Jackie a Maria

Jackie a Maria https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488647/bmid_jackie-a-maria-3QI-488647.jpeg 5 95 37

Jackie Kennedyová, Maria Callasová a Ari Onassis – drama milostného trojúhelníku Jackie Kennedyová je mladá, krásná, inteligentní a miluje svého manžela. Jenže žít ve středu zájmu veřejnosti s mužem posedlým politikou a neschopným spokojit se jen s jednou ženou jí láme srdce. Když jsou oba pozváni na večírek na luxusní jachtu miliardáře Ariho Onassise a Jackie netuší, že to setkání nakonec změní celý její život. Maria Callasová je na vrcholu své operní kariéry a těší se z pozice jedné z nejlepších sopranistek na světě. Maria je ovšem lapena v chladném, bezdětném manželství bez lásky, z jedné strany pod palbou operních manažerů a z druhé nenechavého tisku. Její svět se však obrátí naruby, když se i její osud protne s osudem okouzlujícího Ariho. Zdá se, že v sobě vzájemně našli životní oporu. Krůček za krůčkem se životy Jackie a Marie začínají proplétat, dokud je obě nestrhne spirála lží, tajemství a skandálů. Obě touží mít Ariho jen pro sebe. Jak daleko jsou ale pro lásku ochotny zajít?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Historie

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Jackie and Maria , 2005


více info...

Přidat komentář

daja51
04.02.2024 3 z 5

Typický román pro ženy.

Šánka
14.11.2023 5 z 5

Již dlouho jsem nečetla tak poutavě napsanou biografii. To se tak dobře četlo, vůbec jsem nečekala, že by mě kniha tolik bavila. I přesto, že mnohá fakta jsem znala, příběh byl velmi chytlavý, dramatický i dojemný.
Tři slavné osobnosti a jejich životní příběhy, operní pěvkyně Maria Callas, vdova po americkém prezidentovi Jackie Kennedyová a muž, který jim vstoupil do životů Aristoteles Onassis. Obě ženy si prošly těžkými životními ztrátami a obě nakonec určitým způsobem spojovala láska k tomuto muži i když každou jinak. Autorka nešetří ani jednu z nich, nestraní, ukazuje je v jejich nahé podobě. I proto je ten příběh tak působivý.
Nádherná kniha, kterou mohu jen doporučit.


lištička123
15.10.2023 5 z 5

Výborně zachycený život dvou slavných žen a jejich proplétajícího se osudu.

Mandlevest
12.09.2023 5 z 5

Skvělá knížka, ač má docela úctyhodný počet stran, přečtete ji rychle, protože se od příběhu pěvecké divy Marie Callasové a první dámy Jackie Kennedyové nebudete moci odtrhnout. Ani jedna z nich neměla jednoduchý život, obě byly velmi zajímavé, ale svým způsobem komplikované silné osobnosti, obě žily život, který probíhal za velkého zájmu veřejnosti a obě propadly charizmatu řeckého miliardáře Ariho Onassise. A právě na drama tohoto milostného trojúhelníku se autorka Gill Paulová zaměřila především. Kniha je mimořádně čtivě napsána, je nabitá také událostmi té doby, zejména v kapitolách Jackie, sic ne do hloubky, ale i jejich připomenutí bylo pro mě přínosem. A musím pochválit i konec knížky, moc se mi líbil. Přemýšlela jsem, ke které z těchto dvou silných žen byl osud více nemilosrdný a odpověď jsem nenašla. Ani autorka je nesoudí, život v zásadě není přece to, co chceme, ale co vydržíme. Krásný příběh, krásná obálka a moje velké doporučení.

Szilvia1
16.02.2023 5 z 5

Příběh byl krásný,i když příběh který knížka ukrývá je i smutný.Příběh vypráví o osudech dvou žen,které nejprv se nenávidí ale pak se spřátelí.Je to pěkný příběh.

Šebestová3
10.02.2023 5 z 5

Velmi čtivé, po Prokletí hrobky další kousek, co nezklamal.

intelektuálka
10.01.2023 5 z 5

Velmi zajímavě sestavený příběh .... tři velké osobnosti a jejich osud ....

Üspěšní, bohatí a celebrity - ale je to štěstí ?

Maria Callas - úžasná operní pěvkyně - ale její touha po lásce a mateřství nebyla naplněna ....
A co vše musela prožít Jackie Kennedy - jak dokázala být oporou svému muži až do poslední chvíle ....

A Aaristotel Onassis - bohatý řecký rejdař - koho vlastně miloval ? Toužil jenom po uznání ?

Připadá mi, že tyto postavy v sobě nesou tragedii - že by stín prokletí ?

Těch 460 stran zhltnete bez problémů - a mně se líbil ten závěr ....

