. Ale i tak se to krásně četlo :)

happy19
06.03.2021 5 z 5

Skvělý příběh!
Ta doba měla svoje kouzlo♡

„Měj odvahu aby hluk ostatních názorů nepřekřičel tvůj vlastní vnitřní hlas.“

jeny-v
13.01.2021 3 z 5

Tato kniha se mi jeví, jako dobře využitá literární přestávka mezi dobrodružnou tvorbou spisovatelky, přestože závěr byl opravdu odbytý. Myslím, že by tomu 20 stran navíc pomohlo, proto ubírám **.
Příběh Sarah Conwayové, která neviděla otce dlouhých dvanáct let, jelikož když jí bylo šest, svěřil její výchovu do rukou jeptišek z klášterní školy a vydal se na Západ, kde měl v plánu najít pro ně štěstí v podobě zlaté žíly. Nyní se za ním rozhodla přijet do Lone Bluff, kdesi v Arizoně. Na cestě dostavníkem jsou všichni přepadeni a mladá žena se seznamuje s Jakem Redmanem, stopařem a pistolníkem divokého západu.

Baby19
06.01.2021 5 z 5

skvělá kniha, přečteno jedním dechem

krákorka
18.11.2020

Pěkný příběh knihy,přečetla jsen ji docela rychle.

raty
30.10.2020 4 z 5

Romance z "divokého západu" poprvé vydaná v roce 1989 v edici Harlekýn. Milé čtení, které mi trochu připomenulo staré dobré časy, kdy jsem jako dítě hltala dobrodružné knihy s baterkou pod peřinou i po zakázané hodině.

georginaa
29.09.2020 5 z 5

Konečně kniha z tvrdé Arizony, indiánské éry, místo velkoměst. Naivní nezkušená Sarah se sbližuje s tvrdou realitou a nebýt jejího ochránce, napůl Apače, nevím zda by zvládla žít v takové pustině. Jake se na první pohled zamiloval a i když byl samotář, najednou si uvědomil, že by to tak být nemuselo. Stále ho to k Sarah táhlo a dohlížel na ni i když to nevěděla. Po přepadení indiány si to oba uvědomili, že se milují, akorát to ani jeden nedokázal říct. Opravdu nádherné zpracování příběhu, musím ale souhlasit s ostatními, že konec by mohl být lépe dokončený.

angelbooks
12.09.2020 4 z 5

Autorka úžasně vykreslila prostředí minulého století a skvěle do příběhu zasadila romantiku. Po dlouhé době jsem i narazila na jinou ''ženštinu'', která nepřála osudovou lásku hlavní dvojici. Většinou jde o bývalé muže či stalkera, kteří pronásledují ženskou hrdinku, ale tady ne. Tady to byla žena tou mr...u. Radši jsem to napsala tečkami, abych nebyla za neslušnou, avšak pochopí mě každý, kdo si příběh přečte. :)
Doporučuji

Skalara
08.08.2020 3 z 5

Rozhodně nebyla špatná, ale asi od této autorky nemám ráda knihy se snahou o historii . Stejně jako Srdce rebelky :) Už si ji znovu číst nehodlám :)

narisa
07.07.2020 4 z 5

Tak tedy jak už bylo níže napsáno, na tuto knihu jsem se podle anotace moc těšila a velice se mi líbila. Hlavní postavy byly velice sympatické a krásně se to četlo. Ale když měl přijít vrchol knihy, tak to autorka jen utnula a nejnapínavější scénu přeskočila do kratinkého závěru. Pro mě to bylo obrovské zklamání. Tak napínavé to bylo, tak jsem se těšila, a pak přijde toto. No hrůza. Zazdila tím celý příběh. Chápu, že je to napsané pro H, ale tato kniha měla skvělý potenciál a zasloužila si více stran a rozpracovanější závěrečnou scénu. Kvůli tomu dávám 3,5 *. A moc mě to mrzí :(.

Sobotikova
07.05.2020 2 z 5

Odpočinkové nenáročné čtení. Ale co ten konec? Tak odfláknutý závěr už jsem dlouho nečetla :(

avad
04.05.2020 5 z 5

Nora Roberts mě opět nezklamala. Děj má spád, odehrává se na divokém západě v době zlaté horečky. Sarah jede za otcem do Arizony, který jí napsal, že pro ni postavil nádherný důma a moc se těší na setkání. Když zjistí, že je otec mrtev a místo nádherného domu zde stojí jen chatrč, zmocní se jí úzkost a prázdnota. Ale Sarah je odhodlána zde zůstat a dát dům dopořádku. Zažije únos, napadení, požár, ale také přátelství a lásku. Kniha se dobře čte a má spád. Doporučuji.

Kalipsó
26.04.2020 2 z 5

Knihu jsem měla přečtenou na dvakrát, moc jsem se bavila a do všech postav jsem se zamilovala. O to víc mě zklamal ten useknutý konec, kde mě spisovatelka připravila o všechnu zábavu s chytáním padoucha, takže vlastně nevím co se tam stalo. Takže ač jsem byla celé čtení nadšená, tak teď jsem dosti rozčarovaná.