Zákrok

Zákrok https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52178/zakrok-52178.jpg 4 141 36

Newyorský soudní lékař Jack Stapleton se stal otcem. Onkologové bohužel u jeho syna odhalili neuroblastom, velmi nebezpečnou formu dětské rakoviny. Jack se snaží odreagovat prací a věnuje se otázkám alternativní medicíny. Ale brzy do jeho života zasáhnou jiné dramatické události. Jackův dávný přítel ze studií Shawn Daughtry, teď renomovaný archeolog a biblista, objeví v Káhiře starobylou rukopisnou knihu, jejíž obsah mu slibuje mezinárodní slávu. Podnikne tajnou výpravu do podzemí Svatopetrské katedrály ve Vatikánu, aby odcizil schránku s ostatky, starou dva tisíce let. Ze zveřejnění objevu má největší obavy druhý Jackův dávný přítel James, nyní kardinál a newyorský arcibiskup…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Intervention , 2009


více info...

Přidat komentář

magic11
06.03.2023 2 z 5

Za mě zklamání, po hodně letech zpátky ke Cookovi a rychle šupem zase od něj pryč...

Hakate
03.09.2022 5 z 5

Knihy od Cooka mám ráda, a ráda se k nim vracím.
Napínavé, čtivé, skvělá zápletka, jako vždy.


Lucuschka
26.04.2022 2 z 5

Knihu jsem napjatě četla, protože mě zajímalo, se bude děj odvíjet s ohledem na objev i zmíněnou nemoc syna jednoho z trojice přátel. S nadšením jsem četla, ale bohužel se mé naděje na příběh ve všech ohledech nenaplnily a všechno, co mě zajímalo se odehrálo bez většího efektu a děje. Potenciál, který kniha měla, skomíral během četby, až do té míry, že šlo o vyložené zklamání a pocit zmaru.

drakamena
13.03.2022 1 z 5

Tuto audioknihu jsem získala zdarma. A ještěže tak. Nekonečné rozebírání choroby dítěte hlavních hrdinů. Kapitoly a kapitoly o Panně Marii. Připadala jsem si, jako bych přeskakovala mezi lékařskými skripty a vědeckým rozborem bible. Obojí sice může být zajímavé - ale ne, když má jít o thriller.

TomHr
09.01.2022 2 z 5

Začátek vypadá na prvoplánovou agitku, namířenou proti alternativní medicíně. Současně autor rozvíjí druhou dějovou linii a udržuje zdání, že se ty dva příběhy nějak zajímavě propojí. Příběhy se moc nepropojily, epické finále nenadchlo a tak je dojem z knihy rozpačitý.
Jistě, Robin Cook umí psát, řemeslně je kniha zvládnuta na jedničku, takže se jedná o solidní zábavu. Ale přidaná hodnota chybí. Dokonce v knize marně hledám vysloveně sympatickou postavu. A tak snad jen drobná polemika stran té alternativní medicíny, která pozměnila zpočátku tak černobílý pohled, představuje námět k zamyšlení.

petulik330
13.11.2021 1 z 5

Ostatní knihy od pana Cooka jsou dobré, ale tato ne zklamala. Čekala jsem od ní něco víc, ale bohužel se mi to nedostalo. Abych knihu dočetla jsem se musela nutit a to se mi u tohoto autora nestává. Byla to škoda, protože téma bylo vcelku zajímavé i pro mě jako pro ateistu.

harena
18.10.2021 3 z 5

Audiokniha
Zpočátku mi to připadalo, že má spisovatel tvůrčí krizi, nebavilo mě to a nezajímalo nic z toho, co hlavní hrdinové řeší, připadalo mně to zdlouhavé a nudné. Přečetla jsem už víc knih Cooka a ráda se k nim vracím, tady mě to začalo zajímat asi od poslední třetiny. Louskala jsem při poslechu alespoň ořechy, tak jsem nelitovala času. Konec byl zajímavější, tak přidám jednu hvězdičku.

Petronela16
17.08.2021

Nechcem hodnotiť túto knihu 1*, lebo bude odpad a to by som p.Cookovi nechcela urobiť.Je však pravdou, že som čakala viac.Pocuvala som ako audioknihu, veľmi som sa tešila, lebo už som dávnejšie odkladala túto knihu.V minulosti som prečítala všetky Cookovky, mám rada romány z lekárskeho prostredia , ktoré sú šmrncnuté krimi.Velmi som sa sklamala a po 7 "ťažkej"kapitole, plnej siahodlhych cirátov o biblických veciach som si povedala, že dosť a knihu som nerada, ale predsa poslala do ...koša.Zmazané ,finito, to sa nedalo počúvať. No škoda, lebo autor to vie určite aj lepšie.

BaNaMa
13.02.2021 1 z 5

Cooka mám ráda, jeho knihy čtu jedním dechem, ale tuhle jsem stále odkládala. Dočetla jsem, ale jen pro to, že ji mám ve čtenářšký výzvě.
Znám od něho mnohem lepší knihy, které jsou plné napětí a člověka to nutí číst dál a dál. Tahle to bohužel nebyla :-( Ani název knihy neodpovídá ději.

vekkr
20.09.2020 2 z 5

Audiokniha. Kdybych četla Dana Browna, tak by se mi to líbilo víc. Ale jeho knihy moc nemusím a tak i z toho jsem byla velmi rozpačitá. Chybělo tomu napětí a vlastně o ničem.

Lotka
03.05.2020 3 z 5

Čtivá, napínavá. Jen trochu problém s hlavními hrdiny. Ještě jsem nenašla v žádné knize žádného vyloženě oblíbeného hrdinu. I když se spisovatel snaží, nejde mu to.

ufounek17
09.02.2020 5 z 5

Docela jsem si početla.

Mateo67
07.02.2020 3 z 5

Po hodně dlouhé době opět Cook, který se mi tentokrát dostal do ruky jako audiokniha. Tak proč si to neposlechnout.
No, dost dlouho jsem si pak ale říkala, proč tohle poslouchat? Vydržela jsem jen proto, že jsem byla zvědavá, jak se z toho všeho v závěru autor vymotá. A ono se mu to povedlo a vše do sebe zapadlo. Sice tomu musel hodně, někdy až nepravděpodobně pomoct, ale co už. Na rozdíl od většiny komentářů dole se mi závěr líbil a získal knize třetí hvězdičku. A Jackovo nečekané chování v závěru mi přineslo pochopení, co nám možná autor tímto “galimatyášem” chtěl sdělit.

Pasadenka
05.01.2020 4 z 5

Není to můj první Cook a pořád si myslím, že je to opravdu dobrý autor, který dokáže psát čtivě, detailně ale zároveň nenudí. Není to tak zcela detektivka, spíš takové dobrodružství a mě to docela sedlo.

Naopak, některým nesedlo celkové vyznění příběhu, které vybudovanou skepsi vůči alternativní medicíně docela pohřbilo, nicméně pro mě se zde jako nejpřínosnější jevila otevřená kritika systému zdravotnictví a hledání odpovědi na to, proč je alternativní medicína a víra v životě lidí důležitá. Každý skeptik by mohl namítat, ohánět se racionalitou a velebit kritické myšlení. Ten, kdo si přečte tuto knížku snad pochopí, proč je skeptik dopředu odsouzen k názorové zhoubě a že vlastně nikdy neměl šanci vyhrát.

Cook se zde nesnaží nalézt možné řešení problému, spíše jej jenom vytahuje na povrh a smutně akceptuje důvody jeho existence. Když nic jiného, pomohlo my to podívat se na problematiku jinou optikou a za to velké dík! :)

4 hvězdičky, protože nic není dokonalé, stejně jako tato knížka. I když mě bavila, postavy ani myšlenky v nich mě nedonutí se k ní vracet. :P

maličkán
14.11.2019 4 z 5

Hodnotím trochu níž než ostatní autorovy knihy. Ale stejně dávám 4, četlo se dobře. Ten konec mě docela udivil, od Jacka bych to nečekala.

denib
07.09.2019 1 z 5

Třetí kniha od Cooka, kterou jsem četla. Tentokrát jsem nevěřila vlastním očím. Předchozí knihy se mi vážně líbily, ale tohle je s prominutím hrozná blbost. Nechápu, proč Cook upustil od svého osvědčeného stylu a pustil se taky do té módní vlny ve stylu Šifry mistra Leonarda. Kniha začíná zajímavě - mohl to být celkem slušný lékařský román o boji mezi klasickou a alternativní medicínou. Jenže už v této části se začaly objevovat nesmyslné informace - Cook už byl zřejmě v myšlenkách natolik jinde, že si nelámal hlavu s realitou. A taky jo - za chvíli tuto část prostě hodí za hlavu a začne jinou záhadu. Když nechci prozradit celý děj, nemůžu psát víc. Ale opravdu mi připadá úplně zbytečné zkoušet do jedné knihy nacpat lékařství, léčitelství, archeologii, náboženství, fanatismus a do toho ještě ze čtenáře mačkat emoce přes umírající dítě. Čeho je moc ...

Meghan664
20.06.2019 2 z 5

Slátanina..

pingu1
01.03.2019 3 z 5

Jedna z mála knih od Robina Cooka, která se mi moc nelíbila. Náboženské pasáže byly divné, nezáživné... Dočetla jsem jen proto, že jinak mám autora ráda.

bosoMT
06.01.2019 2 z 5

ten zaver bol divny, myslim pred odletom,
uplny zaver nebudem komentovat...

Jiparis
30.12.2018 3 z 5

Zklamani. Kombinace lecby rakoviny virou a teologickych motivu mi pripadala neverohodna. Mane jsem hledala znameho Cooka.