Setkání Jackie s Marií nad hrobem Ariho - a jejich smíření ....

kalinkacz
27.12.2022 5 z 5

Přiznám se, že jsem po knize sáhla hlavně kvůli jménu Jackie Kennedyové. To jsem ale netušila, jak skvělý čtenářský zážitek mám před sebou.... V knize sledujete život Jackie s jejím mužem a zároveň osud Marie Callasové, známé operní pěvkyně minulého století... Obě ženy spojuje jméno Ari Onassis. Tento muž byl Mariinou největší láskou a zároveň Jackiiným druhým manželem... Jak Jackie a Maria prožívaly své životy? Kniha se výborně četla a neskutečně mě bavila. Nemám co vytknout!

keselylenka
28.11.2022 5 z 5

Krásné a možná až moc bolestně pravdivé vykreslení toho, jaké jsme my ženy a jací jsou muži. Úžasný příběh, který byl výborně napsaný. Rozhodně doporučuji.

markej
26.10.2022 4 z 5

Životní příběhy první dámy USA Jackie Kennedyové a operní zpěvačky Marii Callasové, jež se v průběhu 60. let minulého století propletly prostřednictvím řeckého podnikatele Aristotela Onassise...
Základní obrysy vztahového trojúhelníku odpovídají realitě, nakolik jsou popsány skutečné povahy všech tří hlavních protagonistů, těžko říct, přece jen se jedná o beletrii...
Knížka mě bavila, četla se rychle, byť má přes 460 stran, mohl by to být možná tip na dlouhé zimní večery... :-)
Hodnocení: 4,5 ⭐ z 5 ⭐

Le Chat
12.10.2022 5 z 5

Moje druhé setkání s autorkou a opět uděluji 5 hvězdiček. Gill Paul psát rozhodně umí a tato kniha se mi líbila ještě víc než Prokletí hrobky. Rozhodně doporučuji!

Magdalenkačte
28.08.2022 4 z 5

Dvě silné ženy….jeden velmi bohatý a sebevědomý muž. Tak bych charakterizovala tuto knihu.
Mária Callas je operní hvězda první kategorie, která žije v ne moc šťastném manželství.
Jackie Kennedy je manželka senátora Kennedyho, který bojuje o Bílý dům a ona bojuje s roli ženy po jeho boku. Opakovaně potrácí a cítí se neschopně v mocném rodu Kennedyovych.
Aristoteles Onassis je jeden z nejbohatších lidi na planetě. Užívá života a na svoji loď Christinu zve různé celebrity, včetně Churchilla, Marie Callasove a Jackie Kennedyove.
Kniha skvěle popisuje složitý vztah mezi Aristem a Marii a následně mezi nim a Jackie.
Tento beletrizovany životopis rozhodne stojí za přečtení.

Jen trochu nechápu, co na něm obě ženy viděly? :-D

Ivanule
31.07.2022 5 z 5

Krásná kniha o dvou ženách, které to v životě s muži neměli lehké, jedna si vzala kandidáta na prezindeta a potém prezidenta Spojených států, druhá milovala řeckého rejdaře, a nakonec je osud všechny tři spojil a jak to dopadlo, to už ví každý:) Kniha se četla velice lehce, příběh ubíhal zajímavým směrem:)Mám moc ráda metaforácké knihy:))

joanb
23.07.2022 5 z 5

Knížka se četla plynule. Obě dvě ženy byly plasticky popsané, jak z dobrých tak špatných stránek. Zajímalo by mě, kdyby se knížka rozšířila o pohled Ariho :o). Knížku bych doporučila romantičtějším duším. Já se k ní vrátím za dlouhých zimních večerů na chalupě se svařákem, abych si připomněla krásné letní počasí a moře.

MilaJ
05.05.2022 5 z 5

Krásná kniha, která se čte sama...

KHelca
19.04.2022 5 z 5

Výborná kniha o dvou silných ženách. Vřele doporučuji.

Arsi007
03.01.2022 5 z 5

Každá byla úplně jiná a přitom měli tolik společného. Obě byly úspěšné, ale hlavním středem zájmu jejich života byli jejich muži.

Toto je jeden z nejlépe beletrizovaných životopisů, co jsem za dlouhou dobu četla. Je svižný, v mnohém překvapivý a i velice dojemný. Doporučuji si při čtení googlit různá místa, novinové články apod.

IG: @hanybooks

iveta3689
26.12.2021 4 z 5

Výborně napsané, čte se samo. Děj i dialogy jsou věrohodné, nijak přeplácané. Je směšné a trochu smutné, co s lidmi dokáže udělat touha po penězích a vlivu. Je zde krásně ukázáno, že si lidé komplikují život sami dokola stejnými chybami.

Vojslava
20.09.2021 3 z 5

Spíše tři a půl, rychlé zběžné čtení, které si prakticky nenárokovalo ani pozornost, ani potřebu dohledávat další informace. Jednoduše vystavěný vztahový román na základě běžně známých faktů, i když je třeba uznat, že se čte dobře a plynule. Hledá-li někdo knihu na dovolenou, tohle je celkem slušný tip.

bookcase
18.09.2021 5 z 5

Skvělé. Zajímavý pohled na dvě ženy spojené osudovým mužem. Autorka líčí jejich vnitřní pocity, pochyby o tom, jestli je správné, jak žijí, nebojí se vykreslit jejich chyby. Perfektní